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Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
By foreign body in oesophagus
Choked on
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Food
Food baking aid
Food hygiene
Food product safety
Food provenance
Food quality safety
Food risks
Food safety
Get rid of non-food waste within the food industry
Including bone or seed
Infection in food
Infections in food
Infectious agents in food products
Interruption of respiration
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Parts per billion
Provenance of food
Recycle non-food waste within the food industry
Rumination disorder of infancy
Safety of food
Suffocation by
Traceability in food industry

Vertaling van "billion in food " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

sécurité des aliments [ innocuité des aliments | innocuité des produits alimentaires | salubrité des aliments | salubrité des produits alimentaires | sécurité qualitative de l'alimentation | sécurité sanitaire des aliments ]


food traceability, processes for traceability in the food industry | provenance of food | food provenance | traceability in food industry

traçabilité dans l’industrie alimentaire


food risks | infection in food | infections in food | infectious agents in food products

infections alimentaires | intoxications alimentaires


An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

intolérance alimentaire


asphyxia by | choked on | suffocation by | any object, except food or vomitus, entering by nose or mouth | aspiration and inhalation of foreign body, except food or vomitus (into respiratory tract), NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by foreign body in oesophagus | foreign object in nose obstruction of pharynx by foreign body

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par corps étranger dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | par tout objet, sauf aliments ou vomissements, pénétrant par le nez ou la bouche | aspiration ou inhalation d'un corps étranger, sauf aliments ou vomissements (dans les voies respiratoires) SAI corps étranger dans le nez obstruction du pharynx par un corps étranger


Definition: A feeding disorder of varying manifestations usually specific to infancy and early childhood. It generally involves food refusal and extreme faddiness in the presence of an adequate food supply, a reasonably competent caregiver, and the absence of organic disease. There may or may not be associated rumination (repeated regurgitation without nausea or gastrointestinal illness). | Rumination disorder of infancy

Définition: Trouble de l'alimentation caractérisé par des manifestations variées, habituellement spécifique de la première et de la deuxième enfance. Il implique en général un refus alimentaire et des caprices alimentaires excessifs, alors que la nourriture est appropriée, que l'entourage est adéquat, et qu'il n'y a pas de maladie organique. Le trouble peut s'accompagner d'une rumination (d'une régurgitation répétée de nourriture non accompagnée de nausées ou d'une maladie gastro-intestinale). | Mérycisme de l'enfance


Food baking aid

dispositif d’aide à la cuisine d’aliments
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
EU donors invested almost EUR 3.4 billion in food and nutrition security in 2012, corresponding to approximately 8 % of their total official development assistance (ODA).

Les donateurs de l’UE ont investi près de 3,4 milliards d’EUR dans la sécurité alimentaire et nutritionnelle en 2012, ce qui correspond à environ 8 % de l’ensemble de leur aide publique au développement (APD).


The EU is a major actor in terms of food and nutrition security – financial decisions towards rural development, territorial planning, sustainable agriculture and food and nutrition security amount to an average of over EUR 1 billion annually for the period 2006-2011.Particular initiatives, all of which have contributed to enhanced food and nutrition security, have included the EUR 1 billion Food Facility, which assisted those countries worst affected by the 2007/2008 food price crisis and the EUR 1 billion MDG Initiative, which suppo ...[+++]

L’UE est un acteur de premier plan en matière de sécurité alimentaire et nutritionnelle. Ses décisions financières dans les domaines du développement rural, de l’aménagement du territoire, de l’agriculture durable et de la sécurité alimentaire et nutritionnelle se sont élevées à une moyenne de plus de 1 milliard d’EUR par an pour la période 2006-2011. Parmi les initiatives qui ont contribué à améliorer la sécurité alimentaire et nutritionnelle figurent la «facilité alimentaire» de 1 milliard d’EUR, qui a aidé les pays les plus touchés par la crise des prix des produits alimentaires de 2007/2008, et l’initiative de 1 milliard d’EUR en fav ...[+++]


With a surplus of €18.8 billion the agri-food sector contributes almost half of the overall surplus of the European Union in merchandise trade, which stood at €39.3 billion in 2016.

Avec un excédent de 18,8 milliards d'euros, le secteur agroalimentaire contribue pour près de moitié à l'excédent commercial global de l'Union européenne, qui s'établissait à 39,3 milliards d'euros en 2016.


The three trade agreements also contributed to a record year for EU agri-food exports in 2016, with total exports reaching €130.7 billion, up €1.7 billion on 2015.

Grâce aux trois accords commerciaux, l'année 2016 a également été marquée par des exportations agroalimentaires de l'UE sans précédent, ses exportations totales atteignant une valeur de 130,7 milliards d'euros, soit 1,7 milliard d'euros de plus qu'en 2015.


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EU exports for agricultural products reached €129 billion in 2015, an annual increase of 5.7%, securing the EU's position as first world agri-food exporter with a net trade surplus of €16 billion.

Les exportations de produits agricoles de l'UE ont atteint 129 milliards d'euros en 2015, soit une progression annuelle de 5,7 %, confortant la position de l'UE en tant que première exportatrice agroalimentaire mondiale, avec un excédent commercial net de 16 milliards d'euros.


It is a world leader in sustainability and returns a EUR 365 billion surplus in the trade of manufactured products (EUR 1 billion a day),[2] generated mainly by a few high- and medium-technology sectors. They include the automotive, machinery and equipment, pharmaceuticals, chemicals, aeronautics, space and creative industries sectors, and high-end goods in many other sectors, including food.

L’Union est la pionnière mondiale du développement durable et enregistre un excédent de 365 milliards d’euros dans les échanges de produits manufacturés (un milliard d’euros chaque jour)[2], grâce surtout à quelques secteurs de haute et moyenne technologie comme l’industrie automobile, les machines et équipements, les produits pharmaceutiques, les produits chimiques, l’aéronautique, l’industrie spatiale, l’industrie de la création et des produits haut de gamme relevant de bien d’autres secteurs, dont l’industrie agroalimentaire.


The estimated sales value for EU GIs in 2010 amounted to EUR 54.3 billion, including EUR 11.5 billion of export sales (15 % of EU food and drink industry export).

La valeur estimée des ventes pour les IG de l’UE, en 2010, s’élevait à 54,3 milliards d’EUR, dont 11,5 milliards d’EUR de ventes à l’exportation (15 % des exportations du secteur des aliments et des boissons de l’UE).


In 2010 EU food and beverage imports were worth € 78 billion, and exports € 73 billion.

En 2010, les importations de produits alimentaires et de boissons dans l’UE s’élevaient à 78 milliards d’EUR, et les exportations à 73 milliards.


The European Union (EU) reacted to the growing food security challenges with an additional €1 billion 'Food Facility'[1] as a temporary measure to support those developing countries worst affected.

L’Union européenne (UE) a réagi aux défis croissants en matière de sécurité alimentaire en créant une «facilité alimentaire[1]» d’un milliard d’euros en tant que mesure temporaire de soutien aux pays en développement les plus durement touchés.


The EC is a leading international donor in Food Security (€4.9 billion have been allocated from the FS-BL since 1996, i.e. an annual average of €500 million) its aid responding to different phases of transition in: i) crisis/post-crisis countries; ii) countries suffering from chronic food insecurity; and iii) economies in transition.

La CE est un donateur international de premier plan en ce qui concerne la sécurité alimentaire (4,9 milliards d’euros ont été alloués sur la ligne budgétaire sécurité alimentaire depuis 1996, c’est-à-dire une moyenne annuelle de 500 millions d’euros), son aide répondant aux différentes phases de transition dans : i) des pays en crise/après crise; ii) des pays souffrant d’insécurité alimentaire chronique, et iii) des économies en transition.




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'billion in food' ->

Date index: 2025-11-07
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