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Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
Bio-engineered food
Bioengineered food
By food in oesophagus
Choked on
Decorate hors d'oevres
Food
Food Can Make the Difference
GM food
Genetically engineered food
Genetically modified food
Including bone or seed
Interruption of respiration
Make an artistic food creation
Make artistic food creations
Make finger food with different fillings
Make up the volume
Make up to the mark
Make up to volume
Making a fillet weld in the downhand position
Making a fillet weld in the flat position
Making a fillet weld in the gravity position
Making artistic food creations
Making the fillet welding the horizontal position
National Seminar on Farm Food Safety - Making it Work
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Prepare canapés
Prepared canapés
Produce artistic food creations
Speak about food labelling interdisciplinary issues
Suffocation by

Vertaling van "making food " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
make an artistic food creation | making artistic food creations | make artistic food creations | produce artistic food creations

réaliser des créations culinaires artistiques


communicate in regard of a food labelling interdisciplinary issue | speak about food labelling interdisciplinary issues | communicate regarding food labelling interdisciplinary issues | make contact regarding food labelling interdisciplinary issues

communiquer sur des questions interdisciplinaires concernant l’étiquetage des denrées alimentaires


decorate hors d'oevres | make finger food with different fillings | prepare canapés | prepared canapés

confectionner des canapés | mitonner des canapés | confectionner les canapés | préparer des canapés


National Seminar on Farm Food Safety - Making it Work

Colloque national sur la salubrité des aliments à la ferme - Facteurs de réussite


making a fillet weld in the downhand position | making a fillet weld in the flat position | making a fillet weld in the gravity position | making the fillet welding the horizontal position

soudage en gouttiere


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


make up the volume | make up to the mark | make up to volume

compléter au trait de jauge | compléter au volume


Healthy Eating Makes a Difference: A Food Resource Manual for People Living with HIV Infection

Être mieux en mangeant mieux : le guide d'alimentation à l'intention des personnes ayant le VIH


Food Can Make the Difference

L'Alimentation peut faire toute la différence


bioengineered food | bio-engineered food | genetically engineered food | genetically modified food | GM food

aliment à OGM | alimentation génétiquement modifiée
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The aim is to meet the requirements of citizens and the environment for safe, healthy and affordable food, and to make food and feed processing, distribution and consumption more sustainable and the food sector more competitive while also considering the cultural component of food quality.

L'objectif est de répondre aux demandes des citoyens, qui recherchent des aliments sûrs, sains et à prix abordable, ainsi qu'aux besoins environnementaux, de renforcer le caractère durable des activités de transformation, de distribution et de consommation des produits destinés à l'alimentation humaine et animale et d'accroître la compétitivité du secteur de l'alimentation tout en tenant compte des aspects culturels liés à la qualité des aliments.


Access to food should be enhanced primarily by improving employment and income-earning opportunities in both rural and urban areas, including through diversification and trade, thus making food more affordable for a larger number of people.

L’accès à l’alimentation devrait être renforcé en premier lieu par l’amélioration des opportunités d’emploi et de revenus dans les zones tant rurales qu’urbaines, y compris par la diversification et le commerce, ce qui rendrait l’alimentation plus abordable à un plus grand nombre de personnes.


avoid making food production systems over-dependent on fossil fuels, with a view to limiting price volatility and mitigating the effects of climate change.

à éviter une dépendance excessive des systèmes de production alimentaire à l'égard des combustibles fossiles afin de limiter l'instabilité des prix et d'atténuer les effets du changement climatique.


The aim is to meet the requirements of citizens and the environment for safe, healthy and affordable food, and to make food and feed processing, distribution and consumption more sustainable and the food sector more competitive while also considering the cultural component of food quality.

L'objectif est de répondre aux demandes des citoyens, qui recherchent des aliments sûrs, sains et à prix abordable, ainsi qu'aux besoins environnementaux, de renforcer le caractère durable des activités de transformation, de distribution et de consommation des produits destinés à l'alimentation humaine et animale et d'accroître la compétitivité du secteur de l'alimentation tout en tenant compte des aspects culturels liés à la qualité des aliments.


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Brussels, 18 November 2011 – Since its creation five years ago, the European Commission's Better Training for Safer Food initiative (BTSF) has trained almost 30.000 professionals worldwide, thus contributing significantly to making food in the EU safer than it has ever been.

Bruxelles, le 18 novembre 2011 – Depuis sa création il y a cinq ans, l’initiative «Une meilleure formation pour des denrées alimentaires plus sûres» (BTSF) a permis de former près de 30 000 professionnels à travers le monde, contribuant ainsi de manière significative à rendre les denrées alimentaires plus sûres que jamais dans l’UE.


The principal objectives of the recasting are to secure a high level of consumer protection with regard to food safety, in particular by making food business operators throughout the Community subject to the same rules, and to ensure the proper functioning of the internal market in products of animal origin, thus contributing to the achievement of the objectives of the common agricultural policy.

La refonte a pour principal objectif d'assurer au consommateur un niveau élevé de protection en matière de ►C4 sécurité des denrées alimentaires ◄ , notamment en soumettant les exploitants du secteur alimentaire aux mêmes règles dans l'ensemble de la Communauté, et de veiller au bon fonctionnement du marché intérieur des produits d'origine animale, de manière à contribuer à la réalisation des objectifs de la politique agricole commune.


In the entire scheme of food production, processing and distributing, it is the farmer who receives the smallest economic benefit; yet it is the farmer's expertise and labour that make food available to the population.

Dans tout le programme de production, de transformation et de distribution des produits agricoles, c'est l'agriculteur qui reçoit la plus petite part des avantages économiques. Pourtant, c'est grâce à ses connaissances et à son labeur que la population peut manger.


The proposals, contained in 4 regulations, represent a radical shake up of food safety hygiene rules, making food operators right through the food chain bear primary responsibility for food safety.

Les propositions, contenues dans quatre règlements, représentent un bouleversement radical des règles d'hygiène en matière de sécurité alimentaire: tout opérateur, à chaque stade de la chaîne alimentaire, sera responsable au premier chef de la sécurité alimentaire.


Mr. Bachand (Saint-Jean), seconded by Mr. Caron (Jonquière), moved, That, in the opinion of this House, the government should take the necessary steps to make food distribution in Canada's North more effective and therefore more economical, in order to enable the Inuit to purchase higher quality food at a lower price (Private Members' Business M-198) Debate arose thereon.

M. Bachand (Saint-Jean), appuyé par M. Caron (Jonquière), propose, Que, de l'avis de la Chambre, le gouvernement devrait prendre les mesures nécessaires afin de rendre économiquement plus efficace la distribution alimentaire dans le grand Nord canadien de manière à permettre aux Inuits de bénéficier d'aliments de meilleure qualité à moindre coùt (Affaires émanant des députés M-198) Il s'élève un débat.


Tell us what it is we are doing to make food and the production of food as safe as possible so that, when consumers buy it, they can feel relatively safe that they can feed it to their children without them becoming sick.

Parlez-nous de ce que nous faisons afin que les aliments et la production alimentaire soient les plus sûrs possibles et que les consommateurs qui les achètent puissent se sentir relativement en sécurité et en donner à leurs enfants sans craindre qu'ils tombent malades.


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