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Schaal- en weekdieren
Schaaldieren uit blik
Vergiftiging door overige vis en schaaldieren

Traduction de «schaaldieren en weekdieren » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Voor ‘gekookte schaaldieren’, ‘gekookte weekdieren’ en ‘diverse weekdieren’ is het niet zinvol om zowel analysen uit te voeren voor fecale E. coli als voor E. coli.

Pour les ‘Crustacés cuits’, ‘Mollusques cuits’ et ‘Mollusques divers’ il n’est pas opportun d’effectuer à la fois des analyses pour E. coli fécaux et E. coli.


De in dit punt vermelde producten van gekookte en gekoelde schaaldieren en weekdieren zouden moeten verplaatst worden naar punt 10°.

Les produits de crustacés et mollusques cuits et réfrigérés mentionnés sous ce point devraient être déplacés au point 10°.


Tabel 2 : Bron van voor loodgehalten gebruikte gegevens Product Bron voor « Umicore » zones Bron voor de rest van België Fruit (norm 100) SCOOP tabel 4.28 SCOOP tabel 4.28 Aardbeien (norm 200) FAVV ( « Umicore » zones) FAVV - Monitoring (2002) Groenten (norm 100) FAVV (« Umicore » zones) SCOOP tabel 4.28 Groenten (norm 300) FAVV ( « Umicore » zones) SCOOP tabel 4.28 Aardappelen FAVV (zone 1 tot 5 – « Umicore ») SCOOP tabel 4.28 Graanmeel Geen gegevens Geen gegevens Rund, vlees FAVV (zone 1 tot 5 – « Umicore ») FAVV (zone 5) Rund, nieren FAVV (zone 1 tot 5 – « Umicore ») FAVV (zone 5) Rund, lever FAVV (zone 1 tot 5 – « Umicore ») FAVV (zo ...[+++]

Tableau 2 : Source des données utilisées pour les teneurs en plomb Denrée Source pour les zones « Umicore » Source pour le reste de la Belgique Fruits (norme 100) SCOOP tableau 4.28 SCOOP tableau 4.28 Fraises (norme 200) AFSCA (zones « Umicore ») AFSCA - Monitoring (2002) Légumes (norme 100) AFSCA (zones « Umicore ») SCOOP tableau 4.28 Légumes (norme 300) AFSCA (zones « Umicore ») SCOOP tableau 4.28 Pommes de terre AFSCA (zone 1 à 5 – « Umicore ») SCOOP tableau 4.28 Farine de céréales Pas de données Pas de données Bovin, viande AFSCA (zone 1 à 5 – « Umicore ») AFSCA (zone 5) Bovin, reins AFSCA (zone 1 à 5 – « Umicore ») AFSCA (zone 5) Bovin, foie AFSCA (zone 1 à 5 – « Umicore ») AFSCA (zone 5) Poisson de mer Pas de données Pas de données Po ...[+++]


(g/d) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Appelen en peren (norm 50) 51,3 0,005 0,26 1,80 0,43 Aardbeien (norm 50) 5,3 0,001 0,01 0,04 0,01 Groenten (norm 50) 128,5 0,0105 1,35 9,44 2,25 Groenten (norm 100) 28 0,044 1,23 8,62 2,05 Groenten (norm 200) 28,5 0,045 1,28 8,98 2,14 Aardappelen 240,8 0,0385 9,27 64,90 15,45 Graanmeel 175,8 0,023 4,04 28,30 6,74 Rund, vlees 63,3 0,01 0,63 4,43 1,06 Rund, nieren 0,2 1,54 0,31 2,16 0,51 Rund, lever 0,4 0,36 0,14 1,01 0,24 Zeevis 31,3 NB NB NB NB Zoetwatervis 2,6 0,005 0,01 0,09 0,02 Schaaldieren, tweekleppige weekdieren,cephalopoden 12,1 0,136 1,65 11,52 2,74

(g/j) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Pommes et poires (norme 50) 51,3 0,005 0,26 1,80 0,43 Fraises (norme 50) 5,3 0,001 0,01 0,04 0,01 Légumes (norme 50) 128,5 0,0105 1,35 9,44 2,25 Légumes (norme 100) 28 0,044 1,23 8,62 2,05 Légumes (norme 200) 28,5 0,045 1,28 8,98 2,14 Pommes de terre 240,8 0,0385 9,27 64,90 15,45 Farine de céréales 175,8 0,023 4,04 28,30 6,74 Bovin, viande 63,3 0,01 0,63 4,43 1,06 Bovin, reins 0,2 1,54 0,31 2,16 0,51 Bovin, foie 0,4 0,36 0,14 1,01 0,24 Poisson de mer 31,3 ND ND ND ND Poisson d’eau douce 2,6 0,005 0,01 0,09 0,02 Crustacés, bivalves, céphalopodes 12,1 0,136 1,65 11,52 2,74 Lait 289,3 0,0004 0,12 0 ...[+++]


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Tabel 14: Raming van de ingenomen hoeveelheid cadmium en van het bereikte percentage van de tijdelijk te verdragen dosis per week voor België – gemiddelde gegevens over de consumptie van levensmiddelen in België (niet-officiële gegevens) Ingenomen Geconsumeerde Cd-gehalte in Ingenomen dosis per Product hoeveelheid product dosis per dag week % PTWI (g/d) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Appelen en peren (norm 50) 82 0,005 0,41 2,87 0,68 Aardbeien (norm 50) 9 0,001 0,01 0,06 0,02 Groenten (norm 50) 87,5 0,0105 0,92 6,43 1,53 Groenten (norm 100) 36,5 0,044 1,61 11,24 2,68 Groenten (norm 200) 40 0,045 1,80 12,60 3,00 Aardappelen 234 0,0385 9,01 63,06 15,02 Graanmeel 166 0,023 3,82 26,73 6,36 Rund, vlees 42 0,01 0,42 2,94 0,70 Rund, nieren N ...[+++]

(g/j) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Pommes et poires (norme 50) 82 0,005 0,41 2,87 0,68 Fraises (norme 50) 9 0,001 0,01 0,06 0,02 Légumes (norme 50) 87,5 0,0105 0,92 6,43 1,53 Légumes (norme 100) 36,5 0,044 1,61 11,24 2,68 Légumes (norme 200) 40 0,045 1,80 12,60 3,00 Pommes de terre 234 0,0385 9,01 63,06 15,02 Farine de céréales 166 0,023 3,82 26,73 6,36 Bovin, viande 42 0,01 0,42 2,94 0,70 Bovin, reins ND 1,54 ND ND ND Bovin, foie ND 0,36 ND ND ND Poisson de mer ND ND ND ND ND Poisson d’eau douce ND 0,005 ND ND ND Crustacés, bivalves, céphalopodes ND 0,136 ND ND ND Lait 200 0,0004 0,08 0,56 0,13 Total Belgique 18,07 126,47 30,12


(g/j) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Fruit (norm 100) 51,3 0,052 2,67 18,67 1,24 Aardbeien (norm 200) 5,3 0,02 0,11 0,74 0,05 Groenten (norm 100) 118,7 0,044 5,22 36,56 2,44 Groenten (norm 300) 66,3 0,02 1,33 9,28 0,62 Aardappelen 240,8 0,02 4,82 33,71 2,25 Graanmeel 175,8 NB NB NB NB Rund, vlees 63,3 0,013 0,82 5,76 0,38 Rund, nieren 0,2 0,27 0,05 0,38 0,03 Rund, lever 0,4 0,17 0,07 0,48 0,03 Zeevis 31,3 NB NB NB NB Zoetwatervis 2,6 0,04 NB NB NB Schaaldieren, tweekleppige weekdieren, cephalopoden 12,1 NB NB NB NB

(g/j) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Fruits (norme 100) 51,3 0,052 2,67 18,67 1,24 Fraises (norme 200) 5,3 0,02 0,11 0,74 0,05 Légumes (norme 100) 118,7 0,044 5,22 36,56 2,44 Légumes (norme 300) 66,3 0,02 1,33 9,28 0,62 Pommes de terre 240,8 0,02 4,82 33,71 2,25 Farine de céréales 175,8 ND ND ND ND Bovin, viande 63,3 0,013 0,82 5,76 0,38 Bovin, reins 0,2 0,27 0,05 0,38 0,03 Bovin, foie 0,4 0,17 0,07 0,48 0,03 Poisson de mer 31,3 ND ND ND ND Poisson d’eau douce 2,6 0,04 ND ND ND Crustacés, bivalves, céphalopodes 12,1 ND ND ND ND Lait 289,3 0,004 1,16 8,10 0,54 Total zone 1 (autour d’Overpelt et de Balen) 16,24 113,69 7,58 Exposition ...[+++]


(g/d) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Fruit (norm 100) 51,3 0,052 2,67 18,67 1,24 Aardbeien (norm 200) 5,3 0,01 0,05 0,37 0,02 Groenten (norm 100) 118,7 0,04 4,75 33,24 2,22 Groenten (norm 300) 66,3 0,051 3,38 23,67 1,58 Aardappelen 240,8 0,051 12,28 85,97 5,73 Graanmeel 175,8 NB NB NB NB Rund, vlees 63,3 0,01 0,63 4,43 0,30 Rund, nieren 0,2 0,23 0,05 0,32 0,02 Rund, lever 0,4 0,17 0,07 0,48 0,03 Zeevis 31,3 NB NB NB NB Zoetwatervis 2,6 0,04 NB NB NB Schaaldieren, tweekleppige weekdieren, cephalopoden 12,1 NB NB NB NB

(g/j) (µg/g) (µg) (µg) (1) (2) (3) (4) (5) Fruits (norme 100) 51,3 0,052 2,67 18,67 1,24 Fraises (norme 200) 5,3 0,01 0,05 0,37 0,02 Légumes (norme 100) 118,7 0,04 4,75 33,24 2,22 Légumes (norme 300) 66,3 0,051 3,38 23,67 1,58 Pommes de terre 240,8 0,051 12,28 85,97 5,73 Farine de céréales 175,8 ND ND ND ND Bovin, viande 63,3 0,01 0,63 4,43 0,30 Bovin, reins 0,2 0,23 0,05 0,32 0,02 Bovin, foie 0,4 0,17 0,07 0,48 0,03 Poisson de mer 31,3 ND ND ND ND Poisson d’eau douce 2,6 0,04 ND ND ND Crustacés, bivalves, céphalopodes 12,1 ND ND ND ND Lait 289,3 0,004 1,16 8,10 0,54 Total Belgique 25,03 175,24 11,68


Deze verplichte etikettering betreft glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, aardnoten, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaden, zwaveldioxide en sulfieten, lupine en weekdieren (K.B. 13.09.1999, K.B. 05.11.2008, Europese richtlijnen 2003/89/EG, 2006/142/EG en 2007/68/EG). De vermelding van de aanwezigheid van een eventueel allergiserend product is een werkelijke vooruitgang voor iedereen die aan voedselallergie lijdt.

Cet étiquetage obligatoire concerne : les céréales contenant du gluten, les crustacés, les œufs, les poissons, l’arachide, le soja, le lait, les fruits à coque, le céleri, la moutarde, les graines de sésame, l’anhydride sulfureux et sulfites, le lupin et les mollusques (A.R. 13.09.1999, A.R. 05.11.2008, Directives européennes 2003/89/CE, 2006/142/CE et 2007/68/CE) L’indication de la présence d’un éventuel produit allergisant est un réel progrès pour tous ceux qui souffrent d’allergie alimentaire.




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