Par contre, il se retrouve en quantité parfois très importante dans la majorité des denrées alimentaires " préparées" que nous consommons régulièrement comme le pain, les charcuteries (jambon, lardons, lard fumé,…), les poissons fumés, les fromages, les saucisses, les soupes industrielles, les pizzas, les snacks salés (chips, crackers, olives…), les quiches, les p
lats préparés, mais aussi, là où on ne s’y attend pas forcément, comme dans les céréales petit-déjeun
er, les bi ...[+++]scuits…on parle alors de sel caché comme les sucres ou les graisses cachées. Het bevindt zich echter ook in het grootste deel van de “bereide” voeding die we da
gelijks consumeren, soms in zeer grote hoeveelheden: brood, vleeswaren (ham, spekblokjes, gerookt spek,, …), gerookte vis, kaas, worsten, industriële soep, pizza’s, zoute snacks (chips, crackers, olijven, …), quiches, bereide schotels, … We vinden het ook
terug in producten waar we het niet meteen verwachten, zoals ontbijtgranen en koekjes. In dat laatste geval spreken we van verborgen zout, zoals we ook v
erborgen suikers en ...[+++]vetten kennen.