Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Bacon
Codex Committee on Processed Meat and Poultry Products
Coding clerk
Cold meats
Corned beef
Cutting premises
Cutting-up premises
Foie gras
Frogs' legs
Goose liver
Ham
Meat
Meat extract
Meat industry
Meat machine operator
Meat paste
Meat processing industry
Meat processor
Meat product
Post convert meat
Post handle meat
Post-process a meat
Post-process meat
Prepared meat operator
Prepared meats
Processed meat
Processed meat operators
Processed meat product
Pâté
Sausage
Slaughterhouse
Tend meat processing production machine
Tend meat processing production machinery
Tend meat processing production machines
Watch meat processing machines

Vertaling van "Processed meat " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


meat product [ bacon | cold meats | corned beef | foie gras | frogs' legs | goose liver | ham | meat extract | meat paste | pâté | prepared meats | processed meat product | sausage ]

vleesproduct [ bacon | corned beef | ganzenlever | ham | kikkerbilletjes | product op basis van vlees | spek | verwerkt product op basis van vlees | vleesextract | vleespastei | vleesprodukt | vleeswaren | worstje ]


post convert meat | post-process a meat | post handle meat | post-process meat

vlees nabewerken


meat processor | processed meat operators | meat machine operator | prepared meat operator

machine operator in de vleesverwerking | machineoperator in de vleesverwerking | bediener vleesverwerking | operator bereid vlees


Codex Committee on Processed Meat and Poultry Products

Codex-comité voor verwerkte vlees- en pluimveevleesproducten


tend meat processing production machine | watch meat processing machines | tend meat processing production machinery | tend meat processing production machines

vleesverwerkende machines bedienen | vleesverwerkende machines onderhouden


meat processing industry [ cutting premises | cutting-up premises | slaughterhouse | meat industry(UNBIS) ]

vleesindustrie [ slachthuis | uitbenen ]




This attribute is used to specify the type of inherent quality, function, disposition or process characteristic that is being observed or measured. Its values are abstract types of quality (length, odor, concentration) or abstract types of process ch

heeft kenmerk


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Flavouring-oil emulsions used in categories 03: edible ices; 07.2: Fine bakery wares; 08.2: Processed meat, only processed poultry; 09.2: Processed fish and fishery products including mollusks and crustaceans and in category 16: Desserts excluding products covered in category 1, 3 and 4.

Aromatische olie-emulsies gebruikt in de categorieën 03: Consumptie-ijs; 07.2: Banketbakkerswaren; 08.2: Verwerkt vlees, alleen verwerkt pluimveevlees; 09.2: Verwerkte vis en visserijproducten, inclusief schaal- en weekdieren; en 16: Desserts, met uitzondering van producten die onder de categorieën 1, 3 en 4 vallen.


25. Urges the Commission to empower consumers by extending the rules relating to the labelling of fresh and frozen meat by country of origin to fresh and frozen meat from equines and to all processed meat derived products; urges the Commission to undertake an impact assessment on a mandatory method of labelling for meat and dairy products;

25. dringt er bij de Commissie op aan de positie van consumenten te versterken door de regels betreffende het etiketteren van vers en ingevroren vlees wat betreft het land van herkomst uit te breiden tot vers en ingevroren vlees van paardachtigen en tot alle verwerkte vleesproducten; dringt bij de Commissie aan op het uitvoeren van een effectbeoordeling inzake een verplichte methode voor het etiketteren van vlees en zuivelproducten;


15. Urges the Commission to empower consumers by extending the rules relating to the labelling of fresh and frozen meat by country of origin to fresh and frozen meat from equines and to all processed meat-derived products; urges the Commission to undertake an impact assessment on a mandatory method of labelling for meat and dairy products;

15. dringt er bij de Commissie op aan de positie van consumenten te versterken door de regels betreffende het etiketteren van vers en ingevroren vlees wat betreft het land van herkomst uit te breiden tot vers en ingevroren vlees van paardachtigen en tot alle verwerkte vleesproducten; dringt bij de Commissie aan op het uitvoeren van een effectbeoordeling inzake een verplichte methode voor het etiketteren van vlees en zuivelproducten;


I. whereas according to the Food Chain Evaluation Consortium’s consumer survey of 2013, meat-based food scored highest among the various food groups covered by the survey when it comes to interest in origin labelling; whereas, on the basis of a more targeted examination of different types of processed meat-based product, the survey results indicate that more than 90 % of consumer respondents consider it important that origin be labelled;

I. overwegende dat uit een consumentenenquête uit 2013 van het Food Chain Evaluation Consortium blijkt dat van alle voedselgroepen die in het onderzoek werden behandeld, de interesse naar oorsprongsetikettering van levensmiddelen waarin vlees verwerkt is het hoogst was; overwegende dat op basis van een meer gericht onderzoek naar de verschillende soorten verwerkte producten waarin vlees verwerkt is, uit de resultaten van de enquête blijkt dat meer dan 90 % van de deelnemende consumenten het belangrijk vinden dat de herkomst op het etiket vermeld staat;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
I. whereas according to the Food Chain Evaluation Consortium’s consumer survey of 2013, meat-based food scored highest among the various food groups covered by the survey when it comes to interest in origin labelling; whereas, on the basis of a more targeted examination of different types of processed meat-based product, the survey results indicate that more than 90 % of consumer respondents consider it important that origin be labelled;

I. overwegende dat uit een consumentenenquête uit 2013 van het Food Chain Evaluation Consortium blijkt dat van alle voedselgroepen die in het onderzoek werden behandeld, de interesse naar oorsprongsetikettering van levensmiddelen waarin vlees verwerkt is het hoogst was; overwegende dat op basis van een meer gericht onderzoek naar de verschillende soorten verwerkte producten waarin vlees verwerkt is, uit de resultaten van de enquête blijkt dat meer dan 90 % van de deelnemende consumenten het belangrijk vinden dat de herkomst op het etiket vermeld staat;


Other products remain non-liberalised, managed within tariff rate quotas (poultry and pork meat, certain dairy products, processed meat products or sugar and related).

Voor andere producten (gevogelte en varkensvlees, bepaalde zuivelproducten, verwerkte vleesproducten of suiker en aanverwante producten) vindt geen liberalisering plaats en blijven tariefcontingenten gelden.


In Part D of the Union list, category 8 covers meat and includes subcategories 8.1: Unprocessed meat and 8.2: Processed meat.

Categorie 8 in deel D van de EU-lijst bestrijkt vlees en omvat de subcategorieën 8.1, „Onverwerkt vlees”, en 8.2, „Verwerkt vlees”.


The use of food additives belonging to Group I as defined in Part C of the Union list is generally authorised in processed meat, whereas the authorisation of the use of food additives belonging to that group in unprocessed meat is restricted and only allowed on a case by case basis.

Het gebruik van levensmiddelenadditieven van groep I, zoals gedefinieerd in deel C van de EU-lijst, wordt in het algemeen toegestaan in verwerkt vlees, terwijl het gebruik van levensmiddelenadditieven van die groep in onverwerkt vlees beperkt is en alleen van geval tot geval wordt toegestaan.


An application for the authorisation of use of extracts of rosemary (E 392) as an antioxidant in meat preparations, low fat non-heat-treated and heat-treated processed meat and low fat processed fish and fishery products including molluscs and crustaceans was submitted on 3 February 2012 and has been made available to the Member States.

Op 3 februari 2012 is een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van het gebruik van extracten van rozemarijn (E 392) als antioxidant in vleesbereidingen, niet-warmtebehandeld of warmtebehandeld verwerkt vlees met een laag vetgehalte en verwerkte vis en visserijproducten, inclusief schaal- en weekdieren, met een laag vetgehalte. Deze aanvraag is ter beschikking gesteld van de lidstaten.


The current maximum levels of the use of extracts of rosemary (E 392) authorised in processed meat and processed fish and fishery products including molluscs and crustaceans are set according to the fat content in the respective food categories (except for dried sausages and dehydrated meat).

De huidige toegelaten maximale gebruikshoeveelheid van extracten van rozemarijn (E 392) in verwerkt vlees en verwerkte vis en visserijproducten, inclusief schaal- en weekdieren, zijn vastgesteld op basis van het vetgehalte in de respectieve levensmiddelencategorieën (behalve voor gedroogde worst en gedehydrateerd vlees).




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Processed meat' ->

Date index: 2023-06-30
w