Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Addiction to tobacco
Anti-smoking campaign
Build smoking pipe parts
Building of smoked tobacco products
Cessation of smoking
Detectors of smoke
ETS
Environmental tobacco smoke
Fabrication of smoked tobacco products
Herbal product for smoking
Industrial management
Make smoking pipe parts
Manufacturing of a smoked tobacco product
Manufacturing of smoked tobacco products
Nicotinism
Passive smoke
Produce parts for smoking pipes
Produce smoking pipe parts
Production management
Production policy
Reorganisation of production
Second-hand tobacco smoke
Secondhand smoke
Smoke alarms
Smoke sensing devices
Smoke sensors
Smoked food
Smoked foodstuff
Smoked product
Smoking
Smoking tobacco product
Tobacco addiction

Vertaling van "smoked product " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
smoked product [ smoked food | smoked foodstuff ]

gerookt product [ gerookt produkt | gerookt voedingsmiddel ]


fabrication of smoked tobacco products | manufacturing of a smoked tobacco product | building of smoked tobacco products | manufacturing of smoked tobacco products

productie van gerookte tabaksproducten


herbal product for smoking

voor roken bestemd kruidenproduct


smoke alarms | smoke sensing devices | detectors of smoke | smoke sensors

brandsensoren | rookdetectoren | branddetectoren | rooksensoren


environmental tobacco smoke | passive smoke | secondhand smoke | second-hand tobacco smoke | ETS [Abbr.]

omgevingstabaksrook | tabaksrook uit de omgeving


build smoking pipe parts | make smoking pipe parts | produce parts for smoking pipes | produce smoking pipe parts

onderdelen van pijpen produceren




smoking [ addiction to tobacco | anti-smoking campaign | nicotinism | tobacco addiction ]

nicotineverslaving [ bestrijding van tabakmisbruik | rookverbod | strijd tegen tabak ]


production policy [ industrial management | production management | reorganisation of production | Industrial management(ECLAS) | Industrial management(STW) | Production management(STW) | industrial management(UNBIS) ]

productiebeleid [ herstructurering van de productie | industriebeheer | productiebeheer | productierichting | produktiebeleid ]


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Whereas Europeans are most likely to start using e-cigarettes in order to reduce or stop smoking (67%), just 21% of smokers were able to cut down with these products and only 14% were able to stop smoking.

Hoewel de belangrijkste reden waarom Europeanen beginnen met e-sigaretten is om te minderen of te stoppen met roken (67 %), is krap 21 % van de rokers er met behulp van deze producten in geslaagd te minderen en is slechts 14 % erin geslaagd te stoppen met roken.


7. By way of derogation from Article 1, Ireland, Latvia, Romania, Finland, Sweden and the United Kingdom may authorise the placing on their market of traditionally smoked fish and smoked fishery products, smoked in their territory and intended for consumption in their territory with levels of PAHs higher than those set out in point 6.1.5. of the Annex, provided that those smoked products comply with the maximum levels applicable before 1 September 2014, i.e. 5,0 μg/kg for benzo(a)pyrene and 30,0 μg/kg for the sum of benzo(a)pyrene, benz(a)anthracene, benzo(b)fluoranthene and chrysene.

7. In afwijking van artikel 1 mogen Ierland, Letland, Roemenië, Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk de toestemming verlenen om op hun grondgebied gerookte en voor consumptie op hun grondgebied bestemde traditioneel gerookte vis en visserijproducten in de handel te brengen met gehalten aan PAK's die hoger zijn dan die in punt 6.1.5 van de bijlage, mits die gerookte producten voldoen aan de vóór 1 september 2014 geldende maximumgehalten, dat wil zeggen 5,0 μg/kg voor benzo(a)pyreen en 30,0 μg/kg voor de som van benzo(a)pyreen, be ...[+++]


However recent evidence is demonstrating that, despite the application of good smoking practices to the extent possible, the lower levels for PAHs are not achievable in several Member States in certain cases of traditionally smoked meat and meat products and traditionally smoked fish and fishery products, as in those cases the smoking practices cannot be changed without changing significantly the organoleptic characteristics of the food.

Uit recent bewijsmateriaal blijkt echter dat, ondanks de toepassing van goede rookmethoden binnen de mate van het mogelijke, in een aantal lidstaten de lagere gehalten voor PAK's in bepaalde gevallen niet haalbaar zijn voor traditioneel gerookt vlees en gerookte vleesproducten en traditioneel gerookte vis en visserijproducten, aangezien de rookmethoden niet kunnen worden gewijzigd zonder de organoleptische eigenschappen van de levensmiddelen aanzienlijk te wijzigen.


Those Member States shall continue to monitor the presence of PAHs in traditionally smoked meat and smoked meat products and shall establish programmes to implement good smoking practices where possible, within the limits of what is economically feasible and what is possible without losing typical organoleptic characteristics of those products.

Die lidstaten blijven de aanwezigheid van PAK's in traditioneel gerookt vlees en gerookte vleesproducten controleren en zorgen voor programma's om waar mogelijk goede rookmethoden toe te passen, binnen de grenzen van wat economisch haalbaar is en van wat mogelijk is zonder de typische organoleptische eigenschappen van die producten te verliezen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
By way of derogation from Article 1, Ireland, Spain, Croatia, Cyprus, Latvia, Poland, Portugal, Romania, Slovak Republic, Finland, Sweden and the United Kingdom may authorise the placing on their market of traditionally smoked meat and smoked meat products, smoked in their territory and intended for consumption in their territory with levels of PAHs higher than those set out in point 6.1.4. of the Annex, provided that those products comply with the maximum levels applicable before 1 September 2014, i.e. 5,0 μg/kg for benzo(a)pyrene and 30,0 μg/kg for the sum of benzo(a)pyrene ...[+++]

In afwijking van artikel 1 mogen Ierland, Spanje, Kroatië, Cyprus, Letland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk de toestemming verlenen om op hun grondgebied gerookt en voor consumptie op hun grondgebied bestemd traditioneel gerookt vlees en gerookte vleesproducten in de handel te brengen met gehalten aan PAK's die hoger zijn dan die in punt 6.1.4 van de bijlage, mits deze producten voldoen aan de vóór 1 september 2014 geldende maximumgehalten, dat wil zeggen 5,0 μg/kg voor benzo(a)pyreen e ...[+++]


The economic burden is particularly high for employers and includes lower workers' productivity due to smoking breaks and increased sickness absence; fire damage caused by smoking materials as well as the additional cleaning and redecoration costs related to smoking.[xxii] In Canada, the annual cost per smoking employee, compared to a similar non-smoking employee, was estimated at $2,565 in 1995 Canadian dollars.

De economische belasting is vooral hoog voor werkgevers , bijvoorbeeld door rookpauzes, meer ziekmeldingen en de daarmee gepaard gaande lagere productiviteit van deze werknemers. Ook brandschade, extra schoonmaakkosten en noodzakelijke opknapbeurten van het interieur leiden tot hogere kosten[xxii]. In Canada werden de jaarlijkse kosten per rokende werknemer, vergeleken met de kosten voor een vergelijkbare niet-rokende werknemer, geschat op $2 565 in Canadese dollars (1995).


Anyone applying for authorisation of a primary product, must provide detailed information on production methods and on the further steps to be taken in the production of derived smoke flavourings, the intended uses in or on specific food or food categories, chemical specifications, toxicological studies and recognised methods for sampling and detecting primary products and derived smoke flavourings.

De aanvrager van een vergunning voor een primair product moet uitvoerige informatie verstrekken over de productiemethoden en de verschillende stappen die moeten worden ondernomen bij de productie van ervan afgeleide rookaroma's, het beoogde gebruik in of op specifieke levensmiddelen of levensmiddelencategorieën, de chemische specificaties, toxicologische studies en erkende methoden voor de bemonstering en aantoning van primaire producten en de daarvan afgeleide rookaroma's.


The Recommendation calls on Member States to adopt measures which aim e.g. at reducing the availability of tobacco products to children and adolescents, reducing the indiscriminate promotion of tobacco products, monitoring the promotion activities of the tobacco industry and improving the protection of non-smokers from the effects of passive smoking. The Recommendation is currently being discussed in the Council.

De aanbeveling roept de lidstaten ertoe op maatregelen te treffen om onder meer de beschikbaarheid van tabaksproducten voor kinderen en jongeren te beperken, de ongerichte promotie van tabaksproduct aan banden te leggen, toezicht op de promotionele activiteiten van de tabaksindustrie te houden en niet-rokers beter te beschermen tegen de gevolgen van passief roken. Deze aanbeveling wordt momenteel in de Raad besproken.


It also calls on the Member States to ensure that certain forms of advertising and promotion are not targeted at children and adolescents (use of tobacco brand names on goods, clothing or services other than tobacco products; distribution of promotional items; use of outdoor billboards and posters; advertising in cinemas) and to require tobacco manufacturers to declare the expenditure they devote to advertising, marketing, sponsorship and promotion campaigns, to provide suitable protection against passive smoking in workplaces, encl ...[+++]

Voorts verzoekt de Commissie de lidstaten het nodige te doen om te voorkomen dat kinderen en jongeren de doelgroep worden van bepaalde vormen van reclame en promotie voor tabaksproducten (gebruik van merknamen van tabak voor andere producten dan tabak of voor kleding of diensten; uitdelen van promotieartikelen; gebruik van reclameborden en affiches, bioscoopreclame) en om de tabaksproducenten te verplichten hun uitgaven voor reclame, marketing, sponsoring en promotiecampagnes bekend te maken, te zorgen voor passende bescherming tege ...[+++]


Each packet, except for smokeless tobacco products and tobacco products for oral use, must carry one of the following warnings printed on the most visible surface of the packet, and on any outside packaging: "Smoking kills" or "Smoking can kill".

Op elke verpakking, met uitzondering van niet voor roken bestemde tabaksproducten voor oraal gebruik, moeten verplicht de volgende waarschuwingen worden aangebracht op het duidelijkst zichtbare oppervlak van de verpakkingseenheid en op elke in de detailverkoop gebruikte buitenverpakking: "roken is dodelijk" of "roken kan dodelijk zijn".


w