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Traduction de «microbiology » (Néerlandais → Français) :

“Lage concentraties” worden hierbij omschreven als concentraties die resulteren in minder dan 10 kolonies, geteld op ten minste 1 petriplaat, wat normaal gezien overeenkomt met minder dan 100 of 1000 kve/g of kve/ml product (zie norm ISO 7218: Microbiology of food and animal feeding stuffs – General rule for microbiological examinations).

Dans ce contexte, les “faibles concentrations” sont définies comme des concentrations résultant en moins de 10 colonies, dénombrées sur au moins 1 boîte de Pétri, ce qui correspond normalement à moins de 100 ou 1000 ufc/g ou ufc/ml de produit (voir la norme ISO 7218: Microbiology of food and animal feeding stuffs – General rule for microbiological examinations).


Dit is tevens proefondervindelijk aangetoond op basis van de intralaboratoriumreproduceerbaarheid naar aanleiding van de ontwikkeling van de technische specificatie ISO TS 19036 (Microbiology of food and animal feeding stuffs — Guide on estimation of measurement uncertainty for quantitative determinations).

Ceci a également été démontré expérimentalement sur base de la reproductibilité intralaboratoire à l’occasion du développement de la norme ISO TS 19036 (Microbiology of food and animal feeding stuffs – Guide on estimation of measurment uncertainty for quantitative determinations).


2000. Guidelines for the microbiological quality of treated wastewater used in agriculture : recommendations for revising WHO guidelines.

Guidelines for the microbiological quality of treated wastewater used in agriculture : recommendations for revising WHO guidelines.


- Guidance Document on Listeria monocytogenes shelf-life studies for ready-to-eat foods, under Regulation (EC) No. 2073/2005 of 15 November 2005 on microbiological criteria for foodstuffs.

foods, under Regulation (EC) No. 2073/2005 of 15 November 2005 on microbiological criteria for foodstuffs.


De D-waarde (de decimale reductietijd (reductie van 1 log) van de microorganismen bij een bepaalde temperatuur) bedraagt voor sporen van proteolytische Clostridium botulinum van type B in volle melk (pH6,15) 0,3 minuten bij 115°C (International Commission on Microbiological Specifications for Foods 5, 1996).

La valeur D (temps nécessaire pour obtenir une réduction décimale (réduction de 1 log) des micro-organismes à une température déterminée) pour les spores de Clostridium botulinum protéolytique de type B dans le lait entier (pH 6,15) est 0.3 min à 115°C (International Commission on Microbiological Specifications for Foods 5, 1996).




In that case, it is necessary to obtain microbiological confirmation (culture and typing) about which carriers/disseminators and/or contaminated material are the source of the infections in order to target decontamination.

Dans ce cas, il est nécessaire pour cibler la décontamination d’obtenir une confirmation microbiologique (culture et typage) sur quels porteurs/disséminateurs et/ou matériel contaminé sont à l’origine du problème.


In order to assess the importance of MRSA, every healthcare facility should set up a continuous surveillance of MRSA based upon data from their microbiology laboratory, which can be completed by a continuous or periodical participation to the national surveillance of MRSA.

Afin d'évaluer l'importance de MRSA, chaque service de soins de santé devrait installer une surveillance continue de MRSA sur la base des données de leur laboratoire microbiologique, qui peuvent être complétées par une participation continue ou périodique à la surveillance nationale de MRSA.


MRSA management starts with adequate microbiological techniques.

3 Identification de MRSA et test de prédisposition à la résistance à l’oxacilline La prise en charge de MRSA débute par des techniques microbiologiques adéquates.


Montag et al (2010) hebben recent een pilotstudie met het Milliflex ® Rapid Microbiology Detection System (Millipore) op celculturen uitgevoerd.

Montag et al (2010) ont récemment conduits une étude pilote du Milliflex ® Rapid Microbiology Detection System (Millipore) sur des cultures cellulaires.




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Date index: 2024-05-13
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