Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Alkaloïde
Beet van dierlijke vlo
Dierlijk botmateriaal
Dierlijk eiwit
Dierlijk materiaal
Dierlijk product
Dierlijke olie
Geroosterde aardappel in plantaardige olie
Giftige verbinding van plantaardige stoffen
Glycoside
Harde margarine van dierlijk en plantaardig vet
Plantaardige stof met suikerbestanddeel

Vertaling van "plantaardige dierlijke " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE


glycoside | plantaardige stof met suikerbestanddeel

glucoside | substance d'origine végétale (< glucose + fraction non glucidique)


alkaloïde | giftige verbinding van plantaardige stoffen

alcaloïde (s.m) | substance chimique à caractère alcalin | d'origine végétale














IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Structurele componenten kunnen zowel van plantaardige, dierlijke, als van gemengde oorsprong zijn, en moeten zodanig bereid zijn dat zij veilig zonder verdere verhitting kunnen gegeten worden.

Des composants structurels peuvent être à la fois d’origine végétale, animale, comme mixte et doivent être prêts de manière à ce qu’ils puissent être mangés en sécurité et sans nouveau réchauffement.


De genetische rijkdommen (plantaardige, dierlijke en microbiologische) krijgen een steeds groter belang in een groot aantal economische sectoren.

Les ressources génétiques (végétales, animales, micro-biologiques) acquièrent de plus en plus d’importance pour un nombre élevé de secteurs économiques.


aromatiserende preparaten verkregen van andere uitgangsmaterialen van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong dan levensmiddelen*, verkregen door geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procedés, en hetzij als zodanig gebruikt, hetzij bereid volgens een of meer van de in de verordening genoemde traditionele levensmiddelenbereidingswijzen;

les préparations aromatisantes obtenues à partir de matières d’origine végétale, animale ou microbiologique, autres que des denrées alimentaires*, par des procédés physiques, enzymatiques ou microbiologiques appropriés, la matière étant prise en l’état ou préparée par un ou plusieurs des procédés traditionnels de préparation indiqués dans le règlement;


Genetische rijkdommen (van plantaardige, dierlijke of microbiologische aard) die voortspruiten uit de biodiversiteit worden steeds waardevoller.

Aujourd’hui, les ressources génétiques (végétales, animales, micro-biologiques) issues de la biodiversité acquièrent de plus en plus de valeur.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Onder de aromastoffen worden de volgende stoffen onderscheiden: a) natuurlijke aromastof: de stof die is verkregen door geschikte fysische procédés (met inbegrip van distillatie en vloeistofextractie) of enzymatische of microbiologische procédés uit een product van plantaardige of dierlijke oorsprong, hetzij als zodanig, hetzij voor consumptie door de mens verwerkt door middel van traditionele voedingsmiddelenbereidingswijzen (met inbegrip van drogen, roosten en fermenteren); b) natuuridentieke aromastof: de stof die is verkregen door chemische synthese of geïsoleerd door chemische procédés en die chemisch identiek is met een stof die v ...[+++]

Parmi les substances aromatisantes, on distingue les substances suivantes : a) substance aromatisante naturelle : la substance obtenue par des procédés physiques appropriés (y compris la distillation et l'extraction au solvant) ou des procédés enzymatiques ou microbiologiques à partir d'une matière d'origine végétale ou animale, soit en l'état, soit transformée pour la consommation humaine par des procédés traditionnels de préparation de denrées alimentaires (y compris le séchage, la torréfaction et la fermentation); b) substance aromatisante identique à une naturelle : la substance obtenue par synthèse chimique ou isolée par des procéd ...[+++]


Aangezien de vragen betrekking hadden op meerdere onderwerpen, werden de antwoorden onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: o Algemeenheden o Toepassingsgebied o Audit o Algemeenheden – plantaardige productie o Activiteiten – plantaardige productie o Bestrijdingsmiddelen en spuittoestellen o Uitrustingen - plantaardige productie o Algemeenheden – dierlijke productie o Activiteiten – dierlijke productie o Geneesmiddelen – diergeneeskundige behandelingen o Productie van rauwe melk o Runderen o Runderen bestemd voor vleesproductie o ...[+++]

Les questions portant sur différents sujets, les réponses ont été réparties en plusieurs chapitres : o Généralités o Champ d’application o Audit o Généralités - productions végétales o Activités - productions végétales o Pesticides - pulvérisateurs o Equipements production végétale o Généralités - productions animales o Activités - production animales o Médicaments et soins vétérinaires o Production de lait cru o Bovins o Bovins d’engraissement o Bovins laitiers o Veaux o Porcs o Couvoirs o Volailles


4. Exploitanten van levensmiddelenbedrijven die levensmiddelen invoeren welke zowel producten van plantaardige oorsprong als verwerkte producten van dierlijke oorsprong bevatten, zorgen ervoor dat de verwerkte producten van dierlijke oorsprong die in die levensmiddelen verwerkt zijn, voldoen aan de voorschriften van de leden 1 tot en met.

4. Les exploitants du secteur alimentaire qui importent des denrées contenant à la fois des produits d’origine végétale et des produits d’origine animale transformés garantissent que les produits d’origine animale transformés que contiennent lesdites denrées sont conformes aux exigences visées aux paragraphes 1, 2 et.


Wanneer het ingrediënt van plantaardige oorsprong, dat wordt toegevoegd aan een verwerkt dierlijk product, een technologische functie vervult en het oorspronkelijke product zodanig wijzigt dat op het aldus verkregen levensmiddel de definitie van “verwerkte producten van dierlijke oorsprong” overeenkomstig artikel 2, lid 1, onder o), van Verordening (EG) nr. 852/2004 niet meer van toepassing is, valt een dergelijk product binnen de werkingssfeer van artikel 1, lid 2, van Verordening (EG) nr. 853/2004, zoals bv. in het volgende geval:

Lorsque l’ingrédient d’origine végétale ajouté à un produit transformé d’origine animale a une fonction technologique et modifie le produit initial dans une mesure telle que la denrée qui en découle ne répond plus à la définition des «produits transformés d’origine animale» fixée à l’article 2, paragraphe 1, point o), du règlement (CE) n o 852/2004, les produits concernés sont régis par les dispositions de l’article 1 er , paragraphe 2, du règlement (CE) n o 853/2004. Citons à titre d’exemple:


gedetailleerde, specifieke voorschriften hoeven te worden toegepast. Artikel 1, lid 2, van Verordening (EG) nr. 853/2004 bepaalt echter duidelijk dat de verwerkte producten van dierlijke oorsprong die worden gebruikt in levensmiddelen die zowel producten van plantaardige oorsprong als verwerkte producten van dierlijke oorsprong bevatten (die als zodanig buiten het toepassingsgebied van Verordening (EG) nr. 853/2004 vallen), wel overeenkomstig de voorschriften van Verordening (EG) nr. 853/2004 moeten worden verkregen en gehanteerd, bv. ...[+++]

1 er , paragraphe 2, du règlement (CE) n o 853/2004 précise clairement que les produits transformés d’origine animale employés dans les denrées alimentaires contenant également des produits d’origine végétale – qui sont, à ce titre, exclues du champ d’application du règlement (CE) n o 853/2004 – doivent être obtenus et manipulés conformément aux prescriptions dudit règlement. Citons à titre d’exemple:


3.4. Levensmiddelen die zowel producten van plantaardige oorsprong als producten van dierlijke oorsprong bevatten

3.4. Denrées alimentaires contenant à la fois des produits d’origine végétale et des produits d’origine animale




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'plantaardige dierlijke' ->

Date index: 2023-12-01
w