Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Addiction to tobacco
Air pollutant
Air pollutants
Anti-smoking campaign
Atmospheric pollutant
BS
Black smoke
Black-smoke method
Build smoking pipe parts
Building of smoked tobacco products
Cessation of smoking
Detectors of smoke
ETS
Environmental tobacco smoke
Fabrication of smoked tobacco products
Make smoking pipe parts
Manufacturing of a smoked tobacco product
Manufacturing of smoked tobacco products
Nicotinism
Passive smoke
Produce parts for smoking pipes
Produce smoking pipe parts
Second-hand tobacco smoke
Secondhand smoke
Smoke
Smoke alarm
Smoke alarms
Smoke detector
Smoke sensing devices
Smoke sensors
Smoke warning
Smoked food
Smoked foodstuff
Smoked product
Smoking
Tobacco addiction

Traduction de «Smoke » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
smoke alarms | smoke sensing devices | detectors of smoke | smoke sensors

brandsensoren | rookdetectoren | branddetectoren | rooksensoren


smoke alarm | smoke detector | smoke warning

rookmelder


smoked product [ smoked food | smoked foodstuff ]

gerookt product [ gerookt produkt | gerookt voedingsmiddel ]


black smoke | black-smoke method | BS [Abbr.]

zwarte-rook | zwarte-rookmethode | ZR [Abbr.]


fabrication of smoked tobacco products | manufacturing of a smoked tobacco product | building of smoked tobacco products | manufacturing of smoked tobacco products

productie van gerookte tabaksproducten


environmental tobacco smoke | passive smoke | secondhand smoke | second-hand tobacco smoke | ETS [Abbr.]

omgevingstabaksrook | tabaksrook uit de omgeving


build smoking pipe parts | make smoking pipe parts | produce parts for smoking pipes | produce smoking pipe parts

onderdelen van pijpen produceren


smoking [ addiction to tobacco | anti-smoking campaign | nicotinism | tobacco addiction ]

nicotineverslaving [ bestrijding van tabakmisbruik | rookverbod | strijd tegen tabak ]




atmospheric pollutant [ air pollutant | smoke | Air pollutants(ECLAS) ]

luchtverontreinigende stof [ luchtverontreiniger | rook ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
In case smoke flavourings are permitted to be used in processed meat (food category 8.2) or in processed fish and fishery products (food category 9.2) and these foods are smoked in a smoking chamber by regenerating smoke by using these permitted smoke flavourings, the use shall be in accordance with good manufacturing practices.

Als het gebruik van rookaroma’s in verwerkt vlees (levensmiddelencategorie 8.2) of in verwerkte vis en visserijproducten (levensmiddelencategorie 9.2) is toegestaan en deze levensmiddelen in een rookkast gerookt worden door rook te regenereren met deze toegelaten rookaroma’s, moeten daarbij goede productiemethoden worden gevolgd.


Warnings: there are two types of compulsory warnings for all products (except for tobacco for oral use and other smokeless tobacco products): general warnings (Smoking kills/can kill or Smoking seriously harms you and those around you) and additional warnings (Smoking causes 90% of lung cancers, Smoking causes mouth and throat cancer, Smoking destroys your lungs, etc.), which vary on packets and whose list was updated in 2012.

Waarschuwingen: er bestaan twee soorten verplichte waarschuwingen voor alle producten (met uitzondering van tabak voor oraal gebruik en andere niet voor roken bestemde tabaksproducten):algemene waarschuwingen (Roken is dodelijk/Roken kan dodelijk zijn of Roken brengt u en anderen rondom u ernstig schade toe) en aanvullende waarschuwingen (90% van alle longkankers wordt veroorzaakt door roken, Roken veroorzaakt mond-en keelkanker, Roken tast de longen aan etc.), Deze waarschuwingen variëren per verpakking en de lijst is in 2012 bijgewerkt.


Smoking by regenerated smoke is a process of treating food by exposing it to smoke which is regenerated by atomizing smoke flavourings in a smoking chamber under the time and temperature conditions similar to those for hot or cold smoking.

Roken met geregenereerde rook is een procedé waarbij een levensmiddel wordt blootgesteld aan rook die wordt geregenereerd door rookaroma’s in een rookkast te verstuiven bij een vergelijkbare tijd en temperatuur als voor warm en koud roken worden gehanteerd.


Smoking: the cheese is smoked with direct cold smoke with a temperature of approximately 30 °C in a traditional wooden or metal smoking chamber or in a forced air circulation smoking chamber with hardwood smoke until it takes on a golden-yellow colour.

Roken: de kaas wordt gerookt door rechtstreekse blootstelling aan koude rook met een temperatuur van ongeveer 30 °C, in een traditionele houten of metalen rookkamer of in een rookkamer met gedwongen luchtcirculatie met rook van hardhout, totdat hij een goudgele kleur krijgt.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
smoke flavouring’ shall mean a product obtained by fractionation and purification of a condensed smoke yielding primary smoke condensates, primary tar fractions and/or derived smoke flavourings as defined in points (1), (2) and (4) of Article 3 of Regulation (EC) No 2065/2003;

„rookaroma”: een product, verkregen door fractionering en zuivering van gecondenseerde rook, waardoor primaire rookcondensaten, primaire teerfracties en/of afgeleide rookaroma’s als omschreven in artikel 3, punten 1, 2 en 4, van Verordening (EG) nr. 2065/2003 worden verkregen;


A review of 35 studies on the effectiveness of smoke-free policies concluded that comprehensive public clean air laws have the potential to reduce smoking prevalence of the whole population by about 10%.[lvii] A review of 26 workplace studies also suggested that totally smoke-free workplaces are associated with a reduction in smoking prevalence of 3.8% and 3.1 fewer cigarettes smoked per day per continuing smoker.[lviii]

Uit een evaluatie van 35 onderzoeken naar de doelmatigheid van “rookvrij”-beleid is gebleken dat het met uitvoerige wetgeving voor schone lucht in beginsel mogelijk is om de rookprevalentie in de samenleving met ongeveer 10 procent terug te brengen.[lvii] Verder bleek uit een evaluatie van 26 onderzoeken naar werkplekken dat de rookprevalentie in volstrekt rookvrije ruimtes 3,8 procent lager is en dat degenen die blijven roken dagelijks gemiddeld 3,1 minder sigaretten opsteken[lviii].


That comprehensive smoking bans are associated with reductions in active smoking has been confirmed by the evidence from smoke-free countries, where the fall in tobacco sales (e.g. by 8% in Italy and 14% in Norway) has been coupled with a significant increase in attempts to give up smoking shortly after the introduction of the new regulations.[lix] In Ireland, 80% of ex-smokers cited new legislation as the motivation to quit smoking while 88% declared that the law had helped them not to start again.

Het verband tussen een algeheel rookverbod en een afname van het actieve roken is bevestigd door gegevens uit rookvrije landen, waar een samenhang is aangetoond tussen de afgenomen verkoop van tabak (bijvoorbeeld 8 procent in Italië en 14 procent in Noorwegen) en een significante toename van het aantal pogingen om te stoppen met roken kort na de invoering van de nieuwe regelgeving[lix]. In Ierland noemde 80 procent van de ex-rokers de nieuwe wetgeving als aanleiding om met roken te stoppen, terwijl 88 procent verklaarde dat de wet een steun in de rug was om niet opnieuw te beginnen[lx].


The economic burden is particularly high for employers and includes lower workers' productivity due to smoking breaks and increased sickness absence; fire damage caused by smoking materials as well as the additional cleaning and redecoration costs related to smoking.[xxii] In Canada, the annual cost per smoking employee, compared to a similar non-smoking employee, was estimated at $2,565 in 1995 Canadian dollars.

De economische belasting is vooral hoog voor werkgevers , bijvoorbeeld door rookpauzes, meer ziekmeldingen en de daarmee gepaard gaande lagere productiviteit van deze werknemers. Ook brandschade, extra schoonmaakkosten en noodzakelijke opknapbeurten van het interieur leiden tot hogere kosten[xxii]. In Canada werden de jaarlijkse kosten per rokende werknemer, vergeleken met de kosten voor een vergelijkbare niet-rokende werknemer, geschat op $2 565 in Canadese dollars (1995).


Because smoke flavourings are produced from smoke which is subjected to fractionation and purification processes, the use of smoke flavourings is generally considered to be of less health concern than the traditional smoking process.

Aangezien rookaroma's worden bereid uit rook die wordt gefractioneerd en gezuiverd, wordt het gebruik van rookaroma's over het algemeen als minder bezwaarlijk voor de gezondheid beschouwd dan het traditionele rookproces.


Warnings: there are two types of compulsory warnings for all products (except for tobacco for oral use and other smokeless tobacco products): general warnings (Smoking kills/can kill or Smoking seriously harms you and those around you) and additional warnings (Smoking causes 90% of lung cancers, Smoking causes mouth and throat cancer, Smoking destroys your lungs, etc.), which vary on packets and whose list was updated in 2012.

Waarschuwingen: er bestaan twee soorten verplichte waarschuwingen voor alle producten (met uitzondering van tabak voor oraal gebruik en andere niet voor roken bestemde tabaksproducten):algemene waarschuwingen (Roken is dodelijk/Roken kan dodelijk zijn of Roken brengt u en anderen rondom u ernstig schade toe) en aanvullende waarschuwingen (90% van alle longkankers wordt veroorzaakt door roken, Roken veroorzaakt mond-en keelkanker, Roken tast de longen aan etc.), Deze waarschuwingen variëren per verpakking en de lijst is in 2012 bijgewerkt.


w