Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aardappelpuree met meervoudig onverzadigde margarine
Eiwitten
Geroosterde aardappel in meervoudig onverzadigde olie
Irritatief contacteczeem door oliën en vetten
Koolhydraten
Malabsorptie door intolerantie voor
Meervoudig onverzadigd bakvet
Verbranding als gevolg van contact met hete vetten
Vetten
Vetten en oliën
Zachte niet-meervoudig onverzadigde margarine
Zetmeel

Vertaling van "aan onverzadigde vetten " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE
irritatief contacteczeem door oliën en vetten

Dermite irritante de contact due aux huiles et aux graisses


verbranding als gevolg van contact met hete drank, vloeibaar voedsel, vetten en kookolie

brûlure due au contact avec des boissons chaudes, des aliments liquides, des graisses et des huiles de cuisine


contact met hete dranken, voedsel, vetten en spijsolie

Contact avec des boissons, aliments, graisses comestibles et huiles de cuisson brûlants


malabsorptie door intolerantie voor | eiwitten | malabsorptie door intolerantie voor | koolhydraten | malabsorptie door intolerantie voor | vetten | malabsorptie door intolerantie voor | zetmeel

Malabsorption due à une intolérance (à):amidon | glucides | lipides | protides




verbranding als gevolg van contact met hete vetten

brûlure due au contact avec des graisses chaudes




geroosterde aardappel in meervoudig onverzadigde olie

pomme de terre rôtie à l'huile polyinsaturée


aardappelpuree met meervoudig onverzadigde margarine

purée de pomme de terre à la margarine polyinsatue


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
«Goede» en «slechte» vetten Er bestaan «verzadigde» en «onverzadigde» vetten.

Les « bonnes » et « mauvaises » graisses Il existe deux types de graisses : les graisses « saturées » et « insaturées ».


Producten die onverzadigde vetten bevatten, zijn gevoelig voor oxidatie.

Des produits contenant de la matière grasse insaturée sont sensibles à l’oxydation.


Onverzadigde vetten kunnen nog een foto-oxidatieve afbraak ondergaan door de vorming van (zeer reactieve) singlet zuurstof vanuit (stabiele) triplet zuurstof door de aanwezigheid van “sensibiliserende” moleculen zoals het chlorofyl van de plantaardige producten.

Les lipides insaturés sont encore susceptibles de dégradation photo-oxydative via la formation d’oxygène singulet (très réactionnel) à partir d’oxygène triplet (stable) du fait de la présence de molécules « sensibilisatrices » telles les chlorophylles des produits végétaux.


Vetten en oliën (HGR 8310) Recente voedingsaanbevelingen voor vetten (HGR 8309) beschrijven het nutritioneel voordeel van poly-onverzadigde vetzuren in vergelijking tot verzadigde vetten.

Sécurité des huiles et graisses (CSS 8310) Les récentes recommandations nutritionnelles relatives aux graisses (CSS 8309) décrivent les avantages nutritionnels des acides gras polyinsaturés par rapport aux graisses saturées.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
De vooruitgang in de kennis heeft een scheiding vastgesteld tussen meervoudig onverzadigde VZ van het type " omega 6" (n-6 ruim aanwezig in bovengenoemde oliën) en de " omega 3-VZ" (n-3) waarvan de componenten met 18 koolstofatomen in sommige plantaardige oliën (bv. koolzaad, lijnzaad) aanwezig zijn, en die met 20 of 22 koolstofatomen in de oliën en vetten van zeedieren en van bepaalde algen en microalgen.

Cependant, des progrès dans les connaissances ont établi une séparation entre AG polyinsaturés de type « oméga-6 » (n-6, largement présents dans les huiles précitées) et les AG « oméga-3 » (n-3) dont les composants à 18 atomes de carbone sont présents dans certaines huiles végétales (p.ex. colza, lin), et ceux à 20 ou 22 atomes de carbone dans les graisses et huiles d’animaux marins, et de certaines algues et micro-algues.


- De consument moet bij de voedingsinname van vetten de voorkeur geven aan voedingsmiddelen die arm zijn aan ath-VVZ en rijk aan oliezuur en meervoudig onverzadigde vetzuren van het omega-3 en omega-6 type.

- Pour ses apports nutritionnels en graisses, le consommateur doit privilégier des aliments pauvres en AGS-ath et riches en acide oléique et en acides gras polyinsaturés des familles omega-3 et omega-6.


Als gevolg van het geringer aantal onverzadigde bindingen vertonen geharde vetten een grotere weerstand tegen oxidatie.

En raison du plus petit nombre de liaisons insaturées, les graisses durcies présentent une plus grande résistance à l'oxydation.


Om de oxidatierisico’s zoveel mogelijk te vermijden moet er bij verwerking en gebruik van vetten rekening worden gehouden met de aanwezigheid van meervoudig onverzadigde vetzuren (ω-6, ω-3) en andere moleculen die vatbaar zijn voor oxidatie, zoals vitamine E α-tocoferol en de andere tocoferolen), β-caroteen, de sterolen… Onderzoek in dit domein wordt voortgezet om nieuwe moleculen afkomstig van de vetoxidatie te kunnen identificeren.

Afin d'éviter au maximum les risques d'oxydation, il faut, dans le traitement et l'utilisation des matières grasses, tenir compte de la présence des acides gras polyinsaturés (ω-6,ω-3) et d'autres molécules susceptibles de subir l'oxydation, telles que la vitamine E (α-tocophérol et les autres tocophérols), le β-carotène, les stérols, etc. Les recherches continuent dans ce domaine permettant d'identifier de nouvelles molécules issues de l'oxydation des lipides.


Het Wetenschappelijk Comité stelt als prioriteit voor de controle van de oxidatiegraad van vetten, vooral in levensmiddelen verrijkt met onverzadigde vetzuren.

Le Comité scientifique propose comme priorité le contrôle du degré d’oxydation des graisses, principalement dans les denrées alimentaires enrichies en acides gras insaturés.


De voedingsaanbevelingen 1 voor vetten beogen een hoger verbruik van producten rijk aan poly-onverzadigde vetzuren ten koste van verzadigde producten.

Les recommandations nutritionnelles 1 dans le domaine des matières grasses visent à accroître la consommation de produits riches en acides gras polyinsaturés au détriment des produits plus saturés.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'aan onverzadigde vetten' ->

Date index: 2021-10-22
w