Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Educatie over meten van temperatuur
Gevolg van verlaagde temperatuur
Meten van temperatuur
Onjuiste temperatuur bij lokale applicatie en kompres
Overige gevolgen van verlaagde temperatuur
Temporale temperatuur

Traduction de «wateractiviteit en temperatuur » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
blootstelling aan extreme temperatuur, niet-beroepsmatig

exposition à une température extrême, non professionnelle






monitoring van bloeddruk, temperatuur, pols en ademhalingssnelheid

surveillance de la pression artérielle, de la température, du pouls et de la fréquence respiratoire






overige gespecificeerde gevolgen van verlaagde temperatuur

Autres effets précisés d'une baisse de la température




onjuiste temperatuur bij lokale applicatie en kompres

Température inadéquate au cours d'application locale ou de tamponnement


blootstelling aan elektrische stroom en straling en aan extreme temperatuur en druk van omgevingslucht

Exposition au courant électrique, aux rayonnements et à des températures et pressions extrêmes de l'air ambiant
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Het Wetenschappelijk Comité wenst te benadrukken dat de lijst van vermelde karakteristieken voor levensmiddelen van categorie 2 niet exhaustief is. In praktijk wordt een verhindering van uitgroei van L. monocytogenes veelal bekomen door een combinatie van factoren (bijv. verlaging van pH, wateractiviteit en temperatuur tot suboptimale waarden, eventueel nog verder gecombineerd met conserveermiddelen, zoals organische zuren, of gemodificeerde atmosfeerverpakking).

facteurs (par ex. abaissement du pH, de l'activité de l'eau et de la température à des valeurs sous-optimales, éventuellement combiné à l'utilisation d'agents conservateurs comme des acides organiques, ou d'un emballage sous atmosphère modifiée).


Het betreft de factoren zuurtegraad (pH), de beschikbaarheid van nutriënten (samenstelling van het levensmiddel), de wateractiviteit van het levensmiddel (a w ) en de temperatuur.

Il s’agit de l’acidité (pH), de la disponibilité des nutrients (composition de l’aliment), de l’activité de l’eau (a w ) de l'aliment et de la température.


Met behulp van dit programma kan aan de hand van wiskundige modellen worden berekend wat de lagfase en de generatietijd is van een micro-organisme in functie van intrinsieke (producteigen) factoren (bijv. pH, wateractiviteit) en externe factoren (bijv. temperatuur).

Grâce à ce programme, on peut calculer, à partir de modèles mathématiques, la phase de latence et le temps de génération d’un micro-organisme en fonction de facteurs intrinsèques (propres au produit) (p.ex. le pH, l’activité de l’eau) et de facteurs externes (p.ex. la température).




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'wateractiviteit en temperatuur' ->

Date index: 2023-04-03
w