Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aardappelpuree met meervoudig onverzadigde margarine
Frieten gebakken in meervoudig onverzadigde olie
Geroosterde aardappel in meervoudig onverzadigde olie
Meervoudig onverzadigd bakvet
Meervoudig onverzadigde plantaardige olie
Niet-meervoudig onverzadigd broodsmeersel met 40% vet
Zachte meervoudig onverzadigde margarine
Zachte niet-meervoudig onverzadigde margarine

Vertaling van "meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE
aardappelpuree met meervoudig onverzadigde margarine

purée de pomme de terre à la margarine polyinsaturée


vegetarische worst gebakken in meervoudig onverzadigde olie

saucisse végétarienne frite dans l'huile polyinsaturée






niet-meervoudig onverzadigd broodsmeersel met 70-80% vet

pâte à tartiner allégée non polyinsaturée 70-80 % de matières grasses


niet-meervoudig onverzadigd broodsmeersel met 40% vet

pâte à tartiner allégée non polyinsaturée 40 % de matières grasses


geroosterde aardappel in meervoudig onverzadigde olie

pomme de terre rôtie à l'huile polyinsaturée






IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In dat opzicht wordt er voorgesteld om, wanneer men aanraadt om de inname van verzadigde vetzuren te beperken, een geschikte verhouding tussen meervoudig onverzadigde n-3- (of ω-3) en n-6- (of ω- 6) vetzuren te behouden; de postprandiale triglyceridemie wordt immers beperkt als de inname van meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren (DHA, EPA) hoger ligt (Sanders et al., 1997).

A cet égard, il est suggéré, lorsque l’on conseille de réduire l’apport en acides gras saturés, de maintenir un rapport entre acides gras polyinsaturés n-3 (ou ω-3) et n-6 (ou ω-6) approprié ; la triglycéridémie postprandiale est en effet réduite si l’apport en acides gras polyinsaturés n-3 (DHA, EPA) est plus important (Sanders et al., 1997).


2.3. De overwegingen over de gevaren verbonden met het verbruik van meervoudig onverzadigde n-6 vetzuren waarover het wetsvoorstel spreekt, worden tegengesproken door de review van de huidige wetenschappelijke literatuur, en met name door het verslag van een commissie van experts van de American Heart Association; er wordt aanbevolen om die overwegingen in het wetsvoorstel te schrappen.

2.3. Les considérations sur les dangers liés à la consommation d’acides gras polyinsaturés n-6 reprises dans la proposition de loi sont contredites par la revue de la littérature scientifique actuelle, et notamment par le rapport d’une commission d’experts réunis par l’American Heart Association ; il est recommandé de supprimer ces considérations de la proposition de loi.


Welk/Welke mechanisme(n) wordt/worden er aangevoerd om het hypotriglyceridemiërend effect van de meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren te verklaren?

Quel(s) mécanisme(s) sont évoqués pour expliquer l’effet hypotriglycéridémiant des acides gras polyinsaturés n-3 ?


Het aandeel van de enkelvoudige onverzadigde vetzuren wordt als volgt berekend: Enkelvoudig onverzadigde vetzuren = totale vetzuren (100 %) - (verzadigde vetzuren + meervoudig onverzadigde vetzuren + transvetzuren).

Le pourcentage d’acides gras monoinsaturés se calcule comme suit: Acides gras monoinsaturés = graisses totales (100 %) - (acides gras saturés + acides gras polyinsaturés + acides gras trans).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
De globale samenstelling met betrekking tot vetzuren : verzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, transvetzuren, omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA) zouden gecontroleerd moeten worden.

La composition globale en acide gras : les acides gras saturés, les mono insaturés, les poly-insaturés, les acides gras trans, les acides gras oméga-3, oméga-6 et oméga-9 et les acides linoléiques conjugués (CLA) devraient être contrôlés.


Onverzadigde vetzuren, in het bijzonder de enkelvoudig onverzadigde alsook de meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-3 lijn, hebben een gunstige invloed op het globale risico van ischemische hartziekten.

Les acides gras insaturés et en particulier les monoinsaturés ainsi que les polyinsaturés de la lignée des oméga-3 influencent favorablement le risque global de cardiopathies ischémiques.


C6:0, C8:0, C10:0, C12:0, C14:0, C16:0, C18:0 en C20:0 zijn verzadigde vetzuren; C18:1 is een enkelvoudig onverzadigde vetzuur; C18:2 is een meervoudig onverzadigde vetzuur van het type omega-6; C18:3 is een meervoudig onverzadigde vetzuur van het type omega-3.

Les acides gras C6:0, C8:0, C10:0, C12:0, C14:0, C16:0, C18:0 et C20:0 sont saturés ; l’acide gras C18:1 est monoinsaturé ; l’acide gras C18:2 est polyinsaturé de la famille omega-6 ; l’acide gras C18:3 est polyinsaturé de la famille omega-3.


Palmolie, alsook zijn fracties stearine en vooral oleine, worden desgevallend onderworpen aan een chemische hydrogenatiebehandeling, wat de meervoudig onverzadigde vetzuren volledig en de enkelvoudig onverzadigde vetzuren gedeeltelijk omzet in meer verzadigde vetzuren.

L’huile de palme, de même que ses fractions stéarine et surtout oléine, sont le cas échéant soumises à un traitement d’hydrogénation chimique, ce qui transforme complètement les acides gras polyinsaturés, et partiellement les acides gras monoinsaturés, en acides gras plus saturés.


- het gehalte aan mono-onverzadigde ‘trans’ vetzuren (met onderscheid tussen de isomeren);

- la teneur en acides gras trans mono-insaturés (avec distinction entre les isomères);


Het Wetenschappelijk Comité stelt als prioriteit voor de controle van de oxidatiegraad van vetten, vooral in levensmiddelen verrijkt met onverzadigde vetzuren.

Le Comité scientifique propose comme priorité le contrôle du degré d’oxydation des graisses, principalement dans les denrées alimentaires enrichies en acides gras insaturés.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren' ->

Date index: 2023-03-20
w