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Albumin
Animal protein
CAP
CGA protein
CRP
Catabolite activator protein
Catabolite gene activator protein
Cyclic AMP receptor protein
Nef product
Nef protein
Negative regulatory factor protein
Negative regulatory protein
P
Protein
Protein component of milk
Protein fraction of milk
Protein products
Protein proportion of milk
Proteins
Vegetable protein

Vertaling van "P 24 protein " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
protein products [ albumin | proteins(UNBIS) ]

produit protéique [ albumine ]


catabolite activator protein | catabolite gene activator protein | CGA protein | cyclic AMP receptor protein | CAP [Abbr.] | CRP [Abbr.]

protéine CAP | protéine crp


A rare congenital bleeding disorder resulting from variably decreased levels of coagulation factors II, VII, IX and X, as well as natural anticoagulants protein C, protein S and protein Z. Other symptoms are often present, including developmental and

déficit héréditaire combiné en facteurs de la coagulation dépendants de la vitamine K


nef product | nef protein | negative regulatory factor protein | negative regulatory protein

protéine de régulation négative | protéine nef


protein component of milk | protein fraction of milk | protein proportion of milk

fraction protéique du lait | matière azotée du lait | partie protéique du lait




animal protein

protéine animale [ ovalbumine | ovo-albumine ]


vegetable protein

protéine végétale [ protéagineux ]


Short stature due to primary acid-labile subunit (ALS) deficiency is characterized by moderate postnatal growth deficit, markedly low circulating levels of insulin-like growth factor 1 (IGF-1) and insulin-like growth factor binding protein 3 (IGFBP-3

petite taille par déficit primaire en sous-unité acide labile


A mitochondrial disease due to a defect in mitochondrial protein synthesis resulting in deficiency of respiratory chain complexes I, III and IV in the cardiac and skeletal muscle and brain. The disease has characteristics of severe hypertrophic cardi

déficit combiné de la phosphorylation oxydative type 8
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
24". stabilisers' are substances which make it possible to maintain the physico-chemical state of a foodstuff; stabilisers include substances which enable the maintenance of a homogenous dispersion of two or more immiscible substances in a foodstuff, substances which stabilise, retain or intensify an existing colour of a foodstuff and substances which increase the binding capacity of the food, including the formation of cross-links between proteins enabling the binding of food pieces into re-constituted food.

24. Les "stabilisants" sont des substances qui, ajoutées à une denrée alimentaire, permettent de maintenir son état physico-chimique. Les stabilisants comprennent les substances qui permettent de maintenir la dispersion homogène de deux ou plusieurs substances non miscibles dans une denrée alimentaire, les substances qui stabilisent, conservent ou intensifient la couleur d'une denrée alimentaire, ainsi que les substances qui augmentent la capacité de liaison des denrées alimentaires, y compris la réticulation entre protéines permettant la liaison de morceaux d'aliments dans les aliments reconstitués.


"(iv) processed animal protein derived from non-ruminants, whilst respecting the non-cannibalism principle and in accordance with detailed rules to be adopted in accordance with the procedure referred to in Article 24(2), which should provide sufficient guarantee that no animal protein of ruminant origin is being fed to animals".

"iv) les protéines animales transformées provenant de non-ruminants, dans le respect du principe de non-cannibalisme et conformément aux dispositions adoptées selon la procédure prévue à l'article 24, paragraphe 2, lesquelles doivent prévoir des garanties suffisantes qu'aucune protéine animale provenant de ruminants n'est utilisée pour l'alimentation animale; "


the following paragraph shall be inserted:" 4a. Based on a favourable risk assessment taking into account at least the amount and possible source of contamination and the final destination of the consignment, a decision may be taken in accordance with the procedure referred to in Article 24(2) to introduce a tolerance level for insignificant amounts of animal proteins in feedingstuffs caused through adventitious and technically unavoidable contamination".

le paragraphe suivant est inséré:" 4 bis. Sur la base d'une analyse de risque favorable, tenant compte, au minimum, de l'ampleur de la contamination et de sa source éventuelle, ainsi que de la destination finale du lot, il peut être décidé, conformément à la procédure visée à l'article 24, paragraphe 2, de mettre en place un seuil de tolérance pour des quantités insignifiantes de protéines animales dans les aliments pour animaux en raison d'une contamination accidentelle et techniquement inévitable".


5. In specific cases, exemptions from paragraphs 1 to 4 of this Article may be adopted in accordance with the procedure referred to in Article 24(2), with regard to the date of the effective enforcement of the feeding prohibition provided for in Article 7(1) or, as appropriate for a third country or region thereof with a controlled BSE risk, the date of the effective enforcement of the ban of mammalian protein in feed for ruminants with a view to limiting individual requirements to remove and destroy specified risk material to animals born before that date in those countries or regions.

5. Dans des cas spécifiques, des dérogations aux dispositions des paragraphes 1 à 4 du présent article peuvent être adoptées, conformément à la procédure visée à l'article 24, paragraphe 2, en ce qui concerne la date de la mise en œuvre effective de l'interdiction d'alimentation prévue à l'article 7, paragraphe 1, ou, le cas échéant, dans les pays tiers ou régions de pays tiers qui présentent un risque d'ESB contrôlé, la date de la mise en œuvre effective de l'interdiction d'utiliser des protéines provenant de mammifères dans l'alimentation des ruminants, afin de limiter les obligations individuelles d'enlever et de détruire les matériel ...[+++]


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It appears that there will not be a supply of sufficient quantities to fill the demand for organic feed materials in the Community after 24 August 2005, especially as concerns feed materials rich in proteins needed to sustain production for monogastric animals and, to a lesser extent, for ruminants.

Il s’avère que l’offre de matières premières biologiques destinées aux aliments pour animaux ne permettra pas de satisfaire la demande dans la Communauté après le 24 août 2005, particulièrement en ce qui concerne les matières premières riches en protéines nécessaires à l’élevage des monogastriques et, dans une moindre mesure, des ruminants.


the definition of "food supplement" set out in Directive 2002/46/EC of the European Parliament and of the Council of 10 June 2002 on the approximation of the laws of the Member States relating to food supplements and the definitions of "nutrition labelling", "protein", "carbohydrate", "sugars", "fat", "saturates", "monounsaturates", "polyunsaturates" and "fibre" set out in Council Directive 90/496/EEC of 24 September 1990 on nutrition labelling for foodstuffs shall apply;

la définition du terme "complément alimentaire" figurant dans la directive 2002/46/CE du Parlement européen et du Conseil du 10 juin 2002 relative au rapprochement des législations des États membres concernant les compléments alimentaires est applicable, ainsi que celle des termes "étiquetage nutritionnel", "protéines", "glucides", "sucres", "lipides", "acides gras saturés", "acides gras monoinsaturés", "acides gras polyinsaturés", "fibre alimentaire" figurant dans la directive 90/496/CEE du Conseil du 24 septembre 1990 relative à l'étiquetage nutritionnel des denrées alimentaires ;


Recital 24 adds that, in cases where a sequence or partial sequence of a gene is used to produce a protein or part of a protein, it is necessary, in order to meet the requirement of industrial application, to specify which protein or part of a protein is produced or what function it performs: the level of description required as to the specific utility may vary from case to case, depend on the knowledge available, and vary as the use of genes for therapeutic and diagnostic purposes spreads.

Le considérant 24 ajoute, d'autre part, que dans le cas où une séquence, totale ou partielle, d'un gène est utilisée pour la production d'une protéine ou d'une protéine partielle, il est nécessaire, pour que le critère d'application industrielle soit respecté, de préciser quelle protéine ou protéine partielle est produite ou quelle fonction elle assure: le niveau de description requis concernant l'utilité spécifique peut différer suivant les cas, être fonction des connaissances disponibles, et varier au fur et à mesure que se répand l'utilisation des gènes à des fins thérapeutiques et diagnostiques.


Recital 24 adds that, in cases where a sequence or partial sequence of a gene is used to produce a protein or part of a protein, it is necessary, in order to meet the requirement of industrial application, to specify which protein or part of a protein is produced or what function it performs: the level of description required as to the specific utility may vary from case to case, depend on the knowledge available, and vary as the use of genes for therapeutic and diagnostic purposes spreads.

Le considérant 24 ajoute, d'autre part, que dans le cas où une séquence, totale ou partielle, d'un gène est utilisée pour la production d'une protéine ou d'une protéine partielle, il est nécessaire, pour que le critère d'application industrielle soit respecté, de préciser quelle protéine ou protéine partielle est produite ou quelle fonction elle assure: le niveau de description requis concernant l'utilité spécifique peut différer suivant les cas, être fonction des connaissances disponibles, et varier au fur et à mesure que se répand l'utilisation des gènes à des fins thérapeutiques et diagnostiques.


Commission Decision 2002/1003/EC of 18 December 2002 laying down minimum requirements for a survey of prion protein genotypes of sheep breeds (OJ L 349, 24.12.2002, pp. 105–107)

Décision 2002/1003/CE de la Commission du 18 décembre 2002 établissant des prescriptions minimales pour l’étude des génotypes de la protéine prion pour les races ovines (JO L 349 du 24.12.2002, p. 105-107)


(24) Whereas, in order to comply with the industrial application criterion it is necessary in cases where a sequence or partial sequence of a gene is used to produce a protein or part of a protein, to specify which protein or part of a protein is produced or what function it performs;

(24) considérant que, pour que le critère d'application industrielle soit respecté, il est nécessaire, dans le cas où une séquence ou une séquence partielle d'un gène est utilisée pour la production d'une protéine ou d'une protéine partielle, de préciser quelle protéine ou protéine partielle est produite ou quelle fonction elle assure;




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'P 24 protein' ->

Date index: 2024-02-10
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