De opleidingen over voedselallergieën voor de operatoren van niet- voorverpakte levensmiddelen zullen bestaan uit een algemene informatie over voedselallergieën, over de moeilijkheden die de allergische consument ondervindt en de risico's die hij loopt, en over de modaliteiten voor de aangifte van de stoffen en producten uit de bijlage II van de (EU)Verordening nr. 1169/2011, in toepassing van het KB tot vaststelling van de bepalingen inzake de mededeling van bepaalde stoffen en producten die allergieën of intoleranties veroorzaken voor niet-voorverpakte levensmiddelen.
Les formations relatives à l'allergie alimentaire consisteront en une information générale pour les opérateurs de denrées non préemballées sur les allergies alimentaires, les difficultés et risques encourus par le consommateur allergique et les modalités de déclaration des substances et produits de l'annexe II du Règlement (UE) N° 1169/2011, en application de l'arrêté royal fixant les dispositions en matière de déclaration de certaines substances ou certains produits provoquant des allergies ou intolérances pour les denrées alimentaires non préemballées.