Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Addiction to tobacco
Air pollutant
Air pollutants
Anti-smoking campaign
Atmospheric pollutant
BS
Black smoke
Black-smoke method
Build smoking pipe parts
Building of smoked tobacco products
Detectors of smoke
ETS
Environmental tobacco smoke
Fabrication of smoked tobacco products
Foodstuffs dehydrator
Make smoking pipe parts
Manufacturing of a smoked tobacco product
Manufacturing of smoked tobacco products
Nicotinism
Passive smoke
Produce parts for smoking pipes
Produce smoking pipe parts
Second-hand tobacco smoke
Secondhand smoke
Smoke
Smoke alarm
Smoke alarms
Smoke detector
Smoke sensing devices
Smoke sensors
Smoke warning
Smoked food
Smoked foodstuff
Smoked product
Smoking
Tobacco addiction

Traduction de «Smoked foodstuff » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
smoked product [ smoked food | smoked foodstuff ]

gerookt product [ gerookt produkt | gerookt voedingsmiddel ]


fabrication of smoked tobacco products | manufacturing of a smoked tobacco product | building of smoked tobacco products | manufacturing of smoked tobacco products

productie van gerookte tabaksproducten


build smoking pipe parts | make smoking pipe parts | produce parts for smoking pipes | produce smoking pipe parts

onderdelen van pijpen produceren


smoke alarms | smoke sensing devices | detectors of smoke | smoke sensors

brandsensoren | rookdetectoren | branddetectoren | rooksensoren


environmental tobacco smoke | passive smoke | secondhand smoke | second-hand tobacco smoke | ETS [Abbr.]

omgevingstabaksrook | tabaksrook uit de omgeving


smoke alarm | smoke detector | smoke warning

rookmelder




black smoke | black-smoke method | BS [Abbr.]

zwarte-rook | zwarte-rookmethode | ZR [Abbr.]


smoking [ addiction to tobacco | anti-smoking campaign | nicotinism | tobacco addiction ]

nicotineverslaving [ bestrijding van tabakmisbruik | rookverbod | strijd tegen tabak ]


atmospheric pollutant [ air pollutant | smoke | Air pollutants(ECLAS) ]

luchtverontreinigende stof [ luchtverontreiniger | rook ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
When combinations of smoke flavourings are used in or on foodstuffs, the individual levels shall be reduced proportionally.

Als rookaroma’s in combinatie in of op levensmiddelen worden gebruikt, moeten de afzonderlijke gehalten evenredig worden verlaagd.


Specific maximum levels should be established for smoked sprats and canned smoked sprats in order to reflect what is achievable in these foodstuffs.

Voor gerookte sprot en conserven van gerookte sprot moeten specifieke maximumgehalten worden vastgesteld die zijn afgestemd op wat haalbaar is voor deze levensmiddelen.


(1) Council Directive 88/388/EEC of 22 June 1988 on the approximation of the laws of the Member States relating to flavourings for use in foodstuffs and to source materials for their production(4), and in particular Article 5(1), seventh indent thereof, provides for the adoption of appropriate provisions concerning source materials used for the production of smoke flavourings and reaction conditions under which they are prepared.

(1) Artikel 5, lid 1, zevende streepje, van Richtlijn 88/388/EEG van de Raad van 22 juni 1988 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake aroma's voor gebruik in levensmiddelen en de uitgangsmaterialen voor de bereiding van die aroma's(4) bepaalt dat er voorschriften worden vastgesteld voor grondstoffen die voor de bereiding van rookaroma's worden gebruikt en voor de omstandigheden waaronder het betreffende chemische proces plaatsvindt.


Council Directive 88/388/EEC of 22 June 1988 on the approximation of the laws of the Member States relating to flavourings for use in foodstuffs and to source materials for their production , and in particular Article 5(1), seventh indent thereof, provides for the adoption of appropriate provisions concerning source materials used for the production of smoke flavourings and reaction conditions under which they are prepared.

Artikel 5, lid 1, zevende streepje, van Richtlijn 88/388/EEG van de Raad van 22 juni 1988 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake aroma's voor gebruik in levensmiddelen en de uitgangsmaterialen voor de bereiding van die aroma's bepaalt dat er voorschriften worden vastgesteld voor grondstoffen die voor de bereiding van rookaroma's worden gebruikt en voor de omstandigheden waaronder het betreffende chemische proces plaatsvindt.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Council Directive 88/388/EEC of 22 June 1988 on the approximation of the laws of the Member States relating to flavourings for use in foodstuffs and to source materials for their production , and in particular Article 5(1), seventh indent thereof, provides for the adoption of appropriate provisions concerning source materials used for the production of smoke flavourings and reaction conditions under which they are prepared.

Artikel 5, lid 1, zevende streepje, van Richtlijn 88/388/EEG van de Raad van 22 juni 1988 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake aroma's voor gebruik in levensmiddelen en de uitgangsmaterialen voor de bereiding van die aroma's bepaalt dat er voorschriften worden vastgesteld voor grondstoffen die voor de bereiding van rookaroma's worden gebruikt en voor de omstandigheden waaronder het betreffende chemische proces plaatsvindt.


"Flavourings, except liquid smoke flavourings and flavourings based on spice oleoresins * Foodstuffs containing liquid smoke flavourings and flavourings based on spice oleoresins

"Aroma's, met uitzondering van vloeibare rookaroma's en aroma's op basis van oleoharsen van specerijen Levensmiddelen die vloeibare rookaroma's en aroma's op basis van oleoharsen van specerijen* bevatten


This specifies a 1g/kg limit to the amount of E432 to E436 polysorbates in the final foodstuff where liquid smoke flavourings and flavourings based on spice oleoresins are used, rather than specifying a limit to the amount of these additives in the flavouring itself, as a better way of controlling the amount of these polysorbates in foodstuffs; 1g/kg is the lowest level already authorised in certain foods by Directive 95/2/EC; and by setting the level of additive in the foodstuff, the additive has to be labelled on final food produc ...[+++]

Via dit amendement wordt een grens gespecificeerd van 1 g/kg voor de hoeveelheid E 432 tot en met E 436 polysorbaten in het uiteindelijke levensmiddel, indien vloeibare rookaroma's en aroma's op basis van oleoharsen van specerijen worden gebruikt. Dit is een betere manier om de hoeveelheid polysorbaten in levensmiddelen te sturen dan een specifieke grens te stellen aan de hoeveelheid van deze additieven in het aroma zelf. 1g/kg is de laagste concentratie die overeenkomstig richtlijn 95/2/EG in sommige levensmiddelen reeds is toegestaan. Bovendien moet het additief worden vermeld op het etiket van het uiteindelijke levensmiddel als het ni ...[+++]


The authorisation procedure must guarantee that the smoke flavourings used in foodstuffs do not present any risk to human health.

De vergunningsprocedure moet garanderen dat de in voedingsmiddelen gebruikte rookaroma's geen risico inhouden voor de menselijke gezondheid.


Materials used for smoke production must be stored and used in such a way as to avoid contamination of foodstuffs.

Materiaal voor de rookproductie moet zo worden opgeslagen en gebruikt dat verontreiniging van levensmiddelen wordt voorkomen.


'processed product' means foodstuffs resulting from the application to unprocessed products of a treatment such as heating, smoking, curing, maturing, pickling, drying, marinating, extraction, extrusion etc. or a combination of these processes and/or products; substances necessary for their manufacture or for giving specific characteristics to the products may be added;

"verwerkte producten" : levensmiddelen die zijn ontstaan door op onverwerkte producten een behandeling toe te passen als verhitten, roken, zouten, rijpen, pekelen, drogen, marineren, extraheren, extruderen, enz. of een combinatie van dergelijke behandelingen en/of producten; aan deze producten kunnen stoffen zijn toegevoegd die nodig zijn voor de vervaardiging ervan of om ze specifieke kenmerken te geven;


w