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Aanvoer van exogene cysteïne is onontbeerlijk.
Cysteïne
Product dat cysteïne bevat

Vertaling van "cysteïne " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De niet-essentiële aminozuren zijn alanine, arginine, asparaginezuur, cysteïne, cystine, glutamine, glutaminezuur, glycine, hydroxyproline, proline, serine en tyrosine.

Les acides aminés non essentiels sont l’alanine, l’arginine, l’acide asparaginique, la cystéine, la cystine, la glutamine, l’acide glutamique, la glycine, l’hydroxyproline, la proline, la sérine et la tyrosine.


- Erdosteïne (Mucodox®q, hoofdstuk 4.2.2.1.), een mucolyticum dat afgeleid is van cysteïne, is recent in België beschikbaar, maar is al meer dan 10 jaar in andere Europese landen gecommercialiseerd.

- L’erdostéïne (Mucodox®�, chapitre 4.2.2.1) est un mucolytique dérivé de la cystéine disponible depuis peu en Belgique, mais commercialisé depuis déjà plus de 10 ans dans d’autres pays européens.


Erdosteïne ( Mucodox® , hoofdstuk 4.2.2.1.), een mucolyticum dat afgeleid is van cysteïne, is recent in België beschikbaar, maar is al meer dan 10 jaar in andere Europese landen gecommercialiseerd.

L’ erdostéïne ( Mucodox® , chapitre 4.2.2.1) est un mucolytique dérivé de la cystéine disponible depuis peu en Belgique, mais commercialisé depuis déjà plus de 10 ans dans d’autres pays européens.


Soja-eiwitten die gebruikt worden voor de bereiding van voedingsmiddelen, die ten onrechte soja ”melk” genoemd worden, zijn verschillend van koemelkeiwitten: arm aan methionine, lysine, proline, rijker aan aspartaat, glycine, arginine en cysteïne.

Les protéines de soja qui servent de base à l’élaboration des aliments appelés à tort « laits » de soja, diffèrent des protéines de lait de vache: pauvre en méthionine, lysine, proline, plus riche en aspartate, glycine, arginine et cystine.


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Bij de prematuur vb. is de capaciteit om cysteïne vanaf methionine te synthetiseren onvoldoende ontwikkeld.

Chez le prématuré par exemple, la capacité de synthèse de la cystéine à partir de la méthionine est immature.


Patiënten met homocystinurie kunnen homocysteïne niet omzetten in cysteïne, waardoor het homocysteïnegehalte in het bloed en in de urine sterk stijgt.

L’organisme des patients atteints d’homocystinurie ne parvient pas à convertir l’homocystéine en cystéine, ce qui entraîne une accumulation de l’homocystéine dans le sang et les urines.


Methionine is van nature een van de bouwstenen van de eiwitten in ons voedsel en wordt normaal gesproken eerst afgebroken tot homocysteïne en vervolgens tot cysteïne.

La méthionine, qui provient des protéines contenues dans les aliments, est généralement dégradée en homocystéine, puis en cystéine.


Een klein metabolisch pad, gekatalyseerd door cytochroom P 450, leidt tot de vorming van een tussenliggende stof (N-acetylbenzoquinonimine) die onder normale gebruiksomstandigheden snel wordt geneutraliseerd door gereduceerd gluthation en geëlimineerd in de urine na koppeling aan cysteïne en mercaptopurine.

Une voie mineure, catalysée par le cytochrome P450, aboutit à la formation d’un intermédiaire réactif (le N-acétyl benzoquinone imine), qui, dans les conditions normales d’utilisation, est rapidement détoxifié par le glutathion réduit et éliminé dans les urines après conjugaison à la cystéine et à l’acide mercaptopurique.


Aanvoer van exogene cysteïne is onontbeerlijk.

Un apport en cystéine exogène est indispensable.


De biologische beschikbaarheid van het zink in de voeding varieert in functie van de aard van de voedingsmiddelen, vooral omwille van potentieel ongunstige interacties met bepaalde eiwitten (voornamelijk van plantaardige oorsprong), met fytaten en met andere mineralen zoals koper, calcium en ijzer; gunstige interacties voor de inname van zink doen zich voor in aanwezigheid van dierlijke eiwitten (o.a. in vlees) en van bepaalde liganden met een lage moleculaire massa (aminozuren zoals histidine, methionine, cysteïne of organische zuren) (Lönnerdal, 2000).

Par contre, la biodisponibilité du zinc alimentaire varie en fonction de la nature des aliments, en raison d’interactions potentiellement défavorables avec certaines protéines (principalement d’origine végétale), les phytates et d’autres minéraux tels le cuivre, le calcium et le fer; des interactions favorables se produisent en présence de protéines animales (dans la viande notamment) et de certains ligands de faible masse moléculaire (acides aminés tels histidine, méthionine, cystéine ou acides organiques) (Lönnerdal, 2000).




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Date index: 2021-04-04
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