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Amount of precipitation
Amount of rainfall
Borehole depth verification
Check bore-hole depth
Check borehole depth
Depth gauge operating
Depth of burial
Depth of gap
Depth of penetration
Depth of ploughing
Depth of plowing
Depth of precipitation
Depth of rainfall
Depth of sowing
Depth of throat
Depth of working
Depth to which seeds are buried
Drilling depth
Fruit
Fruit must
Fruit product
Fruit production
Fruit pulp
Fruit tree
Fruit-growing
Gap
Grape must
Jam
Marmalade
Measure water depth
Measure water depth utilising traditional equipment
Operate traditional water depth measurement equipment
Operate water depth gauge
Ploughing depth
Plowing depth
Precipitation depth
Preserves
Rainfall amount
Rainfall depth
Throat
Throat capacity
Throat depth
Throat depth clearance
Throat to centre of spindle
Total precipitation
Total rainfall
Use traditional equipment to measure depth of water
Verify borehole depth
Water depth measuring
Working depth

Traduction de «in-depth and fruitful » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
depth of penetration | depth of ploughing | depth of plowing | depth of working | ploughing depth | plowing depth | working depth

profondeur de labour | profondeur de travail | profondeur du sillon




depth gauge operating | water depth measuring | measure water depth | operate water depth gauge

mesurer la profondeur de l’eau


borehole depth verification | check bore-hole depth | check borehole depth | verify borehole depth

vérifier la profondeur d’un trou de forage


measure water depth utilising traditional equipment | use traditional equipment to measure depth of water | operate traditional water depth measurement equipment | undertake water depth measuring activities using traditional equipment

utiliser des équipements classiques de mesure de la profondeur d'eau


depth of gap | depth of throat | gap | throat | throat capacity | throat depth | throat depth clearance | throat to centre of spindle

col de cygne | profondeur du col de cygne


depth of burial | depth of sowing | depth to which seeds are buried | drilling depth

profondeur de semis | profondeur d'enfouissement de la graine | profondeur d'enterrage de la graine | profondeur du semis


amount of precipitation | precipitation depth | depth of precipitation | total precipitation | rainfall amount | amount of rainfall | rainfall depth | depth of rainfall | total rainfall

quantité de précipitation | hauteur de précipitation | lame d'eau précipitée | précipitation totale | quantité de pluie | hauteur de pluie | hauteur pluviométrique | volume des précipitations


fruit product [ fruit must | fruit pulp | grape must | jam | marmalade | preserves ]

produit à base de fruits [ confiture | marmelade | moût de fruit | moût de raisin | pulpe de fruit ]


fruit-growing [ fruit production | fruit tree | [http ...]

culture fruitière [ arbre fruitier | production fruitière ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Specific faults that must be minimised are: severe bruising (> 0,5 mm in depth); king fruit; core rot; bitter pit; badly misshapen fruit; low temperature breakdown; excessive skin damage; corky core; rotten apples.

Les défauts spécifiques qui doivent être réduits au minimum sont les suivants: meurtrissures graves (> 0,5 mm de profondeur), fruit central, pourriture du cœur, taches amères, malformation prononcée, dégradation interne, lésion grave de l’épiderme, brunissement physiologique du cœur, pommes avariées.


14. If the depth of the lifeboat amidships exceeds 45 per cent of the breadth, the depth used in calculating the area of the midship cross-section B shall be deemed to be equal to 45 per cent of the breadth, and the depth used in calculating the areas of the quarter-length sections A and C is obtained by increasing the last figure by an amount equal to one per cent of the length of the lifeboat, but in no case shall the depths used in the calculation exceed the actual depths at these points.

14. Si le creux de l’embarcation de sauvetage au milieu dépasse les 45 centièmes de la largeur, le creux à employer pour le calcul de la surface de la section transversale au milieu B sera pris égal aux 45 centièmes de la largeur et les creux à employer pour le calcul des surfaces des sections transversales A et C situées aux quarts avant et arrière s’en déduiront en augmentant le creux employé pour le calcul de la section B d’un centième de la longueur de l’embarcation, sans pouvoir dépasser toutefois les creux réels en ces points.


Hon. Pierre Pettigrew (Minister for International Trade, Lib.): Mr. Speaker, at the moment we are not negotiating with the American government, but are having a fruitful and in depth dialogue.

L'hon. Pierre Pettigrew (ministre du Commerce international, Lib.): Monsieur le Président, à l'heure actuelle, nous n'avons pas de négociation avec le gouvernement américain, mais un dialogue fructueux et nourri.


At this point in the parliamentary process, one concludes from reading the report that the review by the Standing Committee on Procedure and House Affairs was not very fruitful, since what the government talked about initially was an in-depth reform.

À cette étape-ci de notre travail de parlementaires, en prenant connaissance du rapport du Comité permanent de la procédure et des affaires de la Chambre, on constate le résultat du travail du comité, un résultat bien mince si l'on prend en compte l'objectif initial du gouvernement qui parlait d'une réforme en profondeur.


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Flavoured (naming the fruit) Wine, (naming the fruit) Wine Cocktail, or Aperitif (naming the fruit) Wine shall be fruit wine, a mixture of fruit wines, or a mixture of fruit wine and wine to which has been added herbs, spices, other botanical substances, fruit juices or a flavouring preparation, and shall contain not more than 20 per cent absolute alcohol by volume.

Le vin aromatisé (désignation de fruit), le cocktail au vin (désignation du fruit) ou le vin apéritif (désignation du fruit) est du vin de fruits, un mélange de vins de fruits ou un mélange de vins de fruits et de vin additionné d’herbes, d’épices, d’autres substances végétales, de jus de fruits ou de préparations aromatisantes, et renferme au plus 20 pour cent d’alcool absolu en volume.


Nalewka na winie owocowym (Tincture of fruit wine), aromatyzowana nalewka na winie owocowym (aromatised tincture on fruit wine), nalewka na winie z soku winogronowego (tincture of wine from grape juice), aromatyzowana nalewka na winie z soku winogronowego (aromatised tincture of wine from grape juice), napój winny owocowy lub miodowy (fruit or honey-wine based drinks), aromatyzowany napój winny owocowy lub miodowy (aromatised fruit or honey-wine based drinks), wino owocowe niskoalkoholowe (low alcoholic fruit wine) and aromatyzowane wino owocowe niskoalkoholowe (aromatised low alcoholic fruit wine) should be listed in category 14.2.8 of ...[+++]

nalewka na winie owocowym (liqueurs de vin de fruits), aromatyzowana nalewka na winie owocowym (liqueurs de vin de fruits aromatisées), nalewka na winie z soku winogronowego (liqueurs de vin à base de jus de raisin), aromatyzowana nalewka na winie z soku winogronowego (liqueurs de vin à base de jus de raisin aromatisées), napój winny owocowy lub miodowy (boissons à base de vin de fruits ou d’hydromel), aromatyzowany napój winny owocowy lub miodowy (boissons aromatisées à base de vin de fruits ou d’hydromel), wino owocowe niskoalkoholowe (vins de fruits faiblement alcoolisés) etaromatyzowane wino owocowe niskoalkoholowe (vins de fruits ar ...[+++]


The current regime for the fruit and vegetables sector is laid down in Council Regulation (EC) No 2200/96 of 28 October 1996 on the common organisation of the market in fruit and vegetables (2), Council Regulation (EC) No 2201/96 of 28 October 1996 on the common organisation of the markets in processed fruit and vegetable products (3) and Council Regulation (EC) No 2202/96 of 28 October 1996 introducing a Community aid scheme for producers of certain citrus fruits (4).

Le régime actuel pour le secteur des fruits et légumes est établi par les règlements (CE) no 2200/96 du Conseil du 28 octobre 1996 portant organisation commune des marchés dans le secteur des fruits et légumes (2), (CE) no 2201/96 du Conseil du 28 octobre 1996 portant organisation commune des marchés dans le secteur des produits transformés à base de fruits et légumes (3) et (CE) no 2202/96 du Conseil du 28 octobre 1996 instituant un régime d'aide aux producteurs de certains agrumes (4).


Whereas Article 6 of Commission Regulation (EEC) No 1014/90 of 24 April 1990 laying down detailed implementing rules on the definition, description and presentation of spirit drinks (2), as last amended by Regulation (EC) No 1712/95 (3), raised the maximum methyl alcohol content of certain fruit spirits to 1 500 grams per hectolitre of alcohol at 100 % volume, subject to an evaluation of the application of this provision by the Commission on the basis of an in-depth study on whether the maximum methyl alcohol content can be reduced;

considérant que l'article 6 du règlement (CEE) n° 1014/90 de la Commission, du 24 avril 1990, portant modalités d'application pour la définition, la désignation et la présentation des boissons spiriteuses (2), modifié en dernier lieu par le règlement (CE) n° 1712/95 (3), a porté la teneur maximale en alcool méthylique de certaines eaux-de-vie de fruits à 1 500 grammes par hectolitre d'alcool à 100 % vol, en liaison avec une évaluation de l'application de cette disposition par la Commission sur la base d'une étude approfondie sur la possibilité de réduire cette teneur maximale en alcool méthylique;


Whereas the Annexes to Commission Regulations (EEC) No 1559/70 3 laying down conditions for the supply to the animal feedingstuffs industry of fruit and vegetables withdrawn from the market, (EEC) No 1560/70 4 laying down conditions for granting contracts for obtaining juice by processing fruit and vegetables withdrawn from the market, (EEC) No 1561/70 5 laying down conditions for granting contracts for distilling operations in respect of certain fruit withdrawn from the market, (EEC) No 1562/70 6 laying down conditions for the supply to the distilling industries of certain fruit withdrawn from the market and (EEC) No 55/72 7 laying down ...[+++]

considérant que l'annexe des règlements (CEE) nº 1559/70 de la Commission fixant les conditions pour la cession des fruits et légumes retirés du marché aux industries des aliments pour le bétail (3), (CEE) nº 1560/70 de la Commission fixant les conditions pour l'attribution des opérations de transformation en jus des fruits et légumes retirés du marché (4), (CEE) nº 1561/70 de la Commission fixant les conditions pour l'attribution des opérations de distillation de certains fruits retirés du marché (5), (CEE) nº 1562/70 fixant les conditions pour la cession de certains fruits retirés du marché aux industries de distillation (6), ainsi que ...[+++]


I cannot go into this in depth here today, but the question is whether these two approaches could be fruitfully combined.

Une analyse détaillée de ce débat déborderait le cadre de mon exposé. La question est de savoir si les deux approches peuvent utilement être combinées.




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'in-depth and fruitful' ->

Date index: 2023-11-18
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