A: Persoonlijke hygiëne dient zeer ruim opgevat te worden en omvat alle persoonsgebon
den aspecten die bijdragen tot het hygiënisch werken: propere handen, nagels, geen juwelen dragen,
gepaste en propere kledij, geen gevaar voor overdracht van besmetting (geen klinische ziekteverschijnselen van een via levensmiddelen overdraagbare ziekte vertonen noch drager zijn van ziektekiemen daarvan) enz. De exploitanten van de levensmiddelenbedrijven dienen dit vi
...[+++]a het toegepaste systeem van autocontrole te garanderen.R : L'hygiène personnelle doit être comprise dans un sens très large, et englobe tous les aspects liés à la personne et qui contribuent à un travail hygiéniqu
e : mains et ongles propres, ne pas porter de bijoux, vêtements appropriés
et propres, pas de danger de transmission d'une infection (ne pas présenter de symptômes cliniques d'une maladie transmissible via les denrées alimentaires ni être porteur de germes pathogènes d'une telle maladie) etc. Les exploitants du secteur alimentaire doivent garantir ces conditions via le système d'
...[+++]autocontrôle appliqué.