HOOFDSTUK II. - Begripsomschrijvingen Art. 2. In de zin van dit besluit wordt verstaan onder : 1° decreet : het decreet van 18 december 2003 betreffe
nde de toeristische logiesverstrekkende inrichtingen; 2° minister : het Waals regeringslid bevoegd voor toerisme; 3° nieuwbouw : elk gebouw dat opgetrokken is ter uitvoering van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een aa
nvraag is ingediend drie maanden na de datum van inwerkingtreding van dit be
sluit, de bestaande gebouwen ...[+++] waaraan verbouwingswerken worden verric
ht uitgesloten; 4° inrichting van het type A : elke toeristische logiesverstrekkende inrichting dat enkel en alleen logies aanbiedt en, in voorkomend geval, het schoonmaken van de ter beschikking gestelde kamers; 5° inrichting van het type B : elke toeristische logiesverstrekkende inrichting, de inrichtingen van het type A uitgesloten; 6° presentatie van het streekaanbod : de ruimte die in een streekgebonden toeristisch logies voorbehouden is voor de presentatie van typische plaatselijke of streekproducten zoals fijne etenswaren of ambachtelijke producten en voor de promotie van toeristische trekpl
eisters, markten en bezienswaardigheden, het erfgoed of de folklore eigen aan die streek; 7° kampeerverblijf : mobiel of niet-verplaatsbaar verblijf in de zin van artikel 2, 15° en 19°, van het decreet.
CHAPITRE II. - Des définitions Art. 2. Au sens du présent arrêté, on entend par : 1° décret : le décret du 18 décembre 2003 relatif aux établissements d'hébergement touristique; 2° Ministre : le membre du Gouvernement wallon qui a le tourisme dans ses attributions; 3° bâtiment nouveau : tout bâtiment construit en exécution d'un permis d'urbanisme pour lequel une demande a été introduite
trois mois après la date d'entrée en vigueur du présent arrêté, à l'exclusion des bâtiments existants qui font l'objet de travaux de transformation; 4° établissement de type A : tout établissement d'hébergement touristique prop
osant uniq ...[+++]uement le logement et, le cas échéant, le nettoyage des pièces mises à disposition; 5° établissement de type B : tout établissement d'hébergement touristique à l'exclusion des établissements de type A; 6° vitrine de terroir : l'espace réservé, dans un hébergement touristique de terroir, à la présentation de produits caractéristiques du terroir local et régional tels que produits de bouche ou d'artisanat ainsi qu'à la promotion de sites, marchés et attractions, du patrimoine et du folklore propres à ce terroir; 7° abris de camping : l'abris mobile ou l'abris fixe au sens de l'article 2, 15° et 19° du décret.