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Scientific Advisory Committee van de European

Traduction de «Scientific Advisory Committee van de European » (Néerlandais → Français) :



In the same train of thought, a very recent report of the Committee on Toxicity of Chemicals in Food, an independent scientific advisory body in the United Kingdom, shows the state of affairs concerning the potential toxicity of caffeine in pregnant women and affirms, with great circumspection, that caffeine is already likely to affect the development of the foetus from a daily consumption of 200 mg (COT, 2008).

Dans le même ordre d’idées, un rapport très récent du Comité de Toxicologie du Royaume-Uni, organisme indépendant de conseil scientifique, fait un nouveau point sur la possible toxicité de la caféine chez la femme enceinte et déclare, avec beaucoup de précautions, qu’il est vraisemblable que la caféine affecte le développement du fœtus déjà pour des apports journaliers de l’ordre de 200 mg (COT, 2008).


The law of 20 July 2006 on the establishment and functioning of the FAMHP provides for the creation of a Transparency Committee, a Consultative Committee and a Scientific Committee as advisory bodies to the medicines agency.

The law of 20 July 2006 on the establishment and functioning of the FAMHP provides for the creation of a Transparency Committee, a Consultative Committee and a Scientific Committee as advisory bodies to the medicines agency.


ADI Voor stoffen waarvoor de aanvaardbare dagelijkse opnames (ADI) is vastgesteld op Europees vlak werd rekening gehouden met de gegevens die afkomstig zijn van de EFSA (European Food Safety Authority), de EMEA (The European Agency for the Evaluation of Medical Products) of de SCAN (Scientific Committee on Animal Nutrition).

DJA Pour les substances dont la dose journalière admissible (DJA) a été établie au niveau européen, les données provenant de l’EFSA (European Food Safety Authority), de l’EMEA (The European Agency for the Evaluation of Medical Products) ou du SCAN (Scientific Committee on Animal Nutrition) ont été prises en compte.


ACIP: Advisory Committee on Immunization Practices AFNOR: Association Française de Normalisation (Frankrijk) AIDS : Acquired Immune Deficiency Syndrome AZT: Azidothymidine (zidovudine) BID: Bis in die (twee maal per dag) BS: British standard CAO: Collectieve ArbeidsOvereenkomst CJD: Creutzfeldt–Jakob disease CDC: Centers for Disease Control and Prevention (VS) DVC: Dienstverleningscentrum EACS: European Aids Clinical Society EDPB: Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk EHBO: Eerste Hulp Bij Ongelukken

ACIP: Advisory Committee on Immunization Practices Ac HBs: Anticorps contre les antigènes de surface du virus de l’hépatite B Ag HBe: Antigène de la nucléocapside du virus de l’hépatite B AES: Accident d’exposition accidentelle au sang et autres liquides biologiques Ag HBs: Antigène de surface du virus de l’hépatite B AFNOR: Association Française de Normalisation ARN: Acide ribonucléique AZT: Azidothymidine (zidovudine) BID: Bis in die (deux fois par jour) BS: British standard CCT: Convention collective de travail


De websites van de volgende organisaties werden bezocht: Belgian Health Council, European Union law, EUROCJD, Department of Health UK, UK CJD Disease Surveillance Unit, Spongiform Encefalopathy Advisory Committee (SEAC), EMEA, FDA,WHO.

Les sites internet des organisations suivantes ont également été explorés: Belgian Health Council, European Union law, EUROCJD, Department of Health UK, UK CJD Disease Surveillance Unit, Spongiform Encefalopathy Advisory Committee (SEAC), EMEA, FDA,WHO.


Lijst van de gebruikte afkortingen EFSA: European Food Safety Authority EU : Europese Unie FOD : Federale Overheidsdienst FSA : British Food Standards Agency HGR : Hoge Gezondheidsraad LOAEL : Lowest Adverse Effect Level NOAEL: No Observed Adverse Effect Level OIVO : Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties RPE : Ratings of Perceived Exertion SCF : Scientific Committee on Food UL : tolerable Upper intake Level WIV : Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid

Liste des abréviations CRIOC : Centre de Recherche et d'Information des Organisations de Consommateurs CSS : Conseil Supérieur de la Santé EFSA: European Food Safety Authority FSA : British Food Standards Agency ISP : Institut Scientifique de Santé Publique LOAEL : Lowest Adverse Effect Level NOAEL: No Observed Adverse Effect Level RPE : Ratings of Perceived Exertion SCF : Scientific Committee on Food SPF : Service public fédéral UE : Union Européenne UL : tolerable Upper intake Level


The European Agency for the Evaluation of Medical Products (EMEA, 30 1800 2004) Janssen Research (1994) 29 1740 Health Canada (2004) 25 1500 Scientific Committee on Animal Nutrition (SCAN, 1991) 22 1320 World Health Organisation (WHO, 1999) 20 1200

The European Agency for the Evaluation of Medical Products (EMEA, 30 1800 2004) Janssen Research (1994) 29 1740 Health Canada (2004) 25 1500 Scientific Committee on Animal Nutrition (SCAN, 1991) 22 1320 Organisation Mondiale de la Santé (OMS, 1999) 20 1200


On a European level, the Scientific Committee on Food (SCF) issued a first opinion on caffeine, taurine and D-glucuronolactone as ingredients of energy drinks in 1999 (SCF, 1999).

Au niveau européen, le Scientific Committee on Food (SCF) a rendu en 1999 un premier avis concernant la caféine, la taurine et le D-glucuronolactone comme constituants des boissons énergisantes (SCF, 1999).


Lower benchmark dose Contaminants in the food chain Koper European Food Safety Authority Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Ijzer Scientific Institute of Public Health Joint Expert Committee WHO/FAO on Food Additives Lichaamsgewicht Margin of Exposure Nikkel Lood Provisional tolerable weekly intake Toelaatbare dagelijkse inname Toxicologische referentiewaarde World Health Organization Wetenschappelijk Instit ...[+++]

AFSCA Agence fédérale pour la sécurité de la chaîne alimentaire BMDL Lower benchmark dose CONTAM Contaminants in the food chain CSS Conseil Supérieur de la Santé Cu Cuivre DJT Dose journalière tolérable EFSA European Food Safety Authority Fe Fer IPH Scientific Institute of Public Health ISP Institut Scientifique de la Santé Publique JECFA Joint Expert Committee WHO/FAO on Food Additives MoE Margin of Exposure Ni Nickel pc poids cor ...[+++]


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