Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Enkelvoudig onverzadigd vet
Enkelvoudig onverzadigd vetzuur
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren

Vertaling van "door cis-enkelvoudig onverzadigde " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE
enkelvoudig onverzadigd vet | enkelvoudig onverzadigde vetzuren

acide gras mono-éthénique | acide gras mono-insaturé


enkelvoudig onverzadigde vetzuren

acides gras monoinsaturés | monoènes


enkelvoudig onverzadigd vetzuur

acide gras mono-insaturé
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Zo wordt bijvoorbeeld voor olierijke planten een vetzuurprofiel gemaakt (van de voornaamste afzonderlijke verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren) en voor planten die als belangrijke eiwitbron worden gebruikt een aminozuurprofiel (van de afzonderlijke eiwitaminozuren en de voornaamste niet-eiwitaminozuren).

Ainsi, un profil des acides gras (les principaux acides gras saturés, mono-insaturés et poly-insaturés présentés séparément) doit être dressé pour les plantes riches en huile, et un profil des acides aminés (les acides aminés protéiques présentés séparément et les principaux acides aminés non protéiques) pour les plantes utilisées comme source importante de protéines.


Volgens advies nr. 8310 van 4 juli 2012 van de Hoge Gezondheidsraad over « veiligheid van oliën en vetten : enkel praktische raadgevingen », worden de transvetzuren best vervangen door oliën of vetten met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (enkelvoudige onverzadigde vetzuren zoals in olijfolie, pindaolie, koolzaadolie en meervoudige onverzadigde vetzuren zoals in maïsolie, zonnebloemolie, sojaolie en notenolie).

Selon l'avis nº 8310 du même Conseil supérieur de la santé (4 juillet 2012) intitulé « sécurité des huiles et graisses: quelques conseils pratiques », il vaut mieux remplacer les acides gras trans par des huiles ou des graisses à haute teneur en acides gras insaturés (acides gras monoinsaturés comme dans l'huile d'olive, d'arachide et de colza, ou acides gras polyinsaturés comme dans l'huile de maïs, de tournesol, de soja et de noix).


[Een complexe verzameling koolwaterstoffen, verkregen door destillatie van de reactieproducten van isobutaan met enkelvoudig onverzadigde koolwaterstoffen, overwegend C tot en met C. Bestaat voornamelijk uit verzadigde koolwaterstoffen met vertakte keten, overwegend C tot en met C, met een kooktraject van ongeveer 90 °C tot 220 °C (194 °F tot 428 °F).]

[Combinaison complexe d’hydrocarbures produite par distillation des produits de réaction de l’isobutane avec des hydrocarbures monooléfiniques généralement en C à C. Se compose d’hydrocarbures saturés, en majorité à chaîne ramifiée, dont le nombre de carbones se situe principalement dans la gamme C-C et dont le point d’ébullition est compris approximativement entre 90 °C et 160 °C (194 °F et 428 °F).]


[Een complexe verzameling koolwaterstoffen, verkregen door destillatie van de reactieproducten van isobutaan met enkelvoudig onverzadigde koolwaterstoffen, overwegend C tot en met C. Bestaat voornamelijk uit verzadigde koolwaterstoffen met vertakte keten, overwegend C tot en met C, met een kooktraject van ongeveer 90 °C tot 220 °C (302 °F tot 428 °F).]

[Combinaison complexe d’hydrocarbures produite par distillation des produits de réaction de l’isobutane avec des hydrocarbures monooléfiniques généralement en C à C. Se compose d’hydrocarbures saturés, en majorité à chaîne ramifiée, dont le nombre de carbones se situe principalement dans la gamme C-C et dont le point d’ébullition est compris approximativement entre 150 °C et 220 °C (302 °F et 428 °F).]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
[Een complexe verzameling koolwaterstoffen, verkregen door destillatie van de reactieproducten van isobutaan met enkelvoudig onverzadigde koolwaterstoffen, overwegend C tot en met C. Bestaat voornamelijk uit verzadigde koolwaterstoffen met vertakte keten, overwegend C tot en met C, met een kooktraject van ongeveer 90 °C tot 160 °C (194 °F tot 320 °F).]

[Combinaison complexe d’hydrocarbures produite par distillation des produits de réaction de l’isobutane avec des hydrocarbures monooléfiniques généralement en C à C. Se compose d’hydrocarbures saturés, en majorité à chaîne ramifiée, dont le nombre de carbones se situe principalement dans la gamme C-C et dont le point d’ébullition est compris approximativement entre 90 °C et 160 °C (194 °F et 320 °F).]


[Een complexe verzameling koolwaterstoffen, verkregen door destillatie van de reactieproducten van isobutaan met enkelvoudig onverzadigde koolwaterstoffen, overwegend C tot en met C. Bestaat voornamelijk uit verzadigde koolwaterstoffen met vertakte keten, overwegend C tot en met C, en enkele butanen. Heeft een kooktraject van ongeveer 35 °C tot 200 °C (95 °F tot 428 °F).]

[Combinaison complexe d’hydrocarbures produite par la distillation des produits de réaction de l’isobutane avec des hydrocarbures mono-oléfiniques dont le nombre de carbones varie généralement de C à C. Se compose d’hydrocarbures en majorité saturés et ramifiés dont le nombre de carbones se situe principalement dans la gamme C-C, avec quelques butanes, et dont le point d’ébullition est compris approximativement entre 35 °C et 200 °C (95 °F et 428 °F).]


Een andere studie in het New England Journal of Medicine stelt dat producten met transvetten niet goedkoper zijn dan producten die er geen bevatten en dat die transvetten vervangen kunnen worden door een mengsel van verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten.

Selon une autre étude parue dans le New England Journal of Medicine, les produits contenant des graisses trans ne sont pas meilleur marché que des produits qui n'en contiennent pas et ces graisses trans peuvent être remplacées par une combinaison de graisses saturées et de graisses mono- et poly-insaturées.


– vetten (verzadigde vetzuren, transvetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren);

– graisses (acides gras saturés, trans, mono-insaturés et polyinsaturés);


gelden voor "voedingswaarde-etikettering", "eiwitten", "koolhydraten", "suikers", "vetstoffen", "verzadigd vet", "enkelvoudig onverzadigd vet", "meervoudig onverzadigd vet" en "voedingsvezels" de definities van Richtlijn 90/496/EEG;

les définitions des termes "étiquetage nutritionnel", "protéines", "glucides", "sucres", "lipides", "acides gras saturés", "acides gras monoinsaturés", "acides gras polyinsaturés", "fibres alimentaires" établies par la directive 90/496/CEE sont applicables;


geldt de definitie van "voedingssupplement" van Richtlijn 2002/46/EG van het Europees Parlement en de Raad van 10 juni 2002 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake voedingssupplementen en gelden de definities van "voedingswaarde-etikettering", "eiwitten", "koolhydraten", "suikers", "vetstoffen", "verzadigd vet", "enkelvoudig onverzadigd vet", "meervoudig onverzadigd vet" en "voedingsvezel" van Richtlijn 90/496/EEG van de Raad van 24 september 1990 inzake de voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen ;

la définition du terme "complément alimentaire" figurant dans la directive 2002/46/CE du Parlement européen et du Conseil du 10 juin 2002 relative au rapprochement des législations des États membres concernant les compléments alimentaires est applicable, ainsi que celle des termes "étiquetage nutritionnel", "protéines", "glucides", "sucres", "lipides", "acides gras saturés", "acides gras monoinsaturés", "acides gras polyinsaturés", "fibre alimentaire" figurant dans la directive 90/496/CEE du Conseil du 24 septembre 1990 relative à l'étiquetage nutritionnel des denrées alimentaires ;




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'door cis-enkelvoudig onverzadigde' ->

Date index: 2025-06-20
w