Om deze dodelijke rondworm te stoppen zijn meerdere, rigoureus toe te passen maatregelen nodig: - visu
ele controle van de vissen in de vismijn door de diergeneeskundige inspecteurs; - verplichte invriezing (24 uur bij -20 oC volstaan om de anisakis tot capitulatie te dwingen) van makreel, harin
g en wilde zalm die verder verwerkt worden tot gerookte, gezouten of gemarineerde vis en van alle vissoorten die rauw gegeten zullen worden; - systematisch ond
...[+++]erzoek op de «schouwtafel», een soort sterke lamp waarmee de parasiet kan worden ontdekt, van alle gefileerde vis.
Pour faire barrage à ce parasite mortel de nombreuses mesures, appliquées de manière stricte, s'avèrent indispensables: - contrôle visuel des poissons dans les criées par les inspecteurs vétérinaires; - congélation d'office (après 24 heures à -20 oC, l'anisakis rend les armes) des maquereaux, harengs et saumons sauvages promis au fumage, au salage ou au marinage ainsi que de toutes les espèces devant être consommées crues; - passage systématique à la «table de mirage», sorte de projecteur permettant de détecter le parasite, de tous les poissons vendus en filets.