Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aardappelpuree met meervoudig onverzadigde margarine
Frieten gebakken in meervoudig onverzadigde olie
Geroosterde aardappel in meervoudig onverzadigde olie
Meervoudig onverzadigd bakvet
Meervoudig onverzadigde plantaardige olie
Niet-meervoudig onverzadigd broodsmeersel met 40% vet
Zachte meervoudig onverzadigde margarine
Zachte niet-meervoudig onverzadigde margarine

Traduction de «aan meervoudig onverzadigde » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
aardappelpuree met meervoudig onverzadigde margarine

purée de pomme de terre à la margarine polyinsaturée


vegetarische worst gebakken in meervoudig onverzadigde olie

saucisse végétarienne frite dans l'huile polyinsaturée






niet-meervoudig onverzadigd broodsmeersel met 70-80% vet

pâte à tartiner allégée non polyinsaturée 70-80 % de matières grasses


niet-meervoudig onverzadigd broodsmeersel met 40% vet

pâte à tartiner allégée non polyinsaturée 40 % de matières grasses


geroosterde aardappel in meervoudig onverzadigde olie

pomme de terre rôtie à l'huile polyinsaturée






TRADUCTIONS EN CONTEXTE
C6:0, C8:0, C10:0, C12:0, C14:0, C16:0, C18:0 en C20:0 zijn verzadigde vetzuren; C18:1 is een enkelvoudig onverzadigde vetzuur; C18:2 is een meervoudig onverzadigde vetzuur van het type omega-6; C18:3 is een meervoudig onverzadigde vetzuur van het type omega-3.

Les acides gras C6:0, C8:0, C10:0, C12:0, C14:0, C16:0, C18:0 et C20:0 sont saturés ; l’acide gras C18:1 est monoinsaturé ; l’acide gras C18:2 est polyinsaturé de la famille omega-6 ; l’acide gras C18:3 est polyinsaturé de la famille omega-3.


In dat opzicht wordt er voorgesteld om, wanneer men aanraadt om de inname van verzadigde vetzuren te beperken, een geschikte verhouding tussen meervoudig onverzadigde n-3- (of ω-3) en n-6- (of ω- 6) vetzuren te behouden; de postprandiale triglyceridemie wordt immers beperkt als de inname van meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren (DHA, EPA) hoger ligt (Sanders et al., 1997).

A cet égard, il est suggéré, lorsque l’on conseille de réduire l’apport en acides gras saturés, de maintenir un rapport entre acides gras polyinsaturés n-3 (ou ω-3) et n-6 (ou ω-6) approprié ; la triglycéridémie postprandiale est en effet réduite si l’apport en acides gras polyinsaturés n-3 (DHA, EPA) est plus important (Sanders et al., 1997).


Het aandeel van de enkelvoudige onverzadigde vetzuren wordt als volgt berekend: Enkelvoudig onverzadigde vetzuren = totale vetzuren (100 %) - (verzadigde vetzuren + meervoudig onverzadigde vetzuren + transvetzuren).

Le pourcentage d’acides gras monoinsaturés se calcule comme suit: Acides gras monoinsaturés = graisses totales (100 %) - (acides gras saturés + acides gras polyinsaturés + acides gras trans).


Onverzadigde vetzuren, in het bijzonder de enkelvoudig onverzadigde alsook de meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-3 lijn, hebben een gunstige invloed op het globale risico van ischemische hartziekten.

Les acides gras insaturés et en particulier les monoinsaturés ainsi que les polyinsaturés de la lignée des oméga-3 influencent favorablement le risque global de cardiopathies ischémiques.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Omgekeerd verminderen de in de belangrijkste plantaardige oliën aanwezige onverzadigde vetzuren (enkelvoudig onverzadigde in olijfolie en meervoudig onverzadigde in maïsolie, zonnenbloemolie, aardnootolie, sojaolie, …) de LDL-cholesterol.

A l’inverse, les AG insaturés présents dans les principales huiles végétales (monoinsaturés dans l’huile d’olive et polyinsaturés dans les huiles de maïs, de tournesol, d’arachide, de soja, …) diminuent le LDL-cholestérol.


De globale samenstelling met betrekking tot vetzuren : verzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, transvetzuren, omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA) zouden gecontroleerd moeten worden.

La composition globale en acide gras : les acides gras saturés, les mono insaturés, les poly-insaturés, les acides gras trans, les acides gras oméga-3, oméga-6 et oméga-9 et les acides linoléiques conjugués (CLA) devraient être contrôlés.


Omgekeerd verminderen de in de belangrijkste plantaardige oliën aanwezige OVZ (enkelvoudig onverzadigde in olijfolie en meervoudig onverzadigde in maïsolie, zonnebloemolie, aardnootolie, sojaolie, enz) de LDL-cholesterol.

A l’inverse, les AG insaturés présents dans les principales huiles végétales (monoinsaturés dans l’huile d’olive et polyinsaturés dans les huiles de maïs, de tournesol, d’arachide, de soja, etc) diminuent le LDL-cholestérol.


Palmolie, alsook zijn fracties stearine en vooral oleine, worden desgevallend onderworpen aan een chemische hydrogenatiebehandeling, wat de meervoudig onverzadigde vetzuren volledig en de enkelvoudig onverzadigde vetzuren gedeeltelijk omzet in meer verzadigde vetzuren.

L’huile de palme, de même que ses fractions stéarine et surtout oléine, sont le cas échéant soumises à un traitement d’hydrogénation chimique, ce qui transforme complètement les acides gras polyinsaturés, et partiellement les acides gras monoinsaturés, en acides gras plus saturés.


Gebruik dagelijks vier tot maximaal tien koffielepels (20 tot 50 g) “goede” olie, die een groot aantal meervoudig onverzadigde vetzuren bevat, zoals sojaolie, tarwekiemolie en lijnzaadolie.

Consommer de quatre à dix cuillerées à thé (20 à 50 g) d’une « bonne » huile, qui contient une grande quantité d'acides gras polyinsaturés comme l’huile de soja, l’huile de germe de blé et l’huile de lin.


Biochemische studies hebben uitgewezen dat alle “boodschappermoleculen” die verantwoordelijk zijn voor de foute immuunreactie bij MS worden gevormd uit arachidonzuur, een meervoudig onverzadigd vetzuur.

Des études biochimiques autorisent les chercheurs à penser que toutes les « substances messagères » responsables d’une réaction immunitaire erronée dans le cas de la SEP sont formées à partir de l’acide arachidonique, un acide gras polyinsaturé.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'aan meervoudig onverzadigde' ->

Date index: 2023-08-27
w