Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Alimentair
Dyscrasie
Evalueren van gezondheids- en sociale zorgbehoeften
Gestoorde gezondheid
Hypochondrie
Idiosyncrasie
Luchtwegobstructie door voeding
Met betrekking tot de voeding
Met betrekking tot de voeding van de weefsels
Monitoring van voeding
Neventerm
Ontzegging van voeding aan oudere persoon
Overdreven bezorgdheid om de eigen gezondheid
Trofisch
Vermoeidheidssyndroom

Vertaling van "voeding en gezondheid " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE


trofisch | met betrekking tot de voeding van de weefsels

trophique | qui se rapporte à la nutrition des organes et des tissus


idiosyncrasie | aangeboren overgevoeligheid voor bepaalde voedings- en geneesmiddelen

idiosyncrasie | disposition personnelle à réagir aux agents extérieurs


evalueren van gezondheids- en sociale zorgbehoeften

évaluation des besoins de soins de santé et sociaux


Omschrijving: Er komen aanzienlijke culturele verschillen voor bij de presentatie van deze stoornis en er komen twee hoofdvormen voor, met aanzienlijke overlap. Bij de ene vorm is het belangrijkste kenmerk een klacht over toegenomen vermoeidheid na geestelijke inspanning, dikwijls samengaand met enige afname in het efficiënt verrichten van de dagelijkse beroepsarbeid. De geestelijke vermoeibaarheid wordt op typerende wijze beschreven als een zich op onaangename wijze opdringen van verwarrende associaties of herinneringen, moeite met concentreren en algemeen inefficiënt denken. Bij de andere vorm ligt de nadruk op gevoelens van lichamelijke of fysieke zwakte en uitputting na slechts minimale inspanning, samengaand met een gevoel van spierkra ...[+++]

Définition: Il existe des variations culturelles importantes dans les manifestations de ce trouble, qui comporte deux types essentiels, ayant de nombreux points communs. Dans le premier type, la caractéristique essentielle est une plainte concernant une fatigue accrue après des efforts mentaux, souvent associée à une certaine diminution des performances professionnelles et des capacités à faire face aux tâches quotidiennes. La fatigabilité mentale est décrite typiquement comme une distractibilité due à une intrusion désagréable d'associations et de souvenirs, une difficulté de concentration ou une pensée globalement inefficace. Dans le d ...[+++]


dyscrasie | gestoorde gezondheid

dyscrasie | perturbation des phénomènes de coagulation sanguine


hypochondrie | overdreven bezorgdheid om de eigen gezondheid

hypocondrie | anxieté excessive (à propos de sa santé)






IN-CONTEXT TRANSLATIONS
BRASSEUR Daniel* (voeding in de pediatrie – ULB) DESTAIN Jacqueline* (industriële microbiologie, technologie – FUSAGx) FONDU Michel* (chemie, additieven, contaminanten – ULB) GOSSET Christiane* (volksgezondheid – ULg) HUYGHEBAERT André * (chemie, technologie – UGent) KOLANOWSKI Jaroslaw* (fysiologie en fysiopathologie van de voeding; fysiopathologie van obesitas, van het metabool syndroom en van diabetes type 2 – UCL) MAGHUIN-ROGISTER Guy* (residuen en contaminanten, stabiliteit van vetzuren – ULg) MELIN Pierrette* (medische microbiologie – ULg) NEVE Jean* (therapeutische chemie en voedingswetenschappen – ULB) NOIRFALIS(S)E Alfred* (toxicologie, bromatologie – ULg) (verslaggever) PAQUOT Michel* (chemie, technologie – FUSAGx) PUSSEMIER Luc* ...[+++]

BRASSEUR Daniel* (nutrition pédiatrique - ULB) DESTAIN Jacqueline* (microbiologie industrielle, technologie – FUSAGx) FONDU Michel* (chimie, additifs, contaminants – ULB) GOSSET Christiane* (santé publique – ULg) HUYGHEBAERT André* (chimie, technologie - UGent) KOLANOWSKI Jaroslaw* (physiologie et physiopathologie de l’alimentation; physiopathologie de l’obésité, du syndrome métabolique et du diabète de type 2 – UCL) MAGHUIN-ROGISTER Guy* (résidus et contaminants, stabilité des acides gras – ULg) MELIN Pierrette* (microbiologie médicale – ULg) NEVE Jean* (chimie thérapeutique et sciences nutritionnelles – ULB) NOIRFALIS(S)E Alfred* (toxicologie, bromatologie – ULg) (rapporteur) PAQUOT Michel* (chimie, technologie – FUSAGx) PUSSEMIER Luc* ( ...[+++]


DE BACKER Guy* preventieve geneeskunde, UGent volksgezondheid, epidemiologie DE HENAUW Stefaan* voeding en volksgezondheid UGent DELZENNE Nathalie* voeding, toxicologie UCL HUYGHEBAERT André* chemie, technologie UGent MAGHUIN-ROGISTER Guy * levensmiddelenanalyse ULg PAQUOT Nicolas* geneeskunde, academische en ULg wetenschappelijke relaties PUSSEMIER Luc* residuen en contaminanten, chemische CODA risico’s VAN CAMP John* nutritionele waarde van UGent levensmiddelen, voeding en gezondheid VANSANT Greet* voeding en gezondheid K.U.Leuven

DE BACKER Guy* Médecine préventive, santé publique et UGent épidémiologie DE HENAUW Stefaan* Nutrition et santé publique UGent DELZENNE Nathalie* Nutrition et toxicologie UCL HUYGHEBAERT André* Chimie et technologie UGent MAGHUIN-ROGISTER Guy * sciences des denrées alimentaires ULg PAQUOT Nicolas* Médecine, Relations académiques et ULg scientifiques PUSSEMIER Luc* Résidus et contaminants, risques CERVA chimiques VAN CAMP John* Valeur nutritionnelle des aliments, UGent alimentation et santé VANSANT Greet* Alimentation et santé K.U.Leuven


PAQUOT Nicolas * Voeding, metabole en endocriene systemen ULg PUSSEMIER Luc * Residuen en contaminanten, chemische CODA risico’s SCIPPO Marie-Louise * Residuen en contaminanten, stabiliteit van ULg vetzuren VAN CAMP John * Nutritionele waarde van levensmiddelen, UGent voeding en gezondheid VANSANT Greet * Voeding en gezondheid KULeuven

PAQUOT Nicolas * Nutrition, systèmes métabolique et ULg endocrinien PUSSEMIER Luc * Résidus et contaminants, risques chimiques CERVA SCIPPO Marie-Louise * Résidus et contaminants, stabilité des acides ULg gras VAN CAMP John * Valeur nutritionnelle des aliments, UGent alimentation et santé VANSANT Greet * Alimentation et santé KULeuven


BRASSEUR Daniel* (voeding in de pediatrie – ULB) CARPENTIER Yvon* (voeding, pathologische biochemie – ULB) DE HENAUW Stefaan* (public health nutrition – UGent) DELZENNE Nathalie* (voeding, toxicologie – UCL) KOLANOWSKI Jaroslaw* (fysiologie en fysiopathologie van de voeding, fysiopathologie van obesitas, van het metabool syndroom en van diabetes type 2 – UCL) MOZIN Marie-Josée (voeding in de pediatrie – ULB) NEVE Jean* (therapeutische chemie en voedingswetenschappen – ULB) NOIRFALIS(S)E Alfred* (toxicologie, bromatologie – ULg) RIGO Jacques* (voeding in de pediatrie – ULg) VANDERPAS Jean (klinische biologie – klinische expertise sporenelementen – WIV) VANSANT Greet* (voeding en gezondheid ...[+++]

BRASSEUR Daniel* (nutrition pédiatrique – ULB) CARPENTIER Yvon* (nutrition, biochimie pathologique – ULB) DE HENAUW Stefaan* (public health nutrition – UGent) DELZENNE Nathalie* (nutrition, toxicologie – UCL) KOLANOWSKI Jaroslaw* (physiologie et physiopathologie de l’alimentation; physiopathologie de l’obésité, du syndrome métabolique et du diabète de type 2 – UCL) MOZIN Marie-Josée (nutrition pédiatrique – ULB) NEVE Jean* (chimie thérapeutique et sciences nutritionnelles – ULB) NOIRFALIS(S)E Alfred* (toxicologie, bromatologie – ULg) RIGO Jacques* (nutrition pédiatrique – ULg) VANDERPAS Jean (biologie clinique – expertise clinique éléme ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
(voeding in de pediatrie – ULB) (voeding, pathologische biochemie – ULB) (voeding, toxicologie – UCL) (scheikunde, additieven, contaminanten – ULB) (verslaggever) (scheikunde, technologie – UGent) (voedingswetenschappen – ULB) (toxicologie, bromatologie – ULg) (scheikunde, technologie – FUSAGx) (voeding van de sporter – ULB) (voeding in de pediatrie – ULg) (voeding en gezondheid – KUL)

(nutrition pédiatrique – ULB) (nutrition, biochimie pathologique – ULB) (nutrition, toxicologie – UCL) (chimie, additifs, contaminants – ULB) (rapporteur) (chimie, technologie – UGent) (sciences nutritionnelles – ULB) (toxicologie, bromatologie – ULg) (chimie, technologie – FUSAGx) (nutrition du sportif – ULB) (nutrition pédiatrique – ULg) (nutrition et santé – KUL)


Professor Serge Hercberg sprak de aanwezigen toe over het plan inzake voeding en gezondheid van Frankrijk, het equivalent van het Belgische Nationaal Plan Voeding en Gezondheid.

Le Professeur Serge Hercberg a entretenu les participants du plan français en matière de nutrition et de santé, l’équivalent du Plan National Nutrition et Santé en Belgique.


In het kader van haar missie “gezondheid brengen via voeding naar zoveel mogelijk mensen”, heeft Danone 5 engagementen vastgelegd in haar handvest “Voeding en Gezondheid”:

Dans le cadre de sa mission « apporter la santé par l’alimentation au plus grand nombre », Danone a pris 5 engagements inscrits dans sa charte de gouvernance « Alimentation, Nutrition & Santé » :


BRASSEUR Daniel* (voeding in de pediatrie – ULB) DESTAIN Jacqueline* (industriële microbiologie, technologie – FUSAGx) FONDU Michel* (chemie, additieven, contaminanten – ULB) KOLANOWSKI Jaroslaw* (fysiologie et fysiopathologie van de voeding ; fysiopathologie van obesitas, van het metabool syndroom en van diabetes type 2 – UCL) MAGHUIN-ROGISTER Guy* (residuen en contaminanten, stabiliteit van vetzuren – ULg) NOIRFALIS(S)E Alfred* (toxicologie, bromatologie – ULg) PUSSEMIER Luc* (residuen en contaminanten, chemische risico’s – CODA) RIGO Jacques* (voeding in de pediatrie – Ulg) SCIPPO Marie-Louise* (residuen en contaminanten, stabliliteit van vetzuren – ULg) VAN LOCO Joris (chemie, contaminanten – WIV) VANSANT Greet* ( ...[+++]

BRASSEUR Daniel* (nutrition pédiatrique – ULB) DESTAIN Jacqueline* (microbiologie industrielle, technologie – FUSAGx) FONDU Michel* (chimie, additifs, contaminants – ULB) KOLANOWSKI Jaroslaw* (physiologie et physiopathologie de l’alimentation ; physiopathologie de l’obésité, du syndrome métabolique et du diabète de type 2 – UCL) MAGHUIN-ROGISTER Guy* (résidus et contaminants, stabilité des acides gras – ULg) NOIRFALIS(S)E Alfred* (toxicologie, bromatologie – ULg) PUSSEMIER Luc* (résidus et contaminants, risques chimiques – CERVA) RIGO Jacques* (nutrition pédiatrique – ULg) SCIPPO Marie-Louise* (résidus et contaminants, stabilité des aci ...[+++]


Danone - In het kader van zijn engagement op het vlak van sociale verantwoordelijkheid en in het kader van het Handvest Voeding en Gezondheid, initieerde Danone in België het educatief programma “Spring in het rond, eet gezond!”.

Danone - Dans le cadre de ses engagements de responsabilité sociétale et de sa «Charte de Gouvernance Alimentation, Nutrition & Santé», Danone a initié le programme éducatif «Bon appétit, bouge ta santé!» en Belgique.


“Spring in het rond, eet gezond!” is een sociaal initiatief dat past binnen de engagementen van Danone zoals vermeld in het “Handvest Voeding en Gezondheid”.

« Bon appétit, bouge ta santé ! » est une initiative sociétale qui s’inscrit dans les engagements de Danone tels que repris dans la «Charte de gouvernance Alimentation, Nutrition Santé».




Anderen hebben gezocht naar : neventerm     alimentair     dyscrasie     gestoorde gezondheid     hypochondrie     idiosyncrasie     luchtwegobstructie door voeding     met betrekking tot de voeding     monitoring van voeding     trofisch     voeding en gezondheid     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'voeding en gezondheid' ->

Date index: 2023-01-07
w