Het voedselveilgheidsbeh
eerssysteem voldoet niet op gebied van documentatie of implementatie De
nuttige documenten zijn niet goed geordend en/of worden
niet snel ter beschikking gesteld van inspectie- of overheidsorganismen De documenten worden
niet bewaard gedurende de hele wettelijk bepaalde periode De procedure voor de uitvoer
ing van een interne audit voldoe
t niet ...[+++] (de planning wordt niet gerespecteerd, de audit is heel opperv
lakkig,…) Vervallen voedingsmiddelen (datum van minimale houdbaarheid ov
erschreden) die uit microbiologisch oogpunt niet zeer bederfelijk zijn, worden verkocht (behalve wanneer de operator kan a
antonen dat er geen gevaar is voor de consument) Vervallen voedingsmiddelen die uit microbiologisch
oogpunt niet zeer bederfelijk zijn, zijn aanwezig in het opslaglokaal samen met andere voedingsmiddelen zonder dat deze gemerkt of afgezonderd w
orden om de verkoop ervan te voorkomen Bepaalde ontvangen producten (behalve rundvlees) bevatten geen lotnummers (noch op het product, noch op het begeleidend document) De temperatuurcontrole bij de ontvangst van gekoelde producten is
niet systematisch De traceerbaarheid van het verpakkingsmateriaal en van het verpakkingsmateriaal voor éénmalig gebruik wordt
niet gegarandeerd Het registratiesysteem voor de uitgaande producten bestemd voor andere operatoren maakt het
niet mogelijk een volledige traceerbaarheid te garanderen Al de gevraagde informatie wordt
niet weergegeven op het begeleidend handelsdocument De informatie vermeld op de begeleidende handelsdocumenten die de producten vergezellen, is soms onvoldoende Er is geen register voor de klachten Er is geen registratie van het nazicht van de gebruikte thermometers
Le système de gestion de la sécurité alimentaire n'est pas
satisfaisant sur le plan de la documentation Les documents
utiles ne sont pas bien ordonnés et/ou mis rapidement à disposition des organismes de certification/d’inspection ou de l’autorité Les documents ne sont pas conservés durant toute la période définie au niveau légal La procédure
de réalisation des audits internes n’est pas sat
...[+++]isfaisante (le planning n’est pas respecté, l’audit est très superficiel,..). Des produits périmés qui ne sont pas microbiologiquement très périssables (date de durabilité minimale dépassée) sont vendus (sauf si l’opérateur peut démontrer l’absence de danger pour le consommateur) Des produits périmés qui ne sont pas microbiologiquement très périssables, se trouvent dans le local de stockage avec les autres denrées alimentaires sans qu’ils ne soient marqués ou isolés pour en prévenir la vente Certains produits réceptionnés (sauf viande bovine) ne présentent pas de numéro de lot (ni sur le produit, ni sur le document d’accompagnement) Le contrôle de la température des produits réfrigérés à la livraison n’est pas systématique La traçabilité du matériel d’emballage et de conditionnement à usage unique n’est pas assurée