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Bereide ingewanden
Bereide vis
Bereiding
Chemotherapeuticum
Preparaat
Scheikundig bereide stof tegen ziekteverwekkers
Stoofpot van bereide ingewanden
Volkoren chapati bereid met vet
Volkoren chapati bereid zonder vet
Witte chapati bereid met vet
Witte chapati bereid zonder vet

Traduction de «bereide vleeswaren » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
chemotherapeuticum | scheikundig bereide stof tegen ziekteverwekkers

chimiothérapeutique | relatif à la chimiothérapie
















TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Onder 'bereide vleeswaren' wordt vlees verstaan dat bewerkt werd (gerookt, gezouten) of waaraan bewaarmiddelen toegevoegd werden, zoals ham, spek, salami, worst,.

Le terme « viande préparée », fait référence à de la viande qui a été traitée (fumée, salée) ou à laquelle des conservateurs ont été ajoutés, par exemple le jambon, le bacon, le salami, le saucisson, etc.


Vermijd bereide vleeswaren (paté, salami, worst,.).

Évitez les charcuteries préparées (pâté, salami, saucisson, etc.).


zelfgemaakte mayonaise, chocolademousse, tiramisu, enzovoort ; MAAR TOEGELATEN ZIJN industrieel bereide mayonaise in individuele portieverpakking, bereide vleeswaren als vacuümverpakte ham of kip in individuele portieverpakking en surimi.

chocolat, le tiramisu,. ; MAIS PERMIS SONT la mayonnaise industrielle en conditionnement individuel, les charcuteries cuites comme du jambon ou filet de poulet sous vide en emballage individuel, le surimi.


Hetzelfde geldt voor bereide vleeswaren en een toename van het risico op slokdarm-, long-, maag- en prostaatkanker.

De même, la consommation de viandes préparées serait liée à une augmentation du risque de cancer de l'œsophage, du poumon, de l'estomac et de la prostate.


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tot maximum 500 g per week en vermijd bereide vleeswaren (paté, salami, worst .).

aussi porc) à maximum 500 g par semaine, et évitez les charcuteries et autres salaisons (pâté, salami, saucisson.).


Een overmatige consumptie van r ood vlees - en bereide vleeswaren - verhoogt het risico op dikkedarm-, slokdarm-, long-, pancreas-, baarmoederslijmvlies- en maagkanker.

Les viandes rouges et les charcuteries sont notamment liées à un risque accru de cancer du côlon, de l'oesophage, de l'estomac, du poumon, du pancréas et de l'endomètre.


Het bevindt zich echter ook in het grootste deel van de “bereide” voeding die we dagelijks consumeren, soms in zeer grote hoeveelheden: brood, vleeswaren (ham, spekblokjes, gerookt spek,, …), gerookte vis, kaas, worsten, industriële soep, pizza’s, zoute snacks (chips, crackers, olijven, …), quiches, bereide schotels, … We vinden het ook terug in producten waar we het niet meteen verwachten, zoals ontbijtgranen en koekjes. In dat laatste geval spreken we van verborgen zout, zoals we ook verborgen suikers en vetten kennen.

Par contre, il se retrouve en quantité parfois très importante dans la majorité des denrées alimentaires " préparées" que nous consommons régulièrement comme le pain, les charcuteries (jambon, lardons, lard fumé,…), les poissons fumés, les fromages, les saucisses, les soupes industrielles, les pizzas, les snacks salés (chips, crackers, olives…), les quiches, les plats préparés, mais aussi, là où on ne s’y attend pas forcément, comme dans les céréales petit-déjeuner, les biscuits…on parle alors de sel caché comme les sucres ou les graisses cachées.


Hou ook de consumptie van sterk gezouten voedingswaren in de gaten (vleeswaren, bereide schotels, sauzen, chips en andere snacks, enz.).

Il faudra aussi être vigilant quant à la consommation d'aliments préparés très riches en sel (charcuteries, plats préparé, sauces, chips et autres snacks, etc).


De toxine wordt rechtstreeks opgenomen met het besmette voedsel, meestal gezouten voedingsmiddelen, fijne vleeswaren en ambachtelijk bereide producten in conserven.

La toxine est directement ingérée avec l'aliment contaminant, généralement des salaisons, charcuteries et conserves de fabrication artisanale.


Keukenzout (NaCL) bestaat uit natrium en chloride en vinden we terug in alle soorten voedingsmiddelen: in ‘bereide’ producten, zoals brood, kaas, vleeswaren, soep, chips, sauzen maar ook in gesuikerde producten zoals ontbijtgranen- en koeken.

Le sel de cuisine (NaCL) se compose essentiellement de chlorure de sodium. On le retrouve dans toutes sortes d’aliments : dans les produits ‘finis’ comme le pain, le fromage, la viande, la soupe, les chips, les sauces mais aussi dans des produits sucrés comme les viennoiseries et les céréales.




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'bereide vleeswaren' ->

Date index: 2023-07-21
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