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Traduction de «broth » (Néerlandais → Français) :

An acceptable method is to inoculate a (tryptic soy) broth supplemented with 7.5% NaCl and to incubate it at +37°C for 18 hours minimum. The inoculated broth is subsequently sub-cultured onto solid media: blood agar plate and (optional) phenol-mannitol agar.

Une méthode acceptable est d’inoculer un bouillon (de soja tryptique) complété de 7.5 % NaCl et d'incuber au minimum 18 h à + 37°C. Ensuite, le bouillon inoculé est subcultivé sur des milieux solides : une boîte de Pétri de gélose de sang et (facultativement) agar phénol-mannitol.


The main limitation of broth-enriched MRSA screening cultures is the delay of about 4 to 5 days between sampling and final reporting.

La principale limite des cultures de dépistage de MRSA enrichies à l’aide d’un bouillon réside dans le délai entre le prélèvement et le reportage final, qui est d'environ 4 à 5 jours.


3.2.1 Detection of oxacillin- resistance Not all dilution methods (agar, broth or automated methods) adequately detect oxacillin-resistance in all circumstances 27 .

3.2.1 Détection de résistance à l’oxacilline Toutes les méthodes de dilution (gélose, bouillon ou méthodes automatisées) ne détectent pas de manière adéquate la résistance à l’oxacilline dans toutes les circonstances 27 .


PCR detection of MRSA in selective enrichment broth or directly on clinical specimens reduces this delay to 12- 36 hours.

Le dépistage PCR de MRSA dans le bouillon d'enrichissement sélectif ou opéré directement sur les spécimens cliniques réduit ce délai jusqu’à 12-36 heures.


Vergelijking consumers only N mean Std P25 P50 P75 P90 P95 P97,5 P99 Max cons dev Chewing gum 118 0,04 0; 05 0,01 0,02 0,06 0,11 0,13 0,18 0,33 0,34 Emulsified sauces fat content 60% or more 246 0,15 0,12 0,06 0,12 0,20 0,31 0,38 0,43 0,63 0,80 Emulsified sauces fat content less than 60% 86 0,20 0,19 0,09 0,15 0,26 0,43 0,56 0,70 1,33 1,33 Liquid eggs 266 0,14 0,13 0,04 0,10 0,21 0,34 0,41 0,49 0,59 0,76 Liquid soups and broths (except canned) 7 0,42 0,20 0,28 0,36 0,62 0,71 0,71 0,71 0,71 0,71 Low sugar jams, marmalade and similar low 1 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 calorie foods Mustard 57 0,03 0,04 0,01 0,02 0,04 0,08 0 ...[+++]

Comparaison consumers only N mean Std P25 P50 P75 P90 P95 P97,5 P99 Max cons dev Chewing gum 118 0,04 0; 05 0,01 0,02 0,06 0,11 0,13 0,18 0,33 0,34 Emulsified sauces fat content 60% or more 246 0,15 0,12 0,06 0,12 0,20 0,31 0,38 0,43 0,63 0,80 Emulsified sauces fat content less than 60% 86 0,20 0,19 0,09 0,15 0,26 0,43 0,56 0,70 1,33 1,33 Liquid eggs 266 0,14 0,13 0,04 0,10 0,21 0,34 0,41 0,49 0,59 0,76 Liquid soups and broths (except canned) 7 0,42 0,20 0,28 0,36 0,62 0,71 0,71 0,71 0,71 0,71 Low sugar jams, marmalade and similar low 1 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 calorie foods Mustard 57 0,03 0,04 0,01 0,02 0,04 0,08 0, ...[+++]


Comparaison consumers only N mean Std P25 P50 P75 P90 P95 P97,5 P99 Max cons dev Cereal based snack foods 46 0,032 0; 041 0,008 0,022 0,034 0,084 0,099 0,216 0,240 0,240 Chewing gum 118 0,011 0,014 0,002 0,005 0,015 0,029 0,035 0,048 0,089 0,091 Dehydrated potatoes 7 0,015 0,007 0,010 0,013 0,021 0,027 0,027 0,027 0,027 0,027 Dehydrated soups and broths 47 0,012 0,010 0,007 0,008 0,012 0,027 0,042 0,047 0,048 0,048 Fats and oils for prof manufacture of heattreated foods 305 0,022 0,018 0,009 0,016 0,030 0,047 0,057 0,063 0,083 0,127

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consumers-only (kleuters) N consumers Mean std dev P25 P50 P75 P90 P95 P97,5 P99 Maximum cereal based snack foods 16 0,067 0,050 0,029 0,054 0,099 0,145 0,208 0,208 0,208 0,208 chewing-gum 7 0,034 0,033 0,008 0,028 0,063 0,094 0,094 0,094 0,094 0,094 dehydrated potatoes 5 0,009 0,004 0,005 0,008 0,014 0,014 0,014 0,014 0,014 0,014 dehydrated soups and broths 28 0,017 0,021 0,002 0,009 0,036 0,045 0,071 0,078 0,078 0,078 fats and oils for prof manufacture of heat-treated 680 0,070 0,048 0,035 0,059 0,094 0,132 0,162 0,179 0,227 0,296 foods frying oils, frying fats excl olive and pomace oils 17 0,021 0,014 0,009 0,018 0,027 0,043 0,056 0,0 ...[+++]

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Date index: 2021-12-16
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