Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Vertaling van "oxalaatgehalte " (Nederlands → Frans) :

Het totale oxalaatgehalte in levensmiddelen bestaat uit een hoeveelheid oplosbaar oxalaat en een hoeveelheid niet oplosbaar oxalaat.

La teneur totale en oxalate dans les produits alimentaires se compose d’une quantité d’oxalate soluble et d’une quantité d’oxalate insoluble.


8,9 Andere bronnen vermelden dat het oxalaatgehalte in de rabarberbladeren en stengel gelijkaardig is.

8,9 D’autres sources indiquent que la teneur en oxalate des feuilles de rhubarbe et des tiges est similaire.


In het bijzonder voor personen die leiden aan hyperoxaluria en/of gemakkelijk nierstenen vormen, wordt aangeraden de consumptie van producten die een hoog oxaalzuur/oxalaatgehalte bevatten, te vermijden.

Il est tout particulièrement recommandé aux personnes qui souffrent d’hyperoxalurie et/ou qui forment facilement des calculs rénaux, d’éviter la consommation de produits à haute teneur en acide oxalique/oxalate.


De occasionele consumptie van voedingsmiddelen die een hoog oxaalzuur/oxalaatgehalte hebben als bestanddeel van een gemengde voeding, stelt geen gezondheidsproblemen.

La consommation occasionnelle, dans une alimentation variée, de produits alimentaires à forte teneur en acide oxalique/oxalate, ne pose pas de problèmes de santé.


De bereidingswijze kan een invloed hebben op het oxalaatgehalte in groenten, maar er zijn geen indicaties dat verhitten een invloed kan hebben op het gehalte aan de anthraquinonen aanwezig in de rabarberbladeren.

Le mode de préparation peut avoir une influence sur la teneur des légumes en oxalate, mais il n’a pas été prouvé que la cuisson pouvait jouer un rôle sur la teneur des feuilles de rhubarbe en anthraquinones.


8,12 Een studie uitgevoerd op negen types groenten toonde aan dat koken het gehalte aan oplosbaar oxalaat aanzienlijk zal reduceren (30-87 %) en dat het meer effectief is dan stomen (5-53 %) en bakken (enkel uitgevoerd voor aardappelen, geen vermindering van het oxalaatgehalte).

8,12 Une étude réalisée sur neuf types de légumes a montré que la cuisson à l’eau réduit considérablement la teneur en oxalate soluble (30-87 %) et est plus efficace que la cuisson à la vapeur (5-53 %) et que rissoler (étude uniquement réalisée avec les pommes de terre, n’induit pas de diminution de la teneur en oxalate).




Anderen hebben gezocht naar : totale oxalaatgehalte     oxalaatgehalte     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'oxalaatgehalte' ->

Date index: 2021-04-10
w