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Alcohol-muted grape must
Alcohol-preserved grape must
As you have brewed so you must drink
As you make your bed you must be in it
Fermentation tank
Fermenter
Fermenting tank
Fermenting tub
Fermenting tun
Fermenting vat
Fermenting vessel
Fermentor
Grape juice in fermentation
Grape must in fermentation
Grape must with fermentation arrested
Justice should both be done and ... seen to be done
Partially fermented grape juice
Pasteurised new wine in fermentation
Pasteurized new wine in fermentation
Preserved must
Top fermentation beer
Top fermented beer
Top fermenting beer
Top-fermentation beer
Top-fermented beer
Top-fermenting beer
Unfermented wine muted in alcohol
You must stand the racket

Traduction de «must in fermentation » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
grape must in fermentation | grape must with fermentation arrested

moût de raisin pasteurisé en cours de fermentation | moût de raisin partiellement fermenté


vinification of grape must, grape must in fermentation or new wine still in fermentation

vinification de moûts de raisins, de moûts de raisins partiellement fermentés ou de vin nouveau encore en fermentation


alcohol-muted grape must | alcohol-preserved grape must | grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol | unfermented wine muted in alcohol

moût de raisins muté à l'alcool | moût muté à l'alcool


grape must with fermentation arrested | preserved must

moût muet | moût muté | muté


fermenting tun [ fermenting tub | fermenting vat | fermenting vessel | fermentor | fermenting tank | fermentation tank | fermenter ]

cuve de fermentation


Justice must not only be done but must manifestly be seen to be done [ Justice should not only be done but should manifestly be seen to be done | Justice must not only be done, but appear to be done | Justice should both be done and ... seen to be done ]

Que la justice soit non seulement rendue mais qu'il soit évident qu'elle est rendue [ Non seulement que justice soit rendue mais qu'il y ait apparence manifeste que justice est rendue | Justice doit non seulement être rendue, mais doit paraître avoir été rendue | Que non seulement justice soit rendue mais qu'il soit manifeste et indubitable qu ]


as you make your bed you must be in it [ you must stand the racket | as you have brewed so you must drink | you've made your bed, now lie in it ]

comme on fait son lit on se couche [ qui casse les verres les paie | qui bon l'achète bon le boit | qui fait la faute la boit | la folie faite il faut la boire ]


top-fermented beer | top fermented beer | top fermenting beer | top-fermenting beer | top fermentation beer | top-fermentation beer

bière de fermentation haute | bière à fermentation haute


grape juice in fermentation | partially fermented grape juice

jus de raisin partiellement fermenté (1) | jus de raisin pasteurisé en cours de fermentation (2)


pasteurised new wine in fermentation (1) | pasteurized new wine in fermentation (2)

bourru pasteurisé
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Grape must in fermentation extracted from raisined grapes shall be the product obtained from the partial fermentation of grape must obtained from raisined grapes, the total sugar content of which before fermentation is at least 272 grams per litre and the natural and actual alcoholic strength of which shall not be less than 8 % vol. However, certain wines, to be determined in accordance with the procedure referred to in Article 113(2), that meet these requirements shall not be considered as grape must in fermentation extracted from raisined grapes.

On entend par «moût de raisins partiellement fermenté issu de raisins passerillés», le produit provenant de la fermentation partielle d'un moût de raisins obtenu à partir de raisins passerillés, dont la teneur totale en sucre avant fermentation est au minimum de 272 grammes par litre et dont le titre alcoométrique naturel et acquis ne peut être inférieur à 8 % vol. Toutefois, certains vins, à définir selon la procédure prévue à l'article 113, paragraphe 2, qui répondent à ces exigences ne sont pas considérés comme du moût de raisins p ...[+++]


Unless otherwise stated, the practice or process described may be used for fresh grapes, grape must, partially fermented grape must, partially fermented grape must from raisined grapes, concentrated grape must, new wine still in fermentation, partially fermented grape must for direct human consumption, wine, all categories of sparkling wine, semi-sparkling wine, aerated semi-sparkling wine, liqueur wines, wines made from raisined grapes and wines made from over-ripened grapes.

Sauf mention explicite, la pratique ou le traitement décrit peut être utilisé pour les raisins frais, le moût de raisin, le moût de raisin partiellement fermenté, le moût de raisin partiellement fermenté issu de raisins passerillés, le moût de raisin concentré, le vin nouveau encore en fermentation, le moût de raisin partiellement fermenté utilisé pour la consommation humaine directe en l’état, le vin, toutes les catégories de vins mousseux, le vin pétillant, le vin pétillant gazéifié, les vins de liqueur, les vins de raisins passeril ...[+++]


Only with fresh grapes, grape must, partially fermented grape must, partially fermented grape must obtained from raisined grapes, concentrated grape must and new wine still in fermentation and for the second alcoholic fermentation of all categories of sparkling wine.

Seulement pour les raisins frais, le moût de raisin, le moût de raisins partiellement fermenté, le moût de raisins partiellement fermenté issu de raisins passerillés, le moût de raisins concentré, le vin nouveau encore en fermentation, ainsi que pour la seconde fermentation alcoolique de toutes les catégories de vins mousseux


Only with fresh grapes, grape must, partially fermented grape must, partially fermented grape must obtained from raisined grapes, concentrated grape must, rectified concentrated grape must and new wine still in fermentation

Seulement pour les raisins frais, le moût de raisin, le moût de raisins partiellement fermenté, le moût de raisins partiellement fermenté issu de raisins passerillés, le moût de raisins concentré, le moût de raisins concentré rectifié et le vin nouveau encore en fermentation


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By federal law, all Canadian whiskies must be fermented, mashed, distilled, and aged in Canada, meaning that the opening of any new export market translates into economic activity here at home in Canada.

Selon les dispositions législatives fédérales, pour que le whisky puisse être considéré comme canadien, il faut que les étapes de la fermentation, du trempage, de la distillation et de la maturation aient eu lieu au Canada. Il s'ensuit que toute percée sur un nouveau marché d'exportation se traduirait par une hausse de l'activité économique au Canada.


(a) shall be an alcoholic beverage that is produced by the complete or partial alcoholic fermentation of fresh grapes, grape must, products derived solely from fresh grapes, or any combination of them;

a) doit être une boisson alcoolique produite par la fermentation alcoolique complète ou partielle de raisins frais, de moût de raisin, de produits dérivés uniquement de raisins frais ou d’un mélange de plusieurs de ces ingrédients;


This concern does not apply to spirits because under Canadian law all Canadian whiskeys must be mashed, fermented, distilled, and matured in Canada; hence, our geographic indication, “Canadian whiskey” and “Canadian rye whiskey”.

Cette préoccupation ne s'applique pas aux spiritueux parce qu'en vertu du droit canadien, tous les whiskys canadiens doivent être trempés, fermentés, distillés et vieillis au Canada, d'où notre indicateur géographique « whisky canadien » et « rye whisky canadien ».


Grape must in fermentation extracted from raisined grapes shall be the product obtained from the partial fermentation of grape must obtained from raisined grapes, the total sugar content of which before fermentation is at least 272 grams per litre and the natural and actual alcoholic strength of which shall not be less than 8 % volume. However, certain wines, to be determined by the Commission in accordance with the procedure referred to in Article 195(4), that meet these requirements shall not be considered as grape must in fermentation extracted from raisined grapes.

On entend par “moût de raisins partiellement fermenté issu de raisins passerillés” le produit provenant de la fermentation partielle d’un moût de raisins obtenu à partir de raisins passerillés, dont la teneur totale en sucre avant fermentation est au minimum de 272 grammes par litre et dont le titre alcoométrique naturel et acquis ne peut être inférieur à 8 % vol. Toutefois, certains vins, à définir par la Commission conformément à la procédure prévue à l’article 195, paragraphe 4, qui répondent à ces exigences ne sont pas considérés ...[+++]


The main amendments concern: - the possibility of using grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol as an addition to wines and the minimal presence of wines (equal to 75%) in the preparation of aromatized wines and drinks; - the classification of the rules governing the processing involved in making aromatized wines; - the definition of "Glühwein" and "Viiniglögi/Vinglögg" and the introduction of the relevant transitional measures.

Les modifications essentielles concernent : - la possibilité d'utiliser des moûts de raisin frais mutés à l'alcool comme complément aux vins et la présence minimale de vins (égale à 75%) dans l'élaboration des vins et des boissons aromatisés ; - la classification des règles en matière de traitements pour les vins aromatisées; - la définition du "Glühwein" ainsi que de "Viiniglögi/Vinglögg" et l'introduction de mesures transitoires y afférentes.


The chief amendments concern: - the possibility of adding fresh grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol to wine and the minimum proportion of wine (75%) in aromatized wines and drinks; - classification of the rules on treatments which may be applied to aromatized wines; - the definition of Glühwein, as well as the definition of Viiniglögi/Vinglögg, and the introduction of transitional measures relating thereto.

Les modifications essentielles concernent : - la possibilité d'utiliser des moûts de raisin frais mutés à l'alcool comme complément aux vins et la présence minimale de vins (égale à 75%) dans l'élaboration des vins et des boissons aromatisés ; - la classification des règles en matière de traitements pour les vins aromatisées ; - la définition du glühwein ainsi que de "Viiniglögi/Vinglögg" et l'introduction de mesures transitoires y afférentes.




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Date index: 2023-05-24
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