Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Blootstelling aan biologisch agens door inname
Chemicaliën
Door inname van
Door schimmels
Erosie van slokdarm
Geneesmiddelen
Hüttenkäse met additieven
NNO
Onopzettelijke inname van ciguatoxine
Onopzettelijke inname van citronella
Onopzettelijke inname van eenbeszaden
Onopzettelijke inname van eucalyptusolie
Onopzettelijke inname van goudenregenzaden
Onopzettelijke inname van jeneverbessen
Onopzettelijke inname van niet-giftige bessen
Peptisch
Ulceratieve oesofagitis
Ulcus van slokdarm

Vertaling van "inname van additieven " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE


erosie van slokdarm | ulcus van slokdarm | NNO | ulcus van slokdarm | door inname van | chemicaliën | ulcus van slokdarm | door inname van | geneesmiddelen | ulcus van slokdarm | door schimmels | ulcus van slokdarm | peptisch | ulceratieve oesofagitis

Erosion de l'œsophage Œsophagite ulcéreuse Ulcère de l'œsophage:SAI | dû à l'ingestion de:médicaments | produits chimiques | fongique | peptique
















IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De gegenereerde distributies voor inname van additieven zoals uitgewerkt in bijlage V en VI, zijn tot stand gekomen op basis van een zogenaamde “simple distribution technique”, waarbij een link wordt gelegd tussen enerzijds geobserveerde consumptiegegevens en anderzijds de theoretische wettelijke maximale gehalten aan additieven in alle voedingsmiddelen waarin ze zijn toegelaten.

Les distributions générées pour l’ingestion des additifs telles que développées à l’annexe V et VI ont été élaborées sur la base de ce qu’on appelle la « simple distribution technique », qui établit un lien entre d’une part les données de consommation observées et d’autre part les teneurs théoriques maximales légales en additifs dans toutes les denrées alimentaires dans lesquelles ils sont autorisés.


een te hoge inname van additieven via de voeding zouden kunnen worden toegeschreven.

ingestion trop importante d’additifs par le biais de l’alimentation.


Voor sommige additieven is een Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) vastgesteld.

Une dose journalière admissible (DJA) est fixée pour certains additifs.


Toch zijn er andere, eenvoudige tips waarmee je je inname en cumulatie van contaminanten en additieven kan beperken:

Mais il existe d’autres méthodes pour limiter la consommation – et l’accumulation – de contaminants et d’additifs :


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Bij stap 2 werden gegevens uit nationale voedselconsumptiepeilingen opgenomen in de berekeningen van de additieveninnamen en werd geen rekening meer gehouden met additieven waarvan de inname onder de ADI lag.

A l’étape 2, on a introduit, dans les calculs d’ingestion, les données provenant des études nationales de consommation et on a éliminé de la liste les additifs dont l’ingestion était inférieure à leur DJA .


Voor de specifieke context van innameschatting in stap 2 met betrekking tot additieven, is het wellicht nuttig erop te wijzen dat de vergelijking met de ADI impliceert dat men in feite een goede inschatting wenst te bekomen van de “lange termijn gebruikelijke inname”.

Dans le contexte spécifique de l’évaluation de l’ingestion d’additifs au niveau de l’étape 2, il est peut-être utile de souligner que la comparaison avec la DJA implique que l’on souhaite en fait obtenir une bonne estimation de « l’ingestion habituelle à long terme».


Rekening houdend met deze vereenvoudigingen bekomt men een lijst van 114 additieven die op het vlak van hun inname moeten worden bestudeerd.

En tenant compte de ces simplifications, on obtient une liste de 114 additifs à étudier quant à leur ingestion.


Men onderscheidt 3 types niet-allergische voedselovergevoeligheid, het ene verbonden aan een enzymatisch tekort zoals lactoseintolerantie als gevolg van een tekort aan het enzym lactase, het tweede verbonden met de inname van bepaalde additieven (sulfieten…) en het derde met het verbruik van histaminerijke voedingsmiddelen of voedingsmiddelen die histamine vrijgeven (zoals aardbeien, chocolade, tomaten...).

On distingue 3 types d’hypersensibilité alimentaire non allergique: lié à un déficit enzymatique comme l’intolérance au lactose secondaire au déficit en enzyme lactase, lié à l’ingestion de certains additifs (sulfites…) et lié à la consommation d’aliments riches en histamine ou histamino-libérateurs (comme les fraises, le chocolat, les tomates...).


De ideale benadering die erin zou bestaan voor elk voedingsmiddel zijn inname en zijn gehalte aan additieven exact te kennen, is praktisch onmogelijk.

La démarche idéale qui consisterait à avoir une connaissance exacte de la teneur de chaque aliment en ses additifs et une connaissance de l’ingestion de chaque aliment est pratiquement impossible.


w