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1 portie van 150g broccoli = 165 mg vitamine C
1 portie van 150g spruitjes = 146 mg vitamine C
1. Eet elke dag minstens 5 porties fruit of groenten.
150g groenten per portie

Vertaling van "150g groenten per portie " (Nederlands → Frans) :

150g groenten per portie (1 portie = 2 pannenkoeken)

150g de légume par portion (1 portion = 2 crêpes)


Consumeer voldoende groenten en fruit (2 porties fruit, volume van een appel per portie = +-125 g, en 300 g groenten).

Mangez suffisamment de fruits (2 portions par jour, soit environ 250g) et de légumes (300g par jour).


Omwille van de hoge concentraties aan anti-oxydanten is het aangewezen elke dag 5 stuks fruit en groenten te verbruiken, met name 3 porties groenten en 2 porties fruit.

Pour leur richesse en antioxydants, on encourage la consommation de 5 portions de fruits et légumes par jour (3 portions de légumes et 2 portions de fruits).


Sapjes: genieten zonder mate Diëtisten en voedingsdeskundigen raden aan om elke dag minstens 5 porties fruit en groenten te gebruiken (ideaal gesproken 2 stukken fruit en 3 porties groenten).

Les jus : à consommer sans modération Les diététiciens-nutritionnistes insistent sur l’importance de consommer au moins 5 portions de fruits et légumes par jour (idéalement 2 fruits et 3 légumes).


Hou de maaltijden evenwichtig, met één portie eiwitten (mager vlees, gevogelte, vis, mager broodbeleg, magere kaas, enz.), één portie zetmeelhoudende producten en één portie groenten.

Il est conseillé de manger des repas équilibrés composés d’une portion de protéines (viande maigre, volaille, poisson, charcuterie maigre, fromage maigre, etc.), de féculents et de légumes au quotidien.


1 portie van 150g spruitjes = 146 mg vitamine C

1 portion de 150g de chou de Bruxelles = 146 mg de vitamine C


1 portie van 150g broccoli = 165 mg vitamine C

1 portion de 150g de brocoli = 165 mg de vitamine C


■■ Eet elke dag minstens 5 porties fruit en groenten (500 g in totaal). ■■ Gebruik regelmatig gevarieerd fruit en groenten: donkergroene

■■ Mangez tous les jours au minimum 5 portions de fruits et légumes


Daar tegenover toonde een prospectieve Zweedse studie met meer dan 70 000 mensen (13 jaar follow-up) (3) een langere overleving en lagere algemene mortaliteit bij consumptie vanaf 5 porties groenten en fruit per dag .

Une étude prospective suisse menée sur plus de 70 000 personnes (13 années de suivi) (3) a par contre montré une survie plus longue et une mortalité générale plus faible en cas de consommation d’au moins 5 portions de fruits et légumes par jour.


1. Eet elke dag minstens 5 porties fruit of groenten.

1. Déguster chaque jour minimum 5 portions de fruits et de légumes.




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Date index: 2024-09-10
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