Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Traduction de «haccp-systeem — hazard » (Néerlandais → Français) :

Ze moeten dus garanties over de gebruikte grondstoffen hebben en een plan invoeren om de gezondheidsrisico’s te controleren (HACCP-systeem — Hazard Analysis of Critical Control Points).

Il s’agit donc d’obtenir des garanties sur les matières premières utilisées et de mettre en place un plan permettant de contrôler les risques sanitaires (plan HACCP).


§ 2. Voor de veiligheid van levensmiddelen moet het autocontrolesysteem gebaseerd zijn op de volgende principes van het “Hazard analysis and critical control points-systeem” (HACCP-systeem): 1° het identificeren van elk gevaar dat voorkomen, geëlimineerd of tot een aanvaardbaar niveau gereduceerd moet worden; 2° het identificeren van de kritische controlepunten in het stadium of de stadia waarin controle essentieel is om een gevaar te voorkomen of te elimineren dan wel tot een aanvaardbaar niveau te reduceren; 3° het vaststellen van kritische grenswaarden voor de kritische controlepunten teneinde te kunnen bepalen wat al dan niet aanv ...[+++]

§ 2. Pour la sécurité des denrées alimentaires le système d'autocontrôle doit être basé sur les principes suivants du système de " Hazard analysis and critical control points" (système HACCP) : 1° l'identification de tout danger qu'il y a lieu d'éviter, d'éliminer ou de ramener à un


Interpretatie : het HACCP-systeem moet periodiek worden geverifieerd en het onderhoud en de verbetering van het HACCP-systeem moeten worden gegarandeerd.

Interprétation : une vérification périodique du système HACCP doit être réalisée et il faut en assurer l’entretien et l’amélioration.


Het inventariseren en evalueren van de gevaren, alsook de aanpassing van het HACCP-systeem, behoren echter niet tot de stap verificatie in een HACCP-systeem.

Cependant, inventorier et évaluer les dangers et adapter le système HACCP, sont des opérations qui ne relèvent pas de l’étape de vérification d’un système HACCP.


Interpretatie : Het jaarlijkse nazicht van het HACCP-systeem moet ervoor zorgen dat het HACCP-systeem wordt gecontroleerd, onderhouden en verbeterd.

Interprétation : La vérification annuelle du système HACCP doit assurer le contrôle, l’entretien et l’amélioration du système HACCP.


Het gedeelte ‘HACCP algemeen’ beschrijft de 12 stappen en 7 basisprincipes van het HACCP systeem.

La partie ‘HACCP général’ décrit les 12 étapes et 7 principes de base du système HACCP.


Is dit gedeelte informatief en dient het als basis voor het hoofdstuk “HACCP in de slagerij”, of dient de slager dit te volgen voor het opstellen van een eigen HACCP-systeem?

Cette partie est-elle purement informative et sert-elle de base au chapitre “HACCP en boucherie” ou est-ce que le boucher doit en tenir compte quand il met en place son propre système HACCP ?


Deze verdienen een herziening aan de hand van de voornaamste recentelijk gepubliceerde guidelines in de literatuur en van de HACCP-principes (Hazard Analysis Critical Control Points) om de risico's op besmetting en bacteriële proliferatie tijdens de bereiding, de opslag en de verdeling in de verzorgingseenheden te beperken.

Celles-ci mériteraient d’être révisées en s’inspirant des principaux guidelines publiés plus récemment dans la littérature et des principes de HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) pour réduire les risques de contamination et de prolifération bactérienne au cours de préparation, de stockage et de distribution au sein des unités de soins.


Rekening houdend met de soms ernstige gevolgen van latex allergieën, moeten de bedrijven, die gebruik maken van latexhandschoenen om de hygiëne van voedingsmiddelen te waarborgen, de potentiële gevaren in het kader van het HACCP-systeem analyseren en de geboden beheersopties selecteren.

Compte tenu des conséquences parfois sévères des allergies au latex, les entreprises qui recourent à l’usage de gants en latex à des fins d’hygiène des denrées alimentaires doivent analyser les dangers potentiels dans le cadre du système HACCP et sélectionner les options de maîtrise qui s’imposent.


HACCP = “Hazard Analysis - Critical Control Point” ofwel Gevarenanalyse – Kritische controlepunten.

HACCP = « Hazard Analysis - Critical Control Point » ou Analyse des dangers - Points critiques de contrôle pour leur maîtrise.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'haccp-systeem — hazard' ->

Date index: 2023-03-19
w