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Familiale hypofosfatemie
Folliculaire keratosedoor vitamine A-deficiëntie
Hypofosfatasie
Melk verrijkt met vitamine D
Niet-anemische vitamine B12-deficiëntie
Osteomalacie
Product dat colecalciferol en vitamine A bevat
Product dat vitamine A bevat
Product dat vitamine A in orale vorm bevat
Rachitis
Toedienen van vitamines
Vitamine D-resistente
Xerodermiedoor vitamine A-deficiëntie
Zure-fosfatasedeficiëntie

Traduction de «vitamine a β-caroteen » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
anemie door vitamine B12-deficiëntie als gevolg van selectieve malabsorptie van vitamine B12 met proteïnurie

Anémie par carence en vitamine B12 due à une malabsorption sélective de la vitamine B12, avec protéinurie


folliculaire hyperkeratosedoor vitamine A-deficiëntie (E50.8) | xerodermiedoor vitamine A-deficiëntie (E50.8)

Kératose folliculaire (E50.8+) | Xérodermie | due à l'avitaminose A


familiale hypofosfatemie | hypofosfatasie | vitamine D-resistente | osteomalacie | vitamine D-resistente | rachitis | zure-fosfatasedeficiëntie

Déficit en phosphatase acide Hypophosphatasie Hypophosphatémie familiale Ostéomalacie résistante à la vitamine D Rachitisme résistant à la vitamine D


folliculaire keratosedoor vitamine A-deficiëntie (L86) | xerodermiedoor vitamine A-deficiëntie (L86)

Kératose folliculaire | Xérodermie | due à l'avitaminose A+ (L86*)








product dat colecalciferol en vitamine A bevat

produit contenant du cholécalciférol et de la vitamine A




TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Slechts enkele carotenoïden zijn voorlopers van vitamine A: β-caroteen, α-caroteen en β-cryptoxanthine.

Seuls quelques caroténoïdes sont des précurseurs de vitamine A: Le β-carotène, l’α-carotène et la β-cryptoxanthine.


Verschillende studies vinden geen effect van vitamines (vitamine A, vitamine E, β-caroteen, vitamine C) in de preventie van cataract 91,92 .

Plusieurs études n’ont pas trouvé d’effet avec certaines vitamines (vitamine A, vitamine E, β-carotène, vitamine C) dans la prévention de la cataracte 91,92 .


Een meta-analyse die alle RCT’s met antioxidantia in primaire of secundaire preventie opneemt vindt een licht verhoogd risico van mortaliteit met vitamine A, β-caroteen en vitamine E (in monotherapie of in combinatie met andere vitamines).

Une méta-analyse regroupant toutes les RCT sur les antioxydants en prévention primaire ou secondaire a trouvé un risque légèrement accru de mortalité avec la vitamine A, le β-carotène et la vitamine E (en monothérapie ou en association avec d’autres vitamines).


In de behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie heeft vitamine E (in combinatie met vitamine C, β-caroteen en zink) mogelijk een plaats.

La vitamine E (en association avec la vitamine C, le β-carotène et le zinc) pourrait avoir une place dans le traitement de la dégénérescence maculaire liée à l’âge.


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Men vindt ook met vitamine A verrijkte producten in de handel (granen, oliën, margarines). Provitamine A (carotenoïden) bevindt zich in groene bladgroenten (waterkers: 2.900 µg β-caroteen equivalent), rode en gele groenten (rauwe wortelen: 10.000 µg β-caroteen equivalent) en in gele en oranje vruchten zoals mango’s (3.130 µg β-caroteen equivalent), abrikozen (1.500 µg β-caroteen equivalent) en papaja’s (945 µg β-caroteen equivalent).

On trouve aussi des produits du commerce (céréales, huiles, margarines) enrichis en vitamine A. La pro-vitamine A (caroténoïdes) se trouve dans les légumes à feuilles vertes (cresson: 2.900 µg equivalent β-carotène), les légumes rouges et jaunes (carottes crues: 10.000 µg equivalent β–carotène) et les fruits jaunes et orange tels que les mangues 3.130 µg equivalent β–carotène, les abricots (1.500 µg equivalent β–carotène) et papayes (945 µg equivalent β–carotène).


Oxidatie grijpt niet enkel onverzadigde vetzuren aan, maar ook de vetbegeleidingsstoffen zoals vitamine E en andere tocoferolen , tocotriënolen, β-caroteen, sterolen en antioxidanten.

L’oxydation ne concerne pas uniquement les acides gras insaturés mais également les substances qui les accompagnent, telles que la vitamine E et autres tocophérols, tocotriénols, β-carotène, stérols et antioxydants.


Om de oxidatierisico’s zoveel mogelijk te vermijden moet er bij verwerking en gebruik van vetten rekening worden gehouden met de aanwezigheid van meervoudig onverzadigde vetzuren (ω-6, ω-3) en andere moleculen die vatbaar zijn voor oxidatie, zoals vitamine E α-tocoferol en de andere tocoferolen), β-caroteen, de sterolen… Onderzoek in dit domein wordt voortgezet om nieuwe moleculen afkomstig van de vetoxidatie te kunnen identificeren.

Afin d'éviter au maximum les risques d'oxydation, il faut, dans le traitement et l'utilisation des matières grasses, tenir compte de la présence des acides gras polyinsaturés (ω-6,ω-3) et d'autres molécules susceptibles de subir l'oxydation, telles que la vitamine E (α-tocophérol et les autres tocophérols), le β-carotène, les stérols, etc. Les recherches continuent dans ce domaine permettant d'identifier de nouvelles molécules issues de l'oxydation des lipides.


Ruwe palmolie is rijk aan carotenoïden (400 - 1600 mg/kg of zelfs meer, afhankelijk van het soort oliepalm), waarvan een aanzienlijk gedeelte beta-caroteen (~50%) en alpha-caroteen (~35%) (Goh et al., 1985, Monde et al., 2009).

L’huile de palme brute est riche en caroténoïdes (400 - 1600 mg/kg voire plus, en fonction de la variété de palmier) dont une part importante de β-carotène (~50 %) et d’α-carotène (~35 %) (Goh et al., 1985, Monde et al., 2009).


De aanvaarde conversiefactor bedraagt 1/6 voor β-caroteen en α-caroteen en 1/12 voor de andere carotenoïden (Martin, 2001).

Le facteur de conversion accepté est de 1/6 pour le β-carotène et l’α-carotène et de 1/12 pour les autres caroténoïdes (Martin, 2001).


In tegenstelling daarmee wordt de vorming van singlet zuurstof tegengegaan door de tussenkomst van carotenoïden (waaronder β-caroteen, element van de onverzeepbare fractie van talrijke oliën) welke erkend zijn als factor die de bescherming van de producten rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren in de hand werken.

A l’opposé, la présence d’oxygène singulet est inhibée par l’intervention de caroténoïdes (dont le β-carotène, constituant de l’insaponifiable de nombreuses huiles) qui sont reconnus comme facteur favorable à la protection des produits riches en acides gras polyinsaturés




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'vitamine a β-caroteen' ->

Date index: 2022-02-12
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