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Vertaling van "wordt de vorming van singlet zuurstof " (Nederlands → Frans) :

In tegenstelling daarmee wordt de vorming van singlet zuurstof tegengegaan door de tussenkomst van carotenoïden (waaronder β-caroteen, element van de onverzeepbare fractie van talrijke oliën) welke erkend zijn als factor die de bescherming van de producten rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren in de hand werken.

A l’opposé, la présence d’oxygène singulet est inhibée par l’intervention de caroténoïdes (dont le β-carotène, constituant de l’insaponifiable de nombreuses huiles) qui sont reconnus comme facteur favorable à la protection des produits riches en acides gras polyinsaturés


Onverzadigde vetten kunnen nog een foto-oxidatieve afbraak ondergaan door de vorming van (zeer reactieve) singlet zuurstof vanuit (stabiele) triplet zuurstof door de aanwezigheid van “sensibiliserende” moleculen zoals het chlorofyl van de plantaardige producten.

Les lipides insaturés sont encore susceptibles de dégradation photo-oxydative via la formation d’oxygène singulet (très réactionnel) à partir d’oxygène triplet (stable) du fait de la présence de molécules « sensibilisatrices » telles les chlorophylles des produits végétaux.


Activatie van porfimeer-natrium tot moleculaire zuurstof kan dan singlet zuurstof doen ontstaan.

Le transfert de spin du porfimère sodique à la molécule d’oxygène peut ensuite entraîner la formation d’oxygène singulet.


Het betreft een typische kettingreactie die aanvat met de vorming van een radicaal (initiatie) dat vervolgens reageert met atmosferische zuurstof in de triplettoestand (normale energietoestand van zuurstof) tot de vorming van een peroxide radicaal.

Il s’agit d’une réaction en chaîne typique qui débute par la formation d’un radical (initiation) qui réagit ensuite avec l’oxygène atmosphérique sous forme triplet (situation énergétique normale de l’oxygène) pour former un radical peroxyde.


Ze omvatten de primaire productie door fotosynthese, de productie van atmosferische zuurstof, de vorming en de stabiliteit van de bodem, de cyclus van nutriënten,...

Ils comprennent la production primaire par la photosynthèse, la production d'oxygène atmosphérique, la formation et la stabilité des sols, le cycle des éléments nutritifs,...


Ook de reservoirs met aromatische oplossingen kunnen belangrijke kweekbodems zijn voor bacteriën en schimmels bij onvoldoende frequente of inadequate reiniging en ontsmetting Bij gebruik van olieachtige aroma’s waar de zuurstof doorheen geleid wordt, kunnen oliepartikels door de klant ingeademd worden; dit kan leiden tot een ernstige vorm van longaantasting (lipoidpneumonie).

De même, les réservoirs contenant les solutions aromatiques peuvent constituer d’importants milieux de culture pour les bactéries et les moisissures et/ou champignons en cas de nettoyage et de désinfection trop peu fréquents ou inadéquats. Si l’oxygène traverse des arômes huileux, le client peut inhaler des particules huileuses, ce qui peut entraîner une forme sévère d’atteinte pulmonaire (pneumonie lipoïde).


In de afwezigheid van zuurstof zal de vorming van peroxide radicalen minder uitgesproken zijn.

En l’absence d’oxygène la formation de radicaux peroxyde sera moins prononcée.


Zuurstof in geconcentreede vorm over 80%(FiO 2 0.8) wordt afgeraden die 18 uren te gebruiken.

L’apport en Oxygène à une concentration supérieure à 80 % (FiO 2 0,8) ne doit pas dépasser 18 heures.


Zuurstof in geconcentreede vorm tot 100% (FiO 2 1.0) wordt afgeraden 12 uren gebruik.

L’apport en Oxygène à une concentration allant jusqu’à 100 % (FiO 2 1,0) ne doit pas dépasser 12 heures.


Te hoge temperaturen moeten vermeden worden (maximum 180°C) en ook de vorming van luchtbellen die, geïncorporeerd in dunne olielaagjes, het contact met zuurstof maximaal bevorderen (schuimvorming).

Des températures trop élevées sont à éviter (maximum 180 °C) et la formation de bulles d'air qui, englobées dans de fines couches d'huile, favorisent au maximum le contact avec l'oxygène (formation de mousse).




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Date index: 2021-07-15
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