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Determine flow rate enhancement
Determining flow rate enhancement
Determining of flow rate enhancement
Enhancement n-MOST
Enhancement p-MOST
Enriched food
Enriched foodstuff
Evaluating flow rate enhancement
Food Safety Enhancement Program
Food Safety Enhancement Program Implementation Manual
Food flavor enhancer
N-channel enhancement MOS field-effect transistor
N-channel enhancement MOST
Nutritionally enhanced food
Nutritionally enhanced food product
P-channel enhancement MOS field-effect transistor
P-channel enhancement MOST

Vertaling van "enhancing food " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
enriched food | enriched foodstuff | nutritionally enhanced food | nutritionally enhanced food product

aliment enrichi




Food Safety Enhancement Program - A focus on food safety

Le programme d'amélioration de la salubrité des aliments


Food Safety Enhancement Program

Programme d'amélioration de la salubrité des aliments


determining flow rate enhancement | evaluating flow rate enhancement | determine flow rate enhancement | determining of flow rate enhancement

déterminer l’amélioration du débit


Food Safety Enhancement Program: Implementation Manual

Programme d'amélioration de la salubrité des aliments : Manuel de mise en œuvre


A rare neurologic disease with characteristics of persistent continuous bilateral visual experience of flickering snow-like dots throughout the visual field in association with other visual (including palinopsia, enhanced entopic phenomena, nyctalopi

syndrome de neige visuelle


enhancement n-MOST | n-channel enhancement MOS field-effect transistor | n-channel enhancement MOST

transistor MOS à effet de champ à canal n par effet d'enrichissement


enhancement p-MOST | p-channel enhancement MOS field-effect transistor | p-channel enhancement MOST

transistor MOS à effet de champ à canal p par zone d'enrichissement


Hearing aid enhanced audio device, teaching-environment

dispositif d’amélioration du son pour prothèse auditive pour environnement scolaire
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The EU is a major actor in terms of food and nutrition security – financial decisions towards rural development, territorial planning, sustainable agriculture and food and nutrition security amount to an average of over EUR 1 billion annually for the period 2006-2011.Particular initiatives, all of which have contributed to enhanced food and nutrition security, have included the EUR 1 billion Food Facility, which assisted those countries worst affected by the 2007/2008 food price crisis and the EUR 1 billion MDG Initiative, which suppo ...[+++]

L’UE est un acteur de premier plan en matière de sécurité alimentaire et nutritionnelle. Ses décisions financières dans les domaines du développement rural, de l’aménagement du territoire, de l’agriculture durable et de la sécurité alimentaire et nutritionnelle se sont élevées à une moyenne de plus de 1 milliard d’EUR par an pour la période 2006-2011. Parmi les initiatives qui ont contribué à améliorer la sécurité alimentaire et nutritionnelle figurent la «facilité alimentaire» de 1 milliard d’EUR, qui a aidé les pays les plus touchés par la crise des prix des produits alimentaires de 2007/2008, et l’initiative de 1 milliard d’EUR en fav ...[+++]


These interventions included: support for initiatives discussed in the CFS; strengthening civil society organisations and farmers’ organisations in partner countries and promoting their empowerment to participate in decision-making processes; empowering women and strengthening their decision-making role in relation to food production, food consumption and household assets; supporting decentralisation and local governance to enhance food security; supporting the Comprehensive Africa Agriculture Development Programme (CAADP); stren ...[+++]

Ces interventions comprenaient notamment: le soutien à des initiatives débattues au sein du CSA; le renforcement des organisations de la société civile et des organisations d’agriculteurs dans les pays partenaires et la promotion de leur participation aux processus décisionnels; l’autonomisation des femmes et le renforcement de leur rôle décisionnel en ce qui concerne la production alimentaire, la consommation alimentaire et les actifs des ménages; le soutien à la décentralisation et à la gouvernance locale en vue d’améliorer la sécurité alimentaire; le soutien au programme détaillé pour le développement de l’agriculture africaine (P ...[+++]


In addition, this Communication aims to contribute to the international debate on enhancing food security and resilience in a wider sense, notably in the context of the G8, G20, the Committee on World Food Security, the Scaling Up Nutrition (SUN) initiative, Rio Conventions[7]' negotiations and the Global Alliance for the Horn of Africa.

En outre, la présente communication vise à contribuer au débat international sur l’amélioration de la sécurité alimentaire et de la résilience au sens large, notamment dans le cadre du G8, du G20, du comité de la sécurité alimentaire mondiale, de l'initiative pour le renforcement de la nutrition (Scaling up Nutrition, SUN), des négociations des conventions de Rio[7] et de l'Alliance mondiale pour la Corne de l'Afrique.


New technologies and innovations in food production should be encouraged as they could reduce the environmental impact of food production, enhance food security and bring benefits to consumers as long as the high level of consumer protection is ensured.

Les nouvelles technologies et les innovations dans la production de denrées alimentaires devraient être encouragées, car elles pourraient réduire l'incidence de la production de denrées alimentaires sur l'environnement, améliorer la sécurité des denrées alimentaires et apporter des avantages aux consommateurs pour autant qu'un niveau élevé de protection du consommateur soit assuré.


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B.01.101 (1) For the purposes of this section and section B.01.102, “source of protein” means any food that contains protein, but does not include spices, seasonings, flavours, artificial flavours, flavour enhancers, food additives and similar foods that contain only small amounts of protein.

B.01.101 (1) Aux fins du présent article et de l’article B.01.102, « source de protéines » s’entend de tout aliment à teneur en protéines, à l’exclusion des produits suivants : épices, assaisonnements, parfums ou arômes, parfums ou arômes artificiels, exhausteurs de goût (substances qui rehaussent le goût), additifs alimentaires et produits analogues qui ne contiennent que de petites quantités de protéines.


Generally speaking, so far genetically enhanced foods have benefited the agricultural sector and biotechnology does offer an opportunity to improve our environment and improve our food quality.

Jusqu'à maintenant, de façon générale, les aliments génétiquement améliorés se sont révélés avantageux pour l'industrie agricole, et la biotechnologie nous offre peut-être une occasion d'améliorer notre environnement et la qualité de nos aliments.


It would strengthen our ability to trace and recall foods, including the authority to allow the creation of tracing systems and stronger record maintenance requirements; enhance food safety oversight, including new prohibitions targeting unsafe practices such as tampering, hoaxes and deceptive practices; reduce regulatory duplication; increase co-operation among food safety authorities; provide standardization and uniformity in the way CFIA carries out its inspection and enforcement duties; provide stronger import controls on foo ...[+++]

Ce projet de loi renforcera notre capacité de retracer et de rappeler des aliments, notamment en nous donnant le pouvoir d'autoriser la création de systèmes de traçabilité et de fixer des exigences plus rigoureuses en ce qui concerne la tenue de dossiers; il améliorera la surveillance de la salubrité des aliments, ce qui suppose de nouvelles interdictions visant les pratiques dangereuses, comme l'altération, les canulars et les pratiques trompeuses; il réduira les chevauchements en matière de réglementation; il améliorera la collaboration entre les organismes responsables de la salubrité des aliments; il assurera l'uniformisation et ...[+++]


Fork to farm’ — food (including seafood), health and well being: Consumer, societal, cultural, industrial and health as well as traditional aspects of food and feed, including behavioural and cognitive sciences; nutrition, diet-related diseases and disorders, including childhood and adult obesity and allergies; nutrition in relation to the prevention of diseases (including increased knowledge of the health bringing compounds and properties of food); innovative food and feed processing technologies (including packaging and technologies from non-food fields); improved quality and safety, both chemical and biological, of food, beverages a ...[+++]

«De la fourchette à la fourche»: alimentation (y compris les produits de la mer), santé et bien-être: aspects de l'alimentation humaine et animale relatifs au consommateur, à la société, à la culture, à l'industrie, à la santé ainsi qu'aux traditions, incluant les sciences comportementales et cognitives; nutrition, affections et troubles liés à l'alimentation, notamment l'obésité des enfants et des adultes et les allergies; nutrition et prévention des maladies (y compris des connaissances accrues concernant les composés favorables à la santé et les propriétés des aliments); technologies innovantes de transformation des aliments pour les humains et pour les animaux (y compris le conditionnement et les technologies utilisées dans d'autres ...[+++]


The amount proposed in these supplementary estimates would be allocated as follows: $76.2 million to the Asian Development Bank for the Canadian Climate Change Fund for the private sector in Asia; $16.5 million to the United Nations Development Programme to improve climate resilience while enhancing food security in less developed countries; and $3.2 million for the Canada Fund for African Climate Resilience to support projects that will advance food security and promote sustainable development and economic growth in Africa.

Le montant proposé dans le présent Budget supplémentaire des dépenses serait affecté de la façon suivante : 76,2 millions de dollars pour la Banque asiatique de développement en vue de financer le Fonds pour les changements climatiques destiné au secteur privé en Asie; 16,5 millions de dollars pour le Programme des Nations Unies pour le développement visant à améliorer la résistance aux chocs climatiques tout en augmentant la sécurité alimentaire dans les pays moins développés; et 3,2 millions de dollars pour le Fonds canadien pour la résilience climatique en Afrique en vue de soutenir des projets pour l'amélioration de la sécurité ali ...[+++]


The Progressive Conservative Party believes that Canada's biotechnology industry, along with genetically enhanced food, has for the most part benefited our agriculture and agri-food sectors, and Canada as a whole.

Le Parti conservateur estime que l'industrie canadienne de la biotechnologie et les aliments génétiquement modifiés ont généralement profité au secteur agricole et agroalimentaire ainsi qu'au Canada dans son ensemble.


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