Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Vertaling van "inname van t10c12 betrekkelijk " (Nederlands → Frans) :

Oudere publicaties wijzen erop dat het verbruik van CLA isomeer t10 c12 (vrijwel afwezig in een normale voeding) duidelijk meer nevenverschijnselen meebrengt dan c9 t11 dat al op natuurlijke wijze aanwezig is in melk en vlees van herkauwers. Het verbruik van oliën die de 2 door de industrie vervaardigde isomeren bevatten, verhoogt de inname van t10c12 betrekkelijk veel meer.

Effets secondaires potentiels : Des publications plus anciennes suggèrent que la consommation de l’isomère CLA t10 c12 (quasi absent de l’alimentation habituelle) entraînerait nettement plus d’effets secondaires que celle du c9 t11 naturellement présent dans le lait et la viande de ruminant ; la consommation d’huiles contenant les 2 isomères produits industriellement augmente relativement beaucoup plus les apports en t10c12.


De suppletie van het mengsel (1 :1) verhoogt dus veel meer de gemiddelde relatieve inname van t10c12 dan die van c9t11.

La supplémentation du mélange (1 :1) augmente donc l’apport relatif moyen du t10c12 beaucoup plus que celui du c9t11.


Wanneer de isomeren alleen en aan betrekkelijk hoge doses toegediend worden, kan de t10c12 immers meer metabole verwikkelingen meebrengen (insulineresistentie en stoornissen van de suikerregulatie) dan c9t11 (Tricon S et al; 2004; Tricon s et al, 2005; Tooney S et al, 2006).

En effet, lorsque les isomères sont administrés seuls à doses relativement élevées, le t10c12 peut entraîner plus de complications métaboliques (insulino-résistance et troubles de la régulation glucidique) que le c9t11 (Tricon S et al, 2004 ; Tricon S et al, 2005 ; Toomey S et al, 2006).


In de eerste studie wordt het verbruik gedurende 3 weken van 20g/d van een CLA-mengsel (80% c9t11 en 20% t10c12) met een mengsel van industriële transvetzuren vergeleken. In vergelijking met dezelfde inname van oliezuur (controle) hebben de transvetzuren de verhouding LDL/HDL-cholesterol met 11% verhoogd, maar het CLAmengsel heeft die verhouding met 10% doen toenemen.

Dans la première étude, on compare la consommation pendant 3 semaines de 20 g/j d’un mélange (80 % de c9t11 et 20 % de t10c12) de CLA à celle d’acides gras trans industriels ; en comparaison au même apport d’acide oléique (contrôle), les acides gras trans ont augmenté de 11 % le rapport LDL/HDL-cholestérol, mais le mélange de CLA a augmenté ce rapport de 10 %.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'inname van t10c12 betrekkelijk' ->

Date index: 2024-08-31
w