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Evalueren van risico op apneu
Evalueren van risico op decubitus
Evalueren van risico op geweld
Evalueren van risico op nosocomiale aandoeningen
Evalueren van risico op ziekte
Gestoorde nuchtere glycemie
Jejunum
Loopt risico op vallen
Nuchtere darm
Risico op infectie
Verhoogd risico op blootstelling aan COVID-19

Traduction de «dit risico nuchter » (Néerlandais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
















evalueren van risico op nosocomiale aandoeningen

évaluation des risques de complications acquises à l'hôpital


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Patiënten met een verhoogd risico (nuchter glucose van 5,6 tot 6,9 mmol/l, BMI > 30 kg/m 2 , verhoogde triglyceriden-waarden; hypertensie) dienen zowel klinisch als biochemisch in de gaten te worden gehouden, conform de nationale richtlijnen.

Il n’y a donc aucune raison d’arrêter le traitement par statines. Les patients présentant un risque accru (glucose à jeun entre 5,6 et 6,9 mmol/l, BMI > 30 kg/m 2 , triglycérides élevés, hypertension) devront être surveillés à la fois de façon clinique et biochimique, conformément aux directives nationales.


Patiënten met een verhoogd risico (nuchter glucose van 5,6 tot 6,9 mmol/l, BMI > 30 kg/m2; verhoogde triglyceriden-waarden; hypertensie) dienen zowel klinisch als biochemisch in de gaten te worden gehouden, conform de nationale richtlijnen.

Les patients à risque (glycémie à jeun de 5,6 à 6,9 mmol/l, IMC > 30 kg/m², triglycérides augmentés, hypertension) doivent être monitorés tant sur le plan clinique que biochimique, conformément aux directives nationales.


Patiënten met dit risico (nuchter glucose 5,6 tot 6,9 mmol/l, BMI > 30 kg/m2, verhoogde triglyceriden, hypertensie) moeten klinisch en biochemisch worden gecontroleerd volgens de landelijke richtlijnen.

Les patients à risque (glycémie à jeun de 5,6 à 6,9 mmol/L, IMC > 30 kg/m2, triglycérides élevés, hypertension) doivent être surveillés à la fois cliniquement et biologiquement selon les recommandations nationales.


Waar bij gezonde ouderen best een nuchtere glykemie van 90 mg/dl tot 126 mg/dl wordt nagestreefd, kan men bij kwetsbare ouderen genoegen nemen met een nuchtere glykemie > 126 mg/dl en ≤ 162 mg/dl om het risico van enerzijds hypoglykemie en anderzijds metabole decompensatie door hyperglykemie (hyperosmolair nietketotisch coma en keto-acidose) te vermijden.

Chez le sujet âgé en bonne santé, on cherche à obtenir une glycémie à jeun > 90 mg/dl et < 126 mg/dl. Chez la personne âgée vulnérable, on devrait pouvoir se contenter de viser une glycémie à jeun > 126 mg/dl et ≤ 162 mg/ dl afin d’éviter de l’exposer à un risque d’hypoglycémie d’une part, et d’hyperglycémie d’autre part pouvant causer une décompensation métabolique (coma hyperosmolaire hyperglycémique non cétosique et cétoacidose).


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In totaal werden 3.234 niet-diabetici met hoog risico van diabetes (B.M.I. ≥ 24; glykemie tussen 95 en 125 mg/dl nuchter en tussen 140 en 199 mg/dl twee uur na orale inname van 75 g glucose) geïncludeerd, en gerandomiseerd in drie groepen.

Au total, 3.234 patients non diabétiques avec un risque élevé de diabète (c.-à-d. avec un B.M.I. ≥ 24, et une glycémie entre 95 et 125 mg/dl à jeun et entre 140 et 199 mg/dl 2 heures après la prise orale de 75 g de glucose) ont été inclus et randomisés en 3 groupes.


Maar die hypochonders hebben misschien wel gelijk . We zijn van oordeel dat wanneer we in de buurt van 100 mg/dl komen, het risico om een diabeticus te worden groter is dan wanneer de bloedsuikerspiegel op een nuchtere maag rond de 50/80 mg/dl blijft hangen.

Il se pourrait bien que les hypocondriaques aient raison : on estime que lorsqu´on se rapproche de 100 mg/dl, le risque de devenir diabétique est plus grand que lorsque la glycémie à jeun reste autour de 50/80 mg/dl.


Diabetes mellitus: De frequentie zal afhankelijk zijn van de aanwezigheid of het ontbreken van risico-factoren (nuchtere bloedglucose ≥ 5,6 mmol/l, BMI > 30 kg/m 2 , verhoogde triglyceriden, voorgeschiedenis van hypertensie).

Diabète mellitus : La fréquence dépend de la présence ou de l’absence de facteurs de risque (taux de glycémie à jeun ≥ 5,6 mmol/l, IMC> 30kg/m 2 , triglycérides élevés, antécédents d’hypertension).


Patiënten die risico lopen (nuchtere glucose 5,6 tot 6,9 mmol/l, BMI > 30 kg/m 2 , verhoogde triglyceriden, hypertensie) dienen zowel klinisch als biochemisch te worden gecontroleerd volgens nationale richtlijnen.

Les patients à risque (taux de glycémie à jeun compris entre 5,6 et 6,9 mmol/l, IMC> 30kg/m 2 , élévation des triglycérides, hypertension) doivent être surveillés à la fois cliniquement et biologiquement, conformément aux lignes de conduite nationales.


Patiënten die een risico lopen (nuchtere glykemie 5,6 tot 6,9 mmol/l, BMI > 30 kg/m², verhoogde triglyceriden, hypertensie) moeten klinisch en biochemisch worden gevolgd conform de nationale richtlijnen.

Les patients à risque (glycémie à jeun de 5,6 à 6,9 mmol/l, IMC > 30 kg/m², triglycérides augmentés, hypertension) doivent être monitorés tant sur le plan clinique que biochimique, conformément aux directives nationales.


Patiënten met een verhoogd risico (glucose nuchter van 5,6 tot 6,9 mmol/l; BMI > 30 kg/m2; verhoogde triglyceriden-waarden; hypertensie) dienen zowel klinisch als biochemisch te worden opgevolgd, conform de nationale richtlijnen.

Les patients à risque (taux de glucose à jeun de 5,6 à 6,9 mmol/l, BMI> 30 kg/m², augmentation des triglycérides, hypertension) doivent être contrôlés aux niveaux clinique et biochimique selon les recommandations nationales.




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'dit risico nuchter' ->

Date index: 2021-06-03
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