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Brood
Brood- en boterpudding
Bruin brood
Gebakken wit brood
West-Indisch wit brood
Wit brood

Vertaling van "brood " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE










IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Brood en ontbijtgranen (22% (diverse broodsoorten)) 2.

Pain et céréales 22% ((divers types de pain) 2.




Het gemiddelde verbruik van brood benadert voor volwassenen 120 g per dag (97 g/dag bij vrouwen en 145 g/dag bij mannen in overeenstemming met de in 2004 in België uitgevoerde studie). Brood draagt dus op belangrijke wijze (25 % tot 30 %) bij tot het totaal zoutverbruik vermits het zoutgehalte van brood (NaCl) rond 1,5 g per 100 g ligt.

Le pain, dont la consommation moyenne est proche chez les sujets adultes de 120 g par jour (97 g/jour chez les femmes et 145 g/jour chez les hommes, selon l’étude faite en Belgique en 2004), contribue de manière significative (de 25 % à 30 %) à la consommation totale du sel, vu que la teneur du pain en sel (NaCl) est proche de 1,5 g par 100.


De inname van ω-6 PUFA komt uit margarines (15,6%), brood (12,8%), vette sauzen (11,2%), vlees (8,5%), snacks (6,8%), noten en zaden (6,6%), aardappelen (5,5%), chocoladeproducten (5,4%), enz. De inname van ω-3 PUFA komt uit vette sauzen (21,6%), margarines (15,3%), brood (8,5%), vlees (7,6%), enz.

L’ingestion des PUFA’s ω-6 provient des margarines (15,6 %), du pain (12,8 %), des sauces grasses (11,2 %), de la viande (8,5 %), des snacks (6,8 %), des noix et graines (6,6 %), des pommes de terre (5,5 %), des produits chocolatés (5,4 %), etc. L’ingestion des PUFA’s ω-3 provient des sauces grasses (21,6 %), des margarines (15,3 %), du pain (8,5 %), de la viande (7,6 %), etc..


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Chocopasta met noten bevat 16,0%, een droog koekje 2,6%, een Luikse wafel 3,6%, bruin brood 1,4% en wit brood 1,1%.

Le choco aux noisettes en contient 16,0 %, un biscuit sec 2,6 %, une gaufre de Liège 3,6 %, le pain gris 1,4 % et le pain blanc 1,1 %.


b) Met betrekking tot ongesneden en onverpakt brood en onverpakte producten van de fijnbakkerij, zoals bedoeld in het koninklijk besluit van 2 september 1985 betreffende brood en andere bakkerijproducten, met uitzondering van producten met banketbakkersroom, die in zelfbediening te koop worden gesteld, moeten de volgende maatregelen (of equivalente schikkingen die hetzelfde resultaat opleveren) worden getroffen: i) deze producten moeten worden te koop gesteld in afgeschermde verkoopmeubelen met klapvensters, die, waar nodig, met tangen uitgerust zijn ii) op de klapvensters dient een bericht te zijn aangebracht dat vermeldt hoe de verbrui ...[+++]

b) Dans le cas du pain non coupé et non emballé et des produits non emballés de la boulangerie fine, visés à l'arrêté royal du 2 septembre 1985 relatif aux pains et autres produits de la boulangerie, à l'exception de ceux contenant de la crème pâtissière, qui sont destinés à être exposés en vente en libre service, les mesures suivantes (ou toutes autres méthodes équivalentes permettant d'obtenir les mêmes résultats), doivent être prises: i) ces produits doivent être exposés en vente dans des meubles protégés par des vitres à clapet, et au besoin équipés de pinces ii) sur les vitres doit figurer un avis indiquant la manière hygiénique ave ...[+++]


Gluten zijn essentieel voor de productie van brood. , of voor lactose (een suiker) in melk hebben dus niet de nodige enzymen Eiwit (gesynthetiseerd door een levend wezen) dat een bepaalde chemische reactie kan versnellen. om deze bestanddelen te verteren.

Elle est essentielle à la fabrication du pain ou au lactose (une catégorie de sucre) du lait ne possèdent pas les enzymes Protéine (synthétisée par un être vivant) servant d'accélérateur spécifique d'une réaction donnée spécifiques nécessaires à la digestion de chacun de ces composants.


G-026 - Autocontrolegids voor de brood- en banketbakkerij

G-026 - Guide d'autocontrôle pour les boulangeries et pâtisseries


Dat gebeurde om bepaalde eigenschappen door afstamming te verbeteren. Het gebruik van micro-organismen voor hun fermentatiekarakteristieken is ook al zeer oud: het is verbonden met het rijzen van het brood, de omzetting van melk in kaas, de productie van bier en wijn.

L’usage de micro-organismes utilisés pour leurs propriétés de fermentation remonte également très loin puisqu’elle est associée à la levée du pain, à la transformation du lait en fromage ainsi qu’à la fabrication du vin ou de la bière.


Acrylamide wordt op een natuurlijke manier gevormd tijdens het bakken of frituren van bepaalde voedingsmiddelen, zoals chips, frietjes, koekjes, ontbijtgranen, toast en brood.

L’acrylamide se forme naturellement dans certains aliments lorsqu’ils sont rissolés ou frits, comme par exemple les chips, les frites, les biscuits, les céréales de petit-déjeuner, les toasts et le pain.




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Date index: 2021-10-05
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