Via dit amendeme
nt wordt het niveau weliswaar niet zodanig verlaagd dat het voor produce
nten moeilijk wordt enige technologische functie aan deze fosfaten te ontlenen, maar de maximumconcentratie voor de fosfaten E 338 tot en met E 452 in smaakstoffen wordt verlaagd om te waarborgen dat de hoeveelheid fosfate
n in levenmiddelen, zelfs indien de smaakstof 1% van het levensmiddel zou vormen (het gebruikelijke niveau is ca. 0,1%), veil
...[+++]ig onder de voor fosfaten in levensmiddelen geldende grens van 500 mg/kg zou liggen.
Ohne das Niveau so stark abzusenken, dass die Hersteller keine technische Funktion durch diese Phosphate mehr erhalten, senkt diese Änderung die Höchstmengen für die Phosphate E 338 bis E 452 in Aromen ab, um sicherzustellen, dass die Menge der Phosphate im Lebensmittel, selbst wenn das Aroma 1% des Lebensmittels ausmacht (der übliche Anteil liegt bei etwa 0,1%), deutlich unter der Höchstgrenze für Phosphate in Lebensmitteln von 500 mg/kg liegt.