Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Vertaling van "triglyceridemie " (Nederlands → Frans) :

In een tweede stap dragen de VLDL eveneens bij tot de postprandiale verhoging van de triglyceridemie. Dit verschijnsel zou kunnen voortvloeien uit een toegenomen halfwaardetijd van de VLDL in het plasma, toe te schrijven aan de competitie tussen VLDL en de chylomicronen voor het lipoproteïne-lipase (Williams, 1997 ; Roche, 1999).

Dans un deuxième temps, les VLDL contribuent également à l’élévation postprandiale de la triglycéridémie; ce phénomène pourrait résulter d’une augmentation de la demi-vie des VLDL plasmatiques, liée à la compétition entre VLDL et chylomicrons pour la lipoprotéine lipase (Williams, 1997 ; Roche, 1999).


In dat opzicht wordt er voorgesteld om, wanneer men aanraadt om de inname van verzadigde vetzuren te beperken, een geschikte verhouding tussen meervoudig onverzadigde n-3- (of ω-3) en n-6- (of ω- 6) vetzuren te behouden; de postprandiale triglyceridemie wordt immers beperkt als de inname van meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren (DHA, EPA) hoger ligt (Sanders et al., 1997).

A cet égard, il est suggéré, lorsque l’on conseille de réduire l’apport en acides gras saturés, de maintenir un rapport entre acides gras polyinsaturés n-3 (ou ω-3) et n-6 (ou ω-6) approprié ; la triglycéridémie postprandiale est en effet réduite si l’apport en acides gras polyinsaturés n-3 (DHA, EPA) est plus important (Sanders et al., 1997).


Het is interessant te zien dat de wijziging van het cholesterolgehalte in melk eveneens invloed zou kunnen uitoefenen op de triglyceridemie. Bij gezonde vrijwilligers levert de consumptie van standaard- of gewijzigde melk respectievelijk 428 en 248 mg cholesterol/dag op zonder wijziging van de hoeveelheid en de verhouding van de ingenomen vetzuren met als gevolg een significante vermindering van de VLDL-triglyceriden (Jacques et al., 1999).

De manière intéressante, il semblerait que la modification du contenu en cholestérol du lait pourrait également avoir un impact sur la triglycéridémie : chez des volontaires sains, la consommation de lait standard et de lait modifié apportent, respectivement, 428 et 248 mg cholestérol/jour sans modifier la quantité et la proportion des acides gras ingérés, avec pour conséquence une réduction significative des triglycérides-VLDL (Jacques et al., 1999).




Anderen hebben gezocht naar : triglyceridemie     postprandiale triglyceridemie     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'triglyceridemie' ->

Date index: 2024-09-23
w