Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Basaal
Base
Met betrekking tot een stof die zout vormt
Stof die zout vormt
Verdrinking in zout water
Warmte-uitputting door gebrek aan zout
Witte bonen in tomatensaus uit blik met verminderd zout
Zout
Zoute krakelingen

Traduction de «nvgp het zout » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
basaal | met betrekking tot een stof die zout vormt

1) basal - 2) basique | 1) qui concerne la base d'un organe - 2) se rapportant à une base


base | stof die zout vormt

1) base - 2) base | 1) partie inférieure d'un organe - 2) base | alcalin








witte bonen in tomatensaus uit blik met verminderd zout

haricots blancs à la sauce tomate à teneur en sel réduite en boite


warmte-uitputting door gebrek aan zout (en water)

Prostration due à la chaleur avec perte de sel (et d'eau)
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Om ziekten als obesitas, diabetes type 2, bepaalde kankers, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en hart- en vaataandoeningen te voorkomen, wil het NVGP het zout in onze voeding beperken. Daarnaast moeten we gezonde voedingsgewoonten aankweken: voldoende fruit en groenten eten (minstens 400 gram per dag), weinig rood vlees eten, kiezen voor vette vis zoals zalm en sardienen, veel zetmelen (volkorenbrood, aardappelen, rijst, …) en peulvruchten (linzen, bonen, erwten, …) eten, afwisseling brengen in plantaardige oliën (koolzaad, soja, olijf, …) en het gebruik van suikers en gesuikerde producten (gesuikerde dranken, snoep) beperken. Ten slotte ...[+++]

Dans le cadre de la prévention des maladies comme l’obésité, le diabète de type 2, certains cancers, l’hypertension, l’hypercholestérolémie et les maladies cardio-vasculaires, le PNNS recommande outre la réduction du sel dans notre alimentation, de veiller à avoir de bonnes habitudes alimentaires, à savoir de consommer suffisamment de fruits et de légumes (au moins 400 grammes par jour), de manger peu de viande rouge, de privilégier les poissons gras comme le saumon, les sardines, de manger beaucoup de féculents (pain complet, pomme de terre, riz…) et de légumineuses (lentilles, haricots, pois…), de varier les huiles végétales (colza, so ...[+++]


Dit laatste punt is een van de prioriteiten van het NVGP aangezien uit het voedingsonderzoek blijkt dat zelfs met de toepassing sinds 1985 van een reglementering over het zoutgehalte in brood (.WORD), zonder rekening te houden met het zout dat iedereen zelf toevoegt, 80% van de Belgische bevolking dagelijks meer dan 6 gram zout inneemt. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een zoutconsumptie van maximum 5 g per dag aan.

Ce dernier point constitue une des priorités du PNNS puisque l’enquête alimentaire montre que, même avec l’application depuis 1985 d'une réglementation sur la teneur en sel dans le pain (.WORD), sans tenir compte du sel ajouté par l’individu, 80% de la population belge consomme quotidiennement plus de 6 grammes de sel, soit plus que ce que recommande l’Organisation Mondiale de la Santé (Maximum 5 g par jour).


Met het oog op het verkrijgen van nauwkeuriger cijfers over de zoutconsumptie bij de Belgische bevolking, heeft het NVGP bij het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid een studie besteld over het zoutverbruik gedurende 24u waarbij men zich baseert op urineanalyses van een representatief deel van de bevolking. De resultaten hiervan bevestigen de ramingen en tonen aan dat mannen dagelijks gemiddeld 11,64 gram en vrouwen 9,27 gram zout consumeren.

Une nouvelle étude réalisée en 2009 par l’ISP à la demande du PNNS, se basant cette fois sur des analyses d’urine d’une population représentative, a confirmé que les Belges figurent parmi les plus grands consommateurs de sel en Europe : en moyenne, les hommes consomment quotidiennement 11,64 grammes de sel, et les femmes 9,27 grammes.


Het voorstel van het NVGP om jodiumhoudend zout voor de fabricage van brood te gebruiken is gegrond.

La proposition du PNNS d’utiliser le sel iodé pour la fabrication du pain est parfaitement fondée.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
2. Naast het gebruik van jodiumhoudend zout in de bakkerij dient in het kader van het NVGP de consumptie van jodiumrijke voedingsmiddelen te worden aangemoedigd (vooral zeevis, schelp- en schaaldieren).

2. En dehors de l’utilisation du sel iodé en boulangerie, la consommation des denrées alimentaires riches en iode (surtout des poissons de mer, des crustacés et des mollusques) devrait être encouragée dans le cadre du PNNS.


1. Het huidig project van het NVGP dat een selectieve (beperkt tot het gebruik van jodiumhoudend zout bij de fabricage van brood) en progressieve (om de mogelijke risico’s te wijten aan een plotse verhoging van de jodiuminname te vermijden) aanpak voorstelt, is goed gestructureerd en wetenschappelijk onderbouwd.

1. Le présent projet du PNNS qui prévoit une approche sélective (puisque limitée à l’utilisation du sel iodé lors de la fabrication du pain) et progressive (afin d’éviter les risques potentiellement liés à une augmentation brusque de l’apport iodé) est bien structuré et scientifiquement fondé.




D'autres ont cherché : basaal     stof die zout vormt     verdrinking in zout water     zoute krakelingen     nvgp het zout     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'nvgp het zout' ->

Date index: 2021-10-04
w