Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Traduction de «generatietijd » (Néerlandais → Français) :

Gezien bij 37°C geen lag-fase wordt verondersteld en de gemiddelde generatietijd 30 minuten betreft (er wordt aangenomen dat omwille van variatie tussen stammen zoals vastgesteld bij 23°C de minimum generatietijd 20 minuten betreft) dan betekent dit dat 30 minuten bij 37°C maximaal aanleiding geeft tot 1 à 2 vermenigvuldigingen.

Ainsi donc, 30 minutes à 37°C donnent lieu à maximum 1-2 multiplications.


22°C 26°C Lagfase (h) Generatietijd (h) Lagfase (h) Generatietijd (h)

22°C 26°C Phase de latence (h) Temps de génération (h) Phase de latence (h) Temps de génération (h)


De gemiddelde generatietijd in de studie van Nazarowec-White en Farber (1997) was 40 minuten (0,67h) bij 23°C en 4,98h bij 10°C. De lag-fase bij 10°C bedroeg gemiddeld 32,8h (met een minimum van 18,96h) en bij 23°C gemiddeld 2,76h (met een minimum van 1,76h).

Dans l'étude de Nazarowec- White et Farber (1997), le temps de génération moyen était de 40 minutes (0,67 h) à 23°C et de 4,98 h à 10°C. La phase de latence à 10°C était de 32,8h en moyenne (avec un minimum de 18,96h), et à 23°C elle était de 2,76 h en moyenne (avec un minimum de 1,76 h).


Met behulp van dit programma kan aan de hand van wiskundige modellen worden berekend wat de lagfase en de generatietijd is van een micro-organisme in functie van intrinsieke (producteigen) factoren (bijv. pH, wateractiviteit) en externe factoren (bijv. temperatuur).

Grâce à ce programme, on peut calculer, à partir de modèles mathématiques, la phase de latence et le temps de génération d’un micro-organisme en fonction de facteurs intrinsèques (propres au produit) (p.ex. le pH, l’activité de l’eau) et de facteurs externes (p.ex. la température).


met t de tijd, N het aantal micro-organismen aanwezig op t, N 0 het initieel aantal micro-organismen aanwezig tijdens de bewaring (overleving bakproces en/of nabesmetting), GT de generatietijd en L de lagfase.

où t représente le temps, N le nombre de micro-organismes présents à t, N 0 le nombre initial de micro-organismes présents pendant la conservation (survie à la cuisson et/ou re-contamination), GT le temps de génération et L la phase de latence.




D'autres ont cherché : gemiddelde generatietijd     lagfase generatietijd     generatietijd     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'generatietijd' ->

Date index: 2022-09-29
w