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Vertaling van "epa en dha anderzijds " (Nederlands → Frans) :

Normalerwijze worden in het beste geval amper 10 % van de aangevoerde essentiële vetzuren LA en LNA in de langketen derivaten respectievelijk AA enerzijds, EPA en DHA anderzijds omgezet.

Un maximum et souvent moins de 10 % de l’apport en acides gras essentiels LA et LNA sera transformé en dérivés à longue chaîne, respectivement AA d’une part et EPA, DHA d’autre part.


VOLLEDIG: bevat beide belangrijkste omega-3-vetzuren, EPA en DHA

COMPLET : contient les deux principaux acides gras oméga 3, l’EPA et le DHA


Door aanvoer van een zeer hoge dosis van de 2 voornaamste omega-3 vetzuren, EPA en DHA, draagt VISTA-Omega 3 ertoe bij om, op een natuurlijke wijze, het juiste evenwicht tussen de verschillende vetzuren terug te vinden, hetgeen absoluut onmisbaar is voor een optimaal functioneren van ons organisme.

En fournissant une dose très élevée des deux principaux acides gras oméga 3 (l’EPA et le DHA), VISTA-Omega 3 contribue de manière naturelle à retrouver un bon équilibre entre les différents acides gras, ce qui est absolument indispensable pour un assurer fonctionnement optimal de notre organisme.


Er blijft echter een onbekende wat de vraag betreft welke van de twee, de DHA of de EPA, het meest uitgesproken hypotriglyceridemiërend effect heeft (Froyland et al., 1997).

Une inconnue persiste néanmoins quant à savoir qui, du DHA ou du EPA, a l’effet hypotriglycéridémiant le plus marqué (Froyland et al., 1997).


In dat opzicht wordt er voorgesteld om, wanneer men aanraadt om de inname van verzadigde vetzuren te beperken, een geschikte verhouding tussen meervoudig onverzadigde n-3- (of ω-3) en n-6- (of ω- 6) vetzuren te behouden; de postprandiale triglyceridemie wordt immers beperkt als de inname van meervoudig onverzadigde n-3-vetzuren (DHA, EPA) hoger ligt (Sanders et al., 1997).

A cet égard, il est suggéré, lorsque l’on conseille de réduire l’apport en acides gras saturés, de maintenir un rapport entre acides gras polyinsaturés n-3 (ou ω-3) et n-6 (ou ω-6) approprié ; la triglycéridémie postprandiale est en effet réduite si l’apport en acides gras polyinsaturés n-3 (DHA, EPA) est plus important (Sanders et al., 1997).


Vette vis was het belangrijkste voor de inname van EPA, DPA en DHA, maar de inname was zeer laag.

Les poissons gras occupaient le premier rang en ce qui concerne l’ingestion d’EPA, DPA et DHA, mais leur consommation était très basse.


Vervolgens heeft hetzelfde Instituut de AREDS 2 studie ontwikkeld die de in de eerste studie bekomen resultaten verfijnt door de toevoeging van luteïne, zeaxanthine en omega-3 vetzuren DHA en EPA (uit visoliën) aan de oorspronkelijke formulering.

Par la suite, le même Institut a développé l’étude AREDS 2, qui affine les résultats obtenus au cours de l’étude initiale par l’ajout de lutéine, de zéaxanthine et d’acides gras oméga-3 DHA et EPA (issus d’huiles de poissons) à la formulation initiale.


AAA aromatic amino acids aromatische aminozuren ADH aanbevolen dagelijkse hoeveelheid AR average requirement gemiddelde behoefte ATP adenosinetrifosfaat BMI body mass index BMR basal metabolic rate basaal metabolisme CLA conjugated linoleic acid geconjugeerd linolzuur DHA docosahexaëenzuur ΔE energievoorraad EAZ essentieel aminozuur EI energie-inname EPA eicosapentaëenzuur EV energieverbruik FAD flavineadenine-dinucleotide FMN flavine-mononucleotide GTF glucose tolerance factor glucose tolerantie factor His histidine IE internationale eenheid IEI integrated energy index geïntegreerde energie-index Ile isoleucine LA linolzuur LDL low density lipoprotein lage dichtheid lipoproteïne Leu leucine lg lichaamsgewicht LNA alfa-linoleenzuur LOAEL lo ...[+++]

AAA aromatic amino acids acides aminés aromatiques AAE / AAI acide aminé essentiel / indispensable ADMR average daily metabolic rate AE apport énergétique AET apport énergétique total AJR apport journalier recommandé AR average requirement besoin moyen ATP adénosine triphosphate BMI body mass index BMR basal metabolic rate métabolisme basal (ou de base) CLA conjugated linoleic acid acide linoléique conjugué DE dépense énergétique DHA acide docosahexaénoïque ΔE réserve énergétique EPA acide eicosapentaénoïque ER équivalent rétinol ES énergie stockée FAD flavine adénine dinucléotide FMN flavine mononucléotide GTF glucose tolerance factor facteur de tolérace au glucose His histidine IEI integrated energy index indice énergétique intégré Ile is ...[+++]


1 capsule VISTA-Omega 3 bevat 1 g omega-3 vetzuren waarvan 450 mg DHA (docosahexoëenzuur) en 500 mg EPA (eicosapentaëenzuur).

1 capsule de VISTA-Omega 3 contient 1 g d’acides gras oméga 3, dont 450 mg de DHA (acide docosahexaénoïque) et 500 mg d’EPA (acide eicosapentaénoïque).


Bij de n-3 (of omega-3) vetzuren is de stammolecule het alfa-linoleenzuur (C18:3) (LNA). Hieruit worden de langketen derivaten eicosapentaëenzuur (C20:5) (EPA) en docosahexaëenzuur (C22:6) (DHA) gesynthetiseerd.

Dans le groupe des acides gras n-3 (ou oméga-3), le précurseur est l’acide α-linolénique (C18:3) (LNA) à partir duquel sont synthétisés les dérivés à longue chaîne C20:5, l’acide eicosapentaénoïque (EPA) et C22:6, l’acide docosahexaénoïque (DHA).




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Date index: 2023-04-09
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