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Blaas
Blootstelling aan chemische vervuiling
Blootstelling aan mogelijk gevaarlijke chemische stof
Cervix
Chemische stof afgescheiden door
Darm
Dier
Giftige beten en steken
Insect
Ligamentum latum
Met betrekking tot de kleinste levende wezens
Microbiologisch
Microbiologisch onderzoek
Na aandoeningen geclassificeerd onder O00-O07
Periurethraal weefsel
Uterus

Traduction de «chemische en microbiologische » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
laceratie, scheur, perforatie of chemische beschadiging van | blaas | na aandoeningen geclassificeerd onder O00-O07 | laceratie, scheur, perforatie of chemische beschadiging van | cervix | na aandoeningen geclassificeerd onder O00-O07 | laceratie, scheur, perforatie of chemische beschadiging van | darm | na aandoeningen geclassificeerd onder O00-O07 | laceratie, scheur, perforatie of chemische ...[+++]

Lacération, perforation, déchirure ou lésions d'origine chimique (de):col de l'utérus | intestin | ligament large | tissu périurétral | utérus | vessie | survenant après les états classés en O00-O07


emfyseem (diffuus)(chronisch)door inhalatie van chemische stoffen, gassen, rook en dampen | longfibrose (chronisch)door inhalatie van chemische stoffen, gassen, rook en dampen | obliteratieve bronchiolitis (chronisch)(subacuut)door inhalatie van chemische stoffen, gassen, rook en dampen

Bronchiolite oblitérante (chronique) (subaiguë) | Emphysème (diffus) (chronique) | Fibrose pulmonaire (chronique) | dû (due) à l'inhalation d'agents chimiques, d'émanations, de fumées et de gaz


afwijkende bevindingen bij microbiologisch onderzoek van urine

Résultats anormaux de l'examen microbiologique des urines






afscheiding van gif door giftanden, haren, stekels, tentakels en andere giforganen | chemische stof afgescheiden door | dier | chemische stof afgescheiden door | insect | giftige beten en steken

émission d'un produit chimique par:animal | insecte | injection de venin par crochets, poils, épines, tentacules et autres organes morsures et piqûres venimeuses




blootstelling aan chemische vervuiling, beroepsgebonden

exposition à la pollution chimique, professionnelle


blootstelling aan mogelijk gevaarlijke chemische stof

exposition à des produits chimiques potentiellement dangereux


onopzettelijke blootstelling aan bijtend chemisch middel

exposition accidentelle à un produit chimique corrosif ou caustique
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
De parameters vermeld in de punten I, II en III (microbiologisch, chemisch en chemische en microbiologische indicatorparameters) van de bijlage van het KB van 14 januari 2002 analyseren.

Analyser les paramètres mentionnés aux points I, II et III (microbiologiques, chimiques et paramètres chimiques et microbiologiques indicateurs) de l’annexe de l’AR du 14 janvier 2002. ii. Analyser les paramètres mentionnés au point IV de l’annexe de l’AR du 14 janvier


Bovendien voert de groep risico-evaluaties uit in het kader van het normerend beleid van de FOD met betrekking tot de veiligheid van voedingsmiddelen (bv. additieven, chemische of microbiologische contaminanten, novel foods of novel ingredients, materialen in contact met voedingsmiddelen, erkenning van natuurlijk mineraal water, …).

En outre, le groupe réalise des évaluations de risque dans le cadre de la politique normative du SPF en ce qui concerne la sécurité des denrées alimentaires (p. ex. additifs, contaminants chimiques ou microbiologiques, novelfoods ou novelingredients, matériaux en contact avec les denrées alimentaires, reconnaissance d'eau minérale naturelle, etc.).


In het kader van het normatieve beleid van de FOD VVVL voert de permanente werkgroep VGVV risico-evaluaties uit van additieven, chemische of microbiologische contaminanten, nieuwe ingrediënten of voedingsmiddelen (NV/NF “novel foods”), enzovoort.

Dans le cadre de la politique normative du SPF SPSCAE, le groupe de travail permanent NASSA est appelé à des évaluations de risques des additifs, des contaminants chimiques ou microbiologiques, des nouveaux ingrédients ou aliments (NA/NF « novel foods »), etc.


Overeenkomstig de normen (EN 554, EN 550 of EN 14937), gaat het om een «gedocumenteerde procedure die toelaat de resultaten, die nodig zijn om aan te tonen dat een gegeven proces steeds conform zal zijn met de op voorhand bepaalde specifi caties, te bekomen, te registreren en te interpreteren» (kwalifi caties voor de fysische, chemische en microbiologische prestaties).

Suivant les normes (EN 554, EN 550 ou EN 14937), c’est une « procédure documentée permettant d’obtenir, d’enregistrer et d’interpréter les résultats nécessaires pour montrer qu’un procédé donné sera toujours conforme aux spécifi cations prédéterminées » (qualifi cation de performances physiques, chimiques et microbiologiques).


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8. Registratie van de gegevens en maatregelen die moeten worden getroffen bij niet-naleving van de chemische en microbiologische criteria.

8. Enregistrement des données et mesures à prendre en cas de non respect des critères chimiques et microbiologiques.


Het gebruik van recuperatiewater moet niet alleen in overeenstemming zijn met bepaalde chemische en microbiologische criteria, maar moet ook een volwaardig onderdeel uitmaken van het HACCP-plan van het bedrijf.

L’utilisation des eaux de récupération doit non seulement être assujettie au respect de critères chimiques et microbiologiques, mais cette utilisation doit également constituer un aspect à part entière du plan HACCP de l'entreprise.


De levensmiddelen moeten voldoen aan wettelijke normen met betrekking tot chemische en microbiologische parameters.

Les denrées alimentaires doivent satisfaire aux normes légales en ce qui concerne les paramètres chimiques et microbiologiques.


Daarbij dient onderscheid te worden gemaakt tussen fysische, chemische en microbiologische gevaren.

Il faut aussi distinguer les dangers physiques, chimiques et microbiologiques.


Interpretatie: De levensmiddelen moeten voldoen aan wettelijke normen met betrekking tot chemische en microbiologische parameters, handelsnormen, kwaliteit, ….

Interprétation : Les denrées alimentaires doivent satisfaire aux normes légales en ce qui concerne les paramètres chimiques et microbiologiques, la qualité,….


Nooit flow van vuile zones naar schone zones. of van risicovolle (chemisch en microbiologisch) transporten naar minder gevoeldige

Il ne peut pas y avoir de flux entre les zones sales et propres ni entre les transports à risque (chimique ou microbiologique) et les produits moins sensibles sans qu’un tel nettoyage et le cas échéant une désinfection aient été effectués.




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'chemische en microbiologische' ->

Date index: 2022-12-28
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