Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Vertaling van "afkomstig van lycopeen en β-caroteen " (Nederlands → Frans) :

Carotenoïden zijn plantaardige pigmenten waarvan er meer dan 700 bekend zijn, afkomstig van lycopeen en β-caroteen.

Les caroténoïdes sont des pigments végétaux dont plus de 700 sont connus, dérivant du lycopène et du β carotène.


Een recente systematisch literatuuroverzicht van observationele studies vond evenmin bewijs voor een preventief effect van antioxidantia (vitamine A, vitamine C, vitamine E, luteïne, zeaxanthine, α-caroteen, β-caroteen, β-cryptoxanthine en lycopeen) 89 .

Une revue récente de la littérature regroupant des études observationnelles n’a pas trouvé de preuve d’un effet préventif des antioxydants (vitamine A, vitamine C, vitamine E, lutéine, zéaxanthine, α-carotène, β-carotène, β-cryptoxanthine et lycopène) 89 .


Ook polaire lipiden, zoals fosfolipiden, vetoplosbare vitaminen en kleurstoffen, zoals β-caroteen, lycopeen en xantofiel, zijn aan oxidatie onderhevig.

Les lipides polaires, tels que les phospholipides, les vitamines liposolubles et les colorants, comme le β-carotène, le lycopène et la xantophylle, sont également susceptibles de s’oxyder.


Om de oxidatierisico’s zoveel mogelijk te vermijden moet er bij verwerking en gebruik van vetten rekening worden gehouden met de aanwezigheid van meervoudig onverzadigde vetzuren (ω-6, ω-3) en andere moleculen die vatbaar zijn voor oxidatie, zoals vitamine E α-tocoferol en de andere tocoferolen), β-caroteen, de sterolen… Onderzoek in dit domein wordt voortgezet om nieuwe moleculen afkomstig van de vetoxidatie te kunnen identificeren.

Afin d'éviter au maximum les risques d'oxydation, il faut, dans le traitement et l'utilisation des matières grasses, tenir compte de la présence des acides gras polyinsaturés (ω-6,ω-3) et d'autres molécules susceptibles de subir l'oxydation, telles que la vitamine E (α-tocophérol et les autres tocophérols), le β-carotène, les stérols, etc. Les recherches continuent dans ce domaine permettant d'identifier de nouvelles molécules issues de l'oxydation des lipides.


Tabel 3: Overzicht van de recente blootstellingschattingen aan lycopeen afkomstig van verschillende voedingsbronnen (EFSA, 2008a, b, c, d).

Tableau 3: Estimations récentes d’exposition au lycopène en provenance de diverses sources alimentaires (EFSA, 2008 a, b, c, d).




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'afkomstig van lycopeen en β-caroteen' ->

Date index: 2025-05-12
w