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Traduction de «concentratie van ldl-cholesterol » (Néerlandais → Français) :

De concentratie van LDL-cholesterol was met 45 % (p< 0,001) verminderd in de rosuvastatine groep, vergeleken met de placebogroep.

La concentration de LDL-cholestérol a été réduite de 45% (p< 0,001) dans le groupe rosuvastatine par comparaison au groupe placebo.


Het aandeel van vetten in de voeding heeft de aandacht getrokken van de wetenschappelijke wereld en het artsenkorps, sedert er aangetoond is geweest (in de jaren 1950) dat een bovenmatig verbruik van vetten met een toename van het cardiovasculair risico via een hoge concentratie van LDL-cholesterol geassocieerd werd.

La part des lipides dans l’alimentation a retenu l’attention du monde scientifique et du corps médical depuis la démonstration (dans les années 1950) qu’une consommation abondante de graisses était associée à une augmentation du risque cardio-vasculaire via une élévation de la concentration de LDL-cholestérol.


Het aandeel van vetten in de voeding heeft de aandacht getrokken van de wetenschappelijke wereld en het artsenkorps sedert er is aangetoond (in de jaren 1950) dat een bovenmatig verbruik van vetten met een toename van het cardiovasculair risico, via een hoge concentratie van LDL-cholesterol, geassocieerd is.

La part des lipides dans l’alimentation a retenu l’attention du monde scientifique et du corps médical depuis la démonstration (dans les années 1950) qu’une consommation abondante de graisses était associée à une augmentation du risque cardio-vasculaire via une élévation de la concentration de LDL-cholestérol.


Simvastatine verlaagt de concentratie van LDL-cholesterol, ongeacht of deze normaal of hoog is.

La simvastatine abaisse les concentrations du LDL-cholestérol qu'elles soient normales ou élevées.


Bij hypercholesterolemische patiënten wier LDL-cholesterol concentraties met 20 tot 35% waren gedaald, resulteerde het totale effect op cholesterol in een daling van de volgende verhoudingen: totaal cholesterol op HDL-cholesterol, LDL-cholesterol op HDL-cholesterol of apoproteïne B op Apo AI. Wegens zijn significant effect op LDL-cholesterol en triglyceriden zou behandeling met fenofibraat gunstig moeten zijn voor hypercholesterolemische patiënten met of zonder hypertriglyceridemie, inclusief secundaire hyperlipoproteïnemie zoals typ ...[+++]

Chez les patients hypercholestérolémiques pour lesquels les taux de LDL cholestérol ont diminué de 20 à 35 %, l’effet global sur le cholestérol entraîne une diminution du rapport cholestérol total sur HDL cholestérol, LDL cholestérol sur HDL cholestérol ou Apo B sur Apo AI. Compte tenu de son effet significatif sur le LDL cholestérol et les triglycérides, le traitement par fénofibrate devrait être bénéfique pour les patients atteints d’hypercholestérolémie avec ou sans hypertriglycéridémie, y compris l’hyperlipoprotéinémie secondaire ...[+++]


Bepaalde verzadigde vetzuren verhogen de totale serumcholesterol alsook de LDL-cholesterol fractie (LDL: Low Density Lipoprotein).

Certains acides gras saturés augmentent le cholestérol sérique total ainsi que la fraction de cholestérol LDL (LDL: Low Density Lipoprotein).


Als men de bovenstaande studie uitsluit en men enkel rekening houdt met die welke een mengsel (~1 :1) van de 2 CLA-isomeren gebruiken, zijn de toename van de LDL-cholesterol en de afname van de HDL-cholesterol vergelijkbaar met die welke men bij de industriële transvetzuren kan waarnemen.

Si l’on exclut l’étude mentionnée ci-dessus et que l’on ne considère que celles utilisant un mélange (~1 :1) des 2 isomères CLA, l’augmentation du LDL-cholestérol et la diminution du HDL-cholestérol sont comparables à celles observées avec les acides gras trans industriels.


Omgekeerd verminderen de in de belangrijkste plantaardige oliën aanwezige onverzadigde vetzuren (enkelvoudig onverzadigde in olijfolie en meervoudig onverzadigde in maïsolie, zonnenbloemolie, aardnootolie, sojaolie, …) de LDL-cholesterol.

A l’inverse, les AG insaturés présents dans les principales huiles végétales (monoinsaturés dans l’huile d’olive et polyinsaturés dans les huiles de maïs, de tournesol, d’arachide, de soja, …) diminuent le LDL-cholestérol.


of 22 koolstofatomen in de oliën en vetten van zeedieren. Hoewel die vetten van zeedieren de LDL-cholesterol niet verlagen, genieten de bevolkingslagen die ze in grote hoeveelheden verbruiken (eskimo’s, Japanners, …) een bescherming tegen cardiovasculaire ziekten en hartstilstand ; de bescherming is verbonden met de opname van die n-3 VZ in de celmembranen en met verschillende eruit voortvloeiende effecten (met name tegen ontsteking).

LDL-cholestérol, les populations qui en consomment de grandes quantités (Esquimaux, Japonais, …) bénéficient d’une protection contre les maladies cardio-vasculaires et les arrêts cardiaques) ; la protection est liée à l’incorporation de ces AG n-3 dans les membranes des cellules et à divers effets (notamment contre l’inflammation) qui en résultent.


Omgekeerd verminderen de in de belangrijkste plantaardige oliën aanwezige OVZ (enkelvoudig onverzadigde in olijfolie en meervoudig onverzadigde in maïsolie, zonnebloemolie, aardnootolie, sojaolie, enz) de LDL-cholesterol.

A l’inverse, les AG insaturés présents dans les principales huiles végétales (monoinsaturés dans l’huile d’olive et polyinsaturés dans les huiles de maïs, de tournesol, d’arachide, de soja, etc) diminuent le LDL-cholestérol.




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Date index: 2022-02-25
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