Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Traduction de «voedingsmiddelen rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren moeten » (Néerlandais → Français) :

Oliën en voedingsmiddelen rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren moeten voor bereidingen zonder hoge temperatuur worden voorbehouden.

Il faut réserver les huiles et aliments riches en acides gras polyinsaturés aux préparations sans cuisson à haute température.


In verband met bewaren en stockeren moeten de voedingsmiddelen rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren worden bewaard:

En ce qui concerne la conservation et le stockage, il faut maintenir les aliments riches en acides gras polyinsaturés :


Dat neemt niet weg dat die oxidatierisico’s groter zijn voor de voedingsmiddelen rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, dat de oxidatieve afbraak een zeer complex verschijnsel is en dat de literatuur aantoont dat die nadelige gezondheidseffecten kan hebben.

Il n’empêche que ces risques d’oxydation sont accrus pour les aliments riches en acides gras polyinsaturés, que la dégradation oxydative est un phénomène très complexe et que la littérature montre qu'elle peut avoir des effets néfastes pour la santé.


In tegenstelling daarmee wordt de vorming van singlet zuurstof tegengegaan door de tussenkomst van carotenoïden (waaronder β-caroteen, element van de onverzeepbare fractie van talrijke oliën) welke erkend zijn als factor die de bescherming van de producten rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren in de hand werken.

A l’opposé, la présence d’oxygène singulet est inhibée par l’intervention de caroténoïdes (dont le β-carotène, constituant de l’insaponifiable de nombreuses huiles) qui sont reconnus comme facteur favorable à la protection des produits riches en acides gras polyinsaturés


De producten rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren zijn immers veel gevoeliger voor bederf door oxidatie, met als gevolg een verlaagde nutritionele en sensorische kwaliteit maar ook toegenomen gezondheidsrisico’s.

En effet, les produits riches en acides gras polyinsaturés sont beaucoup plus sensibles aux risques d'altération par oxydation, ce qui entraîne des baisses de qualité nutritionnelle et sensorielle, mais ce qui accroît aussi les risques pour la santé.


De keuze van de gebruikte olie is primordiaal en oliën rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren moeten worden aanbevolen.

Le choix de l'huile utilisée reste primordial et les huiles riches en acides gras monoinsaturés sont à recommander.


- De consument moet bij de voedingsinname van vetten de voorkeur geven aan voedingsmiddelen die arm zijn aan ath-VVZ en rijk aan oliezuur en meervoudig onverzadigde vetzuren van het omega-3 en omega-6 type.

- Pour ses apports nutritionnels en graisses, le consommateur doit privilégier des aliments pauvres en AGS-ath et riches en acide oléique et en acides gras polyinsaturés des familles omega-3 et omega-6.


De globale samenstelling met betrekking tot vetzuren : verzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, transvetzuren, omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA) zouden gecontroleerd moeten worden.

La composition globale en acide gras : les acides gras saturés, les mono insaturés, les poly-insaturés, les acides gras trans, les acides gras oméga-3, oméga-6 et oméga-9 et les acides linoléiques conjugués (CLA) devraient être contrôlés.


w