...oelst
ellingen, inhoud en methodiek van organoleptische tests - Het kunnen samenstellen van evaluatieroosters - Het kunnen registreren, interpreteren van de resultaten van de tests en het trekken van conclusies - Het kunnen ondernemen van acties op basis van de resultaten van de organoleptische tests - Het efficiënt kunnen communiceren over de organoleptische tests en de gebruikte technieken - Het kunnen verlenen van advies over het gebruik en de consumptie van producten - Het kunnen adviseren van de aankoper bij het aankopen van de producten (bonen) Probleemoplossende vaardigheden - Het kunnen vinden van alternatieven bij bevoorrading
...[+++]sproblemen, kostprijsproblemen en oogstperiodes, rekening houdend met de smaakconstante - Het kunnen gepast reageren bij niet-conforme leveringen - Het kunnen bewaken van het procesverloop en gepast reageren bij processtoringen - Het kunnen formuleren van alternatieven bij kostprijsprobleem - Het kunnen detecteren van de oorzaak bij klachten over problemen bij non-conformiteiten Motorische vaardigheden - Het kunnen gebruiken van de geproefbrande en gezette stalen - Het kunnen samenvoegen van origines tot een gewenst finaal smaakprofiel - Het kunnen werken met meet- en zetapparaten - Het kunnen proefbranden en zetten van stalen - Het kunnen proeven van koffie - Het kunnen ruiken van koffie - Het kunnen opslaan en registreren van stalen - Het kunnen nemen van stalen 2.2.3 Context Omgevingscontext - De koffieproever werkt in een koffieverwerkend bedrijf, de distributiesector, op zelfstandige basis of bij koffieinvoerders (traders) in een koffielabo of proefkamer. - De koffieproever werkt met verschillende apparatuur in functie van het koffieproeven en het maken van analyses. ......ait exécuter par des membres d'un panel (dégustation, tests visuels, tests de reconnaissance...) : (Id 21135-c, Id 22621-c) : compose des grilles d'évaluation ; formule les objectif
s, le contenu et la méthode des tests ; - fournit les échantillons ; - enregistre, interprète les résultats des tests et tire des conclusions ; - prend des mesures sur la base des résultats. Partage des expériences et donne des conseils à des collaborateurs (Id 21245) : - communique efficacement c
oncernant les tests organoleptiques et les techniques u ...[+++]tilisées ; - formule des conseils concernant l'utilisation et la consommation de produits. ...