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Vertaling van "poly-insaturés à chaîne " (Frans → Nederlands) :

Par exemple, les protéines du lait maternel sont parfaitement absorbables ; les acides gras essentiels comme les lipides poly-insaturés à chaîne longue correspondent aux besoins nutritionnels spécifiques du nouveau-né et de l’enfant.

De proteïnen uit de moedermelk kunnen bij voorbeeld perfect worden opgenomen; de essentiële vetzuren zoals polyonverzadigde lipiden met een lange keten voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van de pasgeborene en het kind.


La composition globale en acide gras : les acides gras saturés, les mono insaturés, les poly-insaturés, les acides gras trans, les acides gras oméga-3, oméga-6 et oméga-9 et les acides linoléiques conjugués (CLA) devraient être contrôlés.

De globale samenstelling met betrekking tot vetzuren : verzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, transvetzuren, omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA) zouden gecontroleerd moeten worden.


Les acides gras insaturés à chaîne moyenne sont plus hydrosolubles et sont absorbés de manière plus efficace que les acides saturés à longue chaîne ; de même, les acides gras présents en position 2 sur les TG et PL ont une meilleure biodisponibilité (Ramirez et al., 2001; Mu & Hoy, 2004).

De onverzadigde vetzuren met middellange keten zijn meer oplosbaar in water en worden efficiënter opgenomen dan de verzadigde vetzuren met lange keten. Zo ook vertonen de vetzuren aanwezig op positie 2 op de TG en PL een betere biologische beschikbaarheid (Ramirez et al. , 2001; Mu & Hoy, 2004).


L’altération des acides gras (poly)insaturés est autocatalysée par la dégradation d’hydroperoxydes préalablement formés durant les réactions d’initiation.

De afbraak van (meervoudig) onverzadigde vetzuren is een autokatalytisch proces van ontbinding van hydroperoxiden die vooraf tijdens initiatiereacties gevormd werden.


3) Une consommation de CLA (acides gras trans poly-insaturés) à dose importante (20g/j) pendant trois semaines, peut augmenter le rapport LDL-/HDL-cholestérol (Wanders AJ et al, 2010, un important facteur de risque cardio-vasculaire.

3) Verbruik van CLA (meervoudig onverzadige transvetzuren) bij hoge dosis (20 g/d) gedurende 3 weken kan de verhouding LDL-/HDL-cholesterol, een belangrijke factor van cardiovasculair risico, verhogen (Wanders AJ et al, 2010).


Elle est par contre pauvre en acides gras poly-insaturés (~10 % d’acide linoléique).

Palmolie is echter arm aan meervoudig onverzadigde vetzuren (~10% linolzuur).


Omacor contient des acides gras poly-insaturés oméga-3 hautement purifiés.

Omacor bevat extra gezuiverde meervoudige onverzadigde vetzuren van de omega-3-reeks.


Les substances actives sont des esters éthyliques d’acide Oméga-3, 1000 mg d’esters éthyliques d’acide Oméga-3 90, dont 460 mg d’esters éthyliques d’acide eicosapentaénoïque (EPA) et 380 mg d’esters éthyliques d’acide docosahexaénoïque (DHA) (ces substances sont appelées « acides gras poly-insaturés oméga-3 »), incluant comme antioxydant 4 mg de d-alpha-tocophérol (mélangé avec une huile végétale, par ex. de l’huile de soja).

Welke stoffen zitten er in dit middel ? De werkzame stoffen in dit middel zijn ethylesters van Omega-3-vetzuren, 1000 mg ethylesters van Omega-3-vetzuren 90 omvattende 460 mg eicosapentaeenzuur (EPA)- en 380 mg docosahexaeenzuur (DHA)-ethylesters (deze bestanddelen worden meervoudige onverzadigde vetzuren van de omega-3-reeks genoemd), met inbegrip van 4 mg d-alfa-tocoferol als antioxidans (gemengd met een plantaardige olie, bv. sojaolie).


- Acides gras insaturés: acides gras présentant une ou plusieurs doubles liaisons dans la chaîne carbonée.

- Onverzadigde vetzuren: vetzuren met een of meer dubbele bindingen in de C keten.


Si l’on parle de réduire la quantité totale de lipides dans l’alimentation, il faut toutefois noter que le devenir des acides gras dans l’organisme, leur distribution et leurs effets physiologiques sont tributaires de leurs caractéristiques chimiques à savoir la longueur de la chaîne hydrocarbonée, le degré d’insaturation, la localisation et l’isomérie (cis-trans) des doubles liaisons.

Als men spreekt van een vermindering van de totale hoeveelheid vetten in de voeding, moet men echter opmerken dat het lot van de vetzuren in het organisme, hun distributie en hun fysiologische effecten afhankelijk zijn van hun scheikundige kenmerken, met name de lengte van de koolwaterstofketen, de onverzadigheidsgraad, de lokalisatie en de isomerie (cis-trans) van de dubbele verbindingen.




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poly-insaturés à chaîne ->

Date index: 2022-05-17
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