Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Courante olijfolie verkregen bij eerste persing
Fijne olijfolie verkregen bij de eerste persing
Halffijne olijfolie verkregen bij eerste persing
Maagdenolie
Olie verkregen bij eerste persing fijn
Olijfolie verkregen bij de eerste persing
Olijfolie verkregen bij eerste persing
Zuivere olijfolie verkregen bijeerste persing

Vertaling van "eerste persing verkregen " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE
maagdenolie | olijfolie verkregen bij de eerste persing | olijfolie verkregen bij eerste persing | zuivere olijfolie verkregen bijeerste persing

huile d'olive vierge | huile vierge pure | pure huile d'olive vierge | HVP [Abbr.]


courante olijfolie verkregen bij eerste persing | halffijne olijfolie verkregen bij eerste persing

huile d'olive vierge courante | huile d'olive vierge semi-fine


fijne olijfolie verkregen bij de eerste persing | olie verkregen bij eerste persing fijn

huile d'olive vierge fine
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De olijfgaardenoppervlakte bedroeg in de EU in 1998/99 bijna 4,5 miljoen hectare, i.e. 4% van het landbouwareaal, waarvan 44,5% in Spanje. De EU neemt in de mondiale productie een overheersende positie in, met oogsten die in de jaren ´90 constant zijn gestegen, vooral in Spanje. In 2001/2002 werd een recordcijfer geregistreerd van 2,46 miljoen ton bij eerste persing verkregen olijfolie.

En 1998/99, la superficie des oliveraies dans l’UE approchait les 4,5 millions d’hectares, c’est-à-dire environ 4% de la surface agricole utile dont 44,5% étaient situés en Espagne. L’UE domine la production mondiale avec des récoltes en constante augmentation au cours des années 1990, notamment en Espagne, atteignant les chiffres sans précédent de 2,46 millions de tonnes d’huile d’olive vierge en 2001/2002.


De olijfgaardenoppervlakte bedroeg in de EU in 1998/99 bijna 4,5 miljoen hectare, i.e. 4% van het landbouwareaal, waarvan 44,5% in Spanje. De EU neemt in de mondiale productie een overheersende positie in, met oogsten die in de jaren ´90 constant zijn gestegen, vooral in Spanje. In 2001/2002 werd een recordcijfer geregistreerd van 2,46 miljoen ton bij eerste persing verkregen olijfolie.

En 1998/99, la superficie des oliveraies dans l’UE approchait les 4,5 millions d’hectares, c’est-à-dire environ 4% de la surface agricole utile dont 44,5% étaient situés en Espagne. L’UE domine la production mondiale avec des récoltes en constante augmentation au cours des années 1990, notamment en Espagne, atteignant les chiffres sans précédent de 2,46 millions de tonnes d’huile d’olive vierge en 2001/2002.


Op het etiket dient verplicht de herkomst van olijfolie verkregen bij de eerste persing (vergine en extravergine) vermeld te worden.

L'indication sur l'étiquette de l'origine des huiles d'olive vierges et vierges extra est obligatoire.


Er is behoefte aan duidelijker en transparanter regelgeving, niet alleen bij de communautaire en niet-communautaire olijvenproducenten, maar ook bij de consumenten die duidelijke etiketten en goede informatie wensen om hoogwaardige en gezonde producten te kunnen kopen zoals olijfolie verkregen bij eerste persing (zie de studie van professor Calabresi van de Europese Voedselautoriteit).

Une norme plus claire et plus transparente, voilà ce que réclament tous les oléiculteurs, communautaires et extracommunautaires, et encore davantage les consommateurs qui, de plus en plus, souhaitent un étiquetage clair et des informations correctes pour pouvoir mieux s'orienter vers des productions de qualité qui tiennent compte de l'aspect de la protection de la santé, comme c'est certainement le cas de l'huile d'olive vierge extra (voir l'étude du professeur Calabresi, membre de l'Autorité alimentaire européenne).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Overwegende dat direct verhandelbare bij de eerste persing verkregen olijfolie voor consumptie, vanwege de landbouwpraktijken of de plaatselijke extractie- of versnijdingsmethoden, in kwaliteit en smaak aanzienlijk kan verschillen naar gelang van de geografische oorsprong; dat als gevolg hiervan binnen éénzelfde categorie in de zin van de bijlage bij Verordening nr. 136/66/EEG prijsverschillen kunnen ontstaan die de markt verstoren; dat er binnen de andere categorieën olijfolie voor consumptie geen wezenlijke verschillen bestaan die verband houden met de oorsprong; dat voor deze categorieën aanduiding van de oorsprong op de voor de co ...[+++]

Considérant que, en raison des usages agricoles ou des pratiques locales d'extraction ou de coupage, les huiles d'olive vierges comestibles directement commercialisables peuvent avoir des qualités et des goûts notablement différents selon leurs origines géographiques; qu'il peut en résulter au sein d'une même catégorie au sens de l'annexe du règlement n° 136/66/CEE des différences de prix qui perturbent le marché; que pour les autres catégories d'huiles d'olive comestibles, il n'existe pas de différences substantielles liées à l'origine; que pour ces catégories l'indication de la désignation de l'origine sur les emballages destinés au ...[+++]


Overwegende dat, wanneer als oorsprong van bij de eerste persing verkregen olijfolie de Europese Gemeenschap wordt aangegeven of een geografisch gebied dat een gehele lidstaat bestrijkt, er in de praktijk geen verwarring is met BOB's of BGA's; dat de extractiemethoden en -technieken vooral bij de productie van olijfolie de kwaliteit en de smaak van de bij eerste persing verkregen olie beïnvloeden; dat zeer weinig olijven van een land naar een ander land worden vervoerd, met name omdat door dat vervoer de kwaliteit van de verkregen olie sterk afneemt; dat er dus van moet worden uitgegaan dat de geproduceerde olie van oorsprong is uit h ...[+++]

Considérant que dans le cas où l'origine de l'huile d'olive vierge se réfère à la Communauté européenne ou à une zone géographique couvrant entièrement un Etat membre, il n'existe pas en pratique de confusion avec des AOP ou des IGP; que les pratiques et techniques d'extraction, particulièrement dans le secteur de la production de l'huile d'olive, influencent la qualité et le goût des huiles vierges; que les transferts d'olives entre pays sont très réduits notamment à cause des pertes importantes de la qualité des huiles obtenues qu'ils entraînent; qu'il convient donc de considérer l'extraction de l'huile comme conférant l'origine, po ...[+++]


De generische benaming van het product, namelijk "olijfolie”, wordt momenteel ook gebruikt ter aanduiding van de in punt 3 van de bijlage bij verordening nr. 136/66/EEG bedoelde categorie olijfolie, die een mengsel van geraffineerde olijfoliën en olijfoliën verkregen bij de eerste persing, andere dan voor verlichting, betreft.

Le nom générique du produit "huile d'olive" est actuellement utilisé pour dénommer la catégorie d'huile visée au point 3 de l'annexe du règlement nº 136/66/CEE correspondant à un coupage d'huiles d'olive raffinées et d'huiles d'olive vierges, autre que lampantes.


Overwegende dat, om het de handelaren gemakkelijk te maken zich aan te passen aan de sensoriële kwaliteitsnormen voor de verschillende soorten bij eerste persing verkregen spijsolie, bij de toepassing van de betrokken methode moet worden voorzien in een bepaalde gradering; dat het passend is te dien einde voor een bepaalde periode een degressieve tolerantie voor de beoordeling van sommige soorten bij de eerste persing verkregen oliën vast te stellen;

considérant que, pour faciliter l'adaptation des opérateurs aux standards qualitatifs en matière sensorielle des différents types d'huiles vierges comestibles, il convient de prévoir une certaine gradualité dans l'application de la méthode en cause; que, à cette fin, il est indiqué de fixer pour une période appropriée, une tolérance dégressive pour la notation de certains types d'huiles vierges;


1.2 // // (in ton) // - Bij de eerste persing verkregen olijfolie (spijsolie): // 10, // - Bij de eerste persing verkregen olijfolie, voor verlichting (lampolie): // 20, // - Olie uit afvallen van olijven: // 20.

1.2 // // (en tonnes) // - huiles d'olives vierges comestibles: // 10 // - huiles d'olive vierges lampantes: // 20 // - huiles de grignons d'olive: // 20.


Voor bij de eerste persing verkregen olijfolie voor verlichting en olie uit afvallen van olijven is interventie slechts toegestaan voor olie waarvan het gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, niet hoger is dan 12 % voor bij de eerste persing verkregen olie voor verlichting en 15 % voor olie uit afvallen van olijven.

Cette intervention est limitée, en ce qui concerne l'huile d'olive vierge lampante et l'huile de grignons d'olive, aux huiles dont la teneur en acides gras libres, exprimée en acide oléique, ne dépasse pas respectivement 12 % pour les huiles vierges lampantes et 15 % pour les huiles de grignons.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'eerste persing verkregen' ->

Date index: 2022-03-03
w